Hae
Palasia Arjestani

Olenko minä someaddikti?

someaddikti

Mekko täältä ja kengät täältä. Housut täältä.

Some ja älypuhelimet

Some räjähti suorastaan käsiin älypuhelinten tulon jälkeen. Yhtäkkiä kaikki mahdollinen oli käden ulottuvilla puhelimessa. Enää ei tarvittu tabletteja tai tietokoneita facebookin päivittämiseen, uutisten lukemiseen tai instagramin selaamiseen. Kaikki oli saatavilla heti ja nyt. Sosiaalisessa mediassa -niin kuin kaikessa muussakin -on ne omat hyvät ja huonot puolensa. Hyvänä puolena pidän nimenomaan sitä, että asiat voi tarkistaa heti netistä, ostaa lippuja ja maksaa laskuja. Huono puoli taas on se, että some vie liikaa aikaa oikealta elämältä. Kuka enää katselee ohikiitäviä maisemia, kun voi tuijottaa puhelimesta hienoja kuvia? Kuka juttelee enää vierustoverin kanssa bussissa, kun voi keskustella kaverin kanssa puhelimen välityksellä? Kuka lähettää enää kortteja, kun voi lähettää onnittelut facebookin kautta? Kaikki en ihanat pienet tosielämän teot jäävät tekemättä somen vuoksi. Tämä on asia, josta en todellakaan pidä.

Mikä on someaddikti?

Someaddiktiosta voidaan puhua, jos et pysty lopettamaan somen selaamista tai päivittämistä ja pelkäät jääväsi jostain paitsi ellet ole somessa koko ajan. Pakko myöntää, että itsellä on joskus ollut juuri tuollaisia fiiliksiä. Tuntui, että minulta menee jotain todella tärkeää ohi ellen selaa somea koko ajan ja ole sen kautta saatavilla. Olen kuullut myös useasti varsinkin miehen suusta, että räplään puhelinta aivan liikaa ja havahtunut siihen, kun tyttö kutsuu minua useaan kertaan. Luulen, että tämä on monella bloggaajalla varsin yleinen ilmiö muista ihmisistä puhumattakaan. Kaikki vain on liian helposti saatavilla ja someen on niin helppoa uppoutua. Klikkailla paikasta toiseen, tykkäillä kuvista, lukea tilapäivityksiä ja jakaa omia. Koemme, että olemme jotenkin parempia ihmisiä, jos päivityksemme ja kuvamme saavat paljon tykkäyksiä. Instagram on tässä asiassa melkeinpä pahin. Oli aikoja jolloin sain hepulin, jos olin menettänyt seuraajia! Se oli maailmanlopun paikka.

someaddikti

Olenko minä nykyään someaddikti?

Kauas on tultu noista päivistä, kun puhelin oli melkeinpä kasvanut käteeni kiinni. Käytän edelleen instagramia ja snäppiä ja harvakseltaan Facebookia. Tykkään ottaa kuvia ja katsella niitä, joten instagram on mulle ehkä se tärkein. Ennen tosiaan sain hepulin, jos menetin seuraajia, mutta nykyään sillä ei ole juurikaan väliä. Latailen sinne kuvia ja videoita fiiliksen mukaan. Joskus saattaa mennä päiviäkin etten lataa mitään. Facebookiin linkitän lähinnä blogipostaukset ja silloin tällöin luen sieltä päivityksiä. Snäppiä käytän myös päivittäin ja YouTubestakin katson melkeinpä joka päivä jonkun videon. Mutta olenko addikti? No en. Joskus ehkä olin, mutta olen jo kauan aikaa sitten ymmärtänyt, että haluan elää oikeaa elämää, en elämää puhelimen kuvaruudulla. Some on mulle työkalu, ei muuta. Pystyn olemaan erossa siitä jos on tarvis, mutta en koe käyttöä mitenkään ongelmana. Puhelin jää kotona eteisen senkin päälle enkä sitä vilkuile illan aikana, paitsi ohikulkiessa saatan tarkistaa sähköpostin ja what´s upin.

Omalla kohdallani en siis usko olevan mitään huolta someriippuvuuden kannalta. Huomasin tosin, että kun mies sai vihdoin ja viimein ostettua älypuhelimen, alkoi se plärääminen jo ärsyttää minuakin. Voin siis hyvin samaistua miltä hänestä tuntui minun kännykällä naputteluni…Tytöllä ei vielä omaa kännykkää, mutta hän saa välillä pelata kännyllä tai katsoa netflixiä tabletilta. Hän saa oman puhelimen vasta kun siihen on oikeasti tarve ja silloinkin sen käyttöä valvotaan. Olen huomannut miten kiukkuinen ja itkuinen hänestä tulee, jos hän saa katsoa kännykkää liian pitkään. Niinpä on parempi ettei illalla kukaan räpellä kännyköitä kotona.

Ei enempää somea, kiitos!

Mä en ehkä voisi tehdä päätyökseni somea. En vain jotenkin jaksa sitä, että koko ajan pitäisi olla joka paikassa esillä ja hallinoida monia eri sovelluksia. Kevyt somettaminen on hauskaa, mutta jos sitä tekisi työkseen? Ei ehkä ole minua varten. Huomaan itsekin, jos olen somessa liian kauan. Olo on väsynyt, nuutunut ja kärttyinen ja sellainen ihminen en tosiaankaan halua olla. Asensin itselleni puhelimeeni juuri sovelluksen, joka mittaa kännykän ja somen käyttöä päivän aikana. Mielenkiintoista nähdä kuinka paljon siellä oikeasti viettääkään aikaa!

Oletko sinä someaddikti? Mitä sovelluksia käytät eniten?

Ps. Ellokselta saatte nyt -25% kalleimmasta tuotteesta, myös merkkituotteista! Aktivoi tarjous täällä. Myös alusvaatteet ja kosmetiikka nyt alennuksessa 😉

Edellinen postaus: Testissä Valion kasvipohjaiset uutuudet!

Lue myös:

Testissä Hoviruoan Kasvispiirakka

Testissä Alpron uudet välipalat

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *