Hae
Palasia Arjestani

Ruuanlaiton kuuluu olla hauskaa, ei pakko!

ruuanlation kuuluu olla hauskaa, ei pakko

Niin monesti sitä miettii, että hitto kun pitää tänäänkin laittaa ruokaa. Kun on aikaa, kokkaaminen on hauskaa, mutta arkena se on usein lähinnä rasite. Siltä se ainakin välillä tuntuu. Raskainta on keksiä mitä tänäänkin syötäisiin. Olen jo pitkään miettinyt, että pitäisi tehdä puhelimeen lista hyvistä ja helpoista arkiruuista. Mystisesti pää lyö nimittäin tyhjää juuri sillä sekunnilla kun astun sisälle kauppaan. Puff vaan ja sinne hävisi kaikki ideat! Kauppalistaakaan en osaa tehdä, joten usein puolet suunnitelluista ostoksista jää kaupanhyllylle odottamaan seuraavaa kertaa.

Katselin eilen Kaappaus keittiössä -ohjelmaa miehen kanssa. Se on yksi parhaista ruokaohjelmista ja ylipäänsä ohjelmista mitä televisiosta tällä hetkellä tulee. Kape on niin hauska ja rento tyyppi ja ohjelmassa laitetaan aina suhteellisen helppoa, mutta herkullista ruokaa. Mua kiinnostaa suunnattomasti tarinat ihmisten takana ja on ollut ilo nähdä miten monen ruokailutottumukset muuttuvat ohjelman ansiosta. No, ainakin vähäksi aikaa, koska eihän katsojille näytetä mikä tilanne on esim. puolen vuoden päästä. Toivottavasti yhtä innostunut kuin ohjelman aikanakin!

ruuanlation kuuluu olla hauskaa, ei pakko

ruuanlation kuuluu olla hauskaa, ei pakko

ruuanlation kuuluu olla hauskaa, ei pakko

Jos ei huvita kokkailla kuitenkaan, niin Ärrältä saa nykyään myös vegaanisia välipaloja! Tässä vegaaninen falafel wrap sekä kvinoavanukas. Oli superhyvää!

Eilisestä jaksosta (oli tullut töllöstä jo maanantaina) mieleen jäi osuva lausahdus: ruuanlaiton kuuluu olla hauskaa, ei pakko! Se on ihan totta, mutta välillä arjen keskellä niin helppoa unohtaa. Ruuanlaitto on oikeasti hauskaa ja mahtavaa puuhaa ja se pitäisi muistaa huonoinakin päivinä. Ruuanlaiton kuuluu antaa enemmän kuin ottaa ja tähän vaikuttaa pitkälti oma suhtautuminen. Meidän tyttö ei ole kauhean kiinnostunut vielä kokkaamisesta, mutta yritän hänellekin aina pieniä tehtäviä antaa, kuten vihannesten pilkkomista, ainesten sekoittelua ym helppoa. Yhdessä kokkaaminenkin on hauskempaa kuin yksin ja on mahtavaa nähdä miten pieni ihminen innostuu uusista asioista. Eilen ei olisi yhtään huvittanut laittaa ruokaa, mutta olin luvannut tehdä kasvissosekeittoa. Muistin ohjelman lausahduksen ja kas kummaa kun alkoi heti innostaa! Ruuanlaitto on mukavaa kun siitä tekee itselleen sellaista. Mikäs siinä on pilkkoessa vihanneksia kun tietää kohta saavansa itse tehtyä edullista ja hemmetin hyvää ruokaa lautasellisen eteensä 🙂 Ja maistui muuten jälkikasvullekin!

Millä keinoin te pidätte ruuanlaiton hauskuutta yllä? Tai miten helpotatte ruuanlaitto arkena?

Meillä oli muuten vähän aikaa sitten jääkaappi aivan täyteen ahdettu ja siivottomassa kunnossa. Sieltä ei meinannut löytää mitään ja ruuat jäivät hyllyille vanhenemaan. Päätin eräs kaunis päivä hoitaa homman kuntoon ja nappasinpa operaatiosta myös videon 🙂 Mun muita videoita pääset tsekkaamaan tästä. Muista tilata myös kanava, se ei maksa mitään!

Edellinen postaus: Kasvisruokaa: Feta-pinaattipasta

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

*R-kioskin jutskat saatu testattavaksi.

8 kommenttia

 1. Emma / Harkittuja herkkuja kirjoitti:

  Mä onneksi tykkään ruuanlaitosta niin paljon, että se on useimmiten arkenakin hauskaa ihan ”itsestään”. Huonoina päivinä muistutan itseäni siitä, miten hyvä olo itse tehdystä ruuasta tulee ja kokkaan sitten vaikka vähän hampaat irvessä. Ja jos on oikeinoikein huono päivä, nakkaan lapsen autoon ja hurautan pizzeriaan ?

  Arkiruokia olen koonnut omaan blogiin muistiin. Ja on hyvä muistaa (kuten jatkuvasti paasaan blogissakin), että ei hyvän ruuan tarvitse olla monimutkaista kikkailua, simppelit jutut on usein niitä parhaita. Semmoinen lompakkoon sujuautettava muistilista vaikka perheen top 10-arkiruuista toimii tosi hyvin niillä kauppareissuilla, kun pää lyö tyhjää!! Käy ihmeessää kurkkaamassa, jos saat mun blogin puolelta mitään ideoita omaan arkikokkailuun! Löytyy täältä: http://harkittuherkku.blogspot.fi/?m=1

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, pizza on kyllä kova kun yhtään ei jaksa laittaa ruokaa 😀 Toimii joka kerta ja muksutkin ilahtuu, kun saa keskellä viikkoa ”viikonloppuruokaa# 🙂

   Kiitos blogin jakamisesta! Hyvää settiä ja hyviä vinkkejä sain kyllä. Menee seurantaan 🙂

 2. Kiia kirjoitti:

  Olipa mukavaa viihdettä sun jääkaapin siivousprojekti, kiva kun jaoit sen meidän kanssa. 🙂

  Mun mielestä ruoanlaiton pitää hauskana kun ei liikaa seuraa ohjeita vaan improvisoi ihan sen mukaan mistä pitää ja kokeilee rohkeasti uusia sekoituksia.
  En ehkä kuitenkaan vieraille lähtisi heti uusia makuelämyksiä testauttamaan. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, ei ehkä kannata kaikkia uusia reseptejä testata, jos on tulossa vieraita 😀 Leivonnassa toki voi, mutta normiruuassa ei ehkä…

 3. Hillasuo kirjoitti:

  Vähän sama kuin liikunnankin kanssa, miksi järkätä sillei, että laittaa ruokaa silloin, kun on väsynein, nälkäinen..Teen ruokia pakkaseen helpotukseksi, ja sitten on ruokia, joista tietää, että ne tulee nopeasti. Pakkaseen voi toisaalta tehdä valmiita annoksia, toisaalta vaikka jonkun kastikkeen tai keiton pohjia jos haluaa. Ruoanlaitosta voi nauttia sitten, kun on aikaa eikä ole se kiljuvin nälkä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   mä olen vasta opettelemassa pakastamista. Jostain syystä en ole sitä koskaan oppinut, mutta nyt pikku hiljaa työn alla 😉

 4. ninna kirjoitti:

  Kaappaus keittiössä on huippuohjelma tykkään myös. Voisitko kuvitella osallistuvasi siihen tai muuhun kokkiohjelmaan masterchef esim? Kaipaisin Olet mitä syöt ohjelmaa se oli hyvä myös Suomi versio. Saisi tulla uusintana vaikka. Paras on kyllä ruotsalaisversio. Kauheaa katseltavaa tosin välillä molemmat ohjelmat. Lapsena kävin kokkikoulua seurakunnassa ja se oli kyllä kivaa yhdessäoloa ja samalla oppi ruoanlaittoa. Hauskuutta saa ainakin leipomukset koristelemalla tai muotoilemalla esim. pullia leivotessa teimme usein mitä erilaisempia eläimiä, lettejä ja kasvoja. Vihanneksia voi pilkkoa erimuotoihin, käyttää vaikka piparimuotteja, toimii myös munakkaassa. Spagettia ja kastiketta syötiin lapsena niin että äiti piirsi silmä-silmä-nenä-suu ketsupilla. Erilaisia koristeluja ja kuvioita piirakoihin, pasteijoihin ja pizzoihin. Paras kikka kuitenkin se ettei liikaa määräillä vaan lapsi saa myös itse kokeilla ja valita. Kivat hauskat kokkikirjat innostavat myös. Esim. jonkun idolin/hahmon kokkikirja. Ja jos epäonnistuu ei lannistuta ja syytellä, todetaan että aina ei voi onnistua. Kuitata huumorilla. Hyvät välineet ovat tietysti ehdoton ja oma veljenpoika4v innostui kokkailusta kun sai oman kokkihatun ja essun. Arkiruokailussa hauskuus ja rentous on tärkeää mutta isoihin tärkeisiin juhliin sanoisin että vakavuus on paikalla. esim hääkakkua ei voi tuosta vaan soveltaen tehdä vaan pitää olla skarppi. Olen myös tarkka ja haluan itse tehdä jos on paljon vieraita tulossa. Kavereiden kanssa olisi kiva järjestää kokkisota; yksi ostaisi 20e edestä aineita ja toinen tekisi niistä ruokaa. Olisiko siinä sullekin idea?

  • Jonna kirjoitti:

   Ääh, ei musta olis mihinkään kokkiohjelmaan. Ei ainakaan masterchefiin! Siellä täytyy osata paljon sellaisia nippelijuttuja mitkä ei ole mulla hallussa yhtään. Olen paljolti fiiliskokkaaja. Täysin samaa mieltä juhlatarjottavista: ne pitää olla kohdallaan aina. Tyttö toivoo meillä tänä vuonna yksisarviskakkua, mutta en tiedä ehdinkö sellaista toteuttaa vai pitääkö ulkoistaa koko juttu.

   Kokkisota olis kavereiden kanssa hauska idea!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *