Hae
Palasia Arjestani

Testissä Vileda Robot VR 101

Testissä Vileda Robot VR 101

Mä olen jo pitkään haaveillut robotti-imurista. No, olen haaveillut myös varsi-imurista sekä siivoajasta, mutta kumpaakaan en ole saanut. Kävihän meillä toki syksyllä siivoaja kerran ja niin ihanan siistiä jälkeä kun hän tekikin, ei mulla ole varaa ottaa siivoajaa edes joka kuukausi. Ja mitäs minä sitten kotona tekisin, jos ei olisi koko ajan kädet täynnä töitä? Lepäsin ja tekisin mitä haluaisin? Ehei, ei ruuhkavuosissa sellaisia kuulu tehdä! No vitsi vitsi. Itse kuitenkin pidän kodin järjestelemisestä ja siivoamisesta niin miksi maksaa siitä jollekin toiselle? Niinpä.

Tykkään, että välineet ovat kunnossa, jos halutaan tehdä siivoamisesta miellyttävää. Meillä on hyvä Dysonin pölypussiton imuri, jonka saimme muutama vuosi sitten miehen vanhemmilta joululahjaksi. Viime syksynä hankin meille uuden mopin, ihan sellaisen perinteisen. Oli meillä jossain vaiheessa höyrymoppikin, mutta se sanoi sopimuksensa irti, joten päätin että nyt hankitaan ihan tavallinen versio. Pesuaineosastolla viihdyn pitkiäkin aikoja tutkiskellen uutuuksia ja haluaisin alkaa käyttämään enemmän luonnonmukaisempia aineita. Seuraavaksi aletaan sitten testaamaan niitä. Erilaisia siivousrättejä löytyy iso pino ja sieltä voi valkata sopivat pöydille, erilaisille tasoille, peileille ja ikkunoille. Myös puhdistusaineita on mun siivouslaatikossa ihan laidasta laitaan ja niitä meillä meneekin ihan jonkun verran, kiitos kissojen! Kissat kun tykkäävät puklailla vähän sinne tänne ja varsinkin vaaleilta matoilta on parempi jynssätä sotkut saman tien. Ihme kyllä meidän matot on vielä kahden kuukauden jälkeenkin ihan puhtaat!

Testissä Vileda Robot VR 101

Testissä Vileda Robot VR 101

Testissä Vileda Robot VR 101

Testissä Vileda Robot VR 101

Kuten jo sanoinkin, olen jo pitkään haaveillut robotti-imurista. Niitä on paljon erilaisia markkinoilla suurella hintahaarukalla. Löytyy halvempaa karvalakkimallia ja järjettömän kallista luksusmallia. Olisi hauskaa päästä joskus testaamaan näiden eroja, mutta mennään nyt alkuun tällä yhdellä mallilla. Nyt mulla on siis testissä Vileda Robot VR 101 eli Vileda Super Relax, jonka tilasin Ellokselta. En edes tiennyt, että sielläkin myydään robotti-imureita, mutta niin vain sellainen löytyi. Olen testaillut vekotinta, joka Helmi-Kertuksi meillä ristittiin, nyt noin kuukauden ajan. Olin hyvin hyvin epäileväinen kyseisen kaverin suhteen, mutta hyvinhän tuo hommansa hoitaa. Ei käy moittiminen. Meillä ongelma-alueina ovat eteinen sekä keittiö, jotka keräävät todella paljon roskaa lattioille. Eteinen ihan jo sen vuoksi, että kissojen hiekkalaatikko on siellä ja lisäksi ulkoa kantautuu päivittäin hiekkaa ja muuta roskaa. Keittiössä sitten sottaillaan ihan muuten vain. Laitan Helmi-Kertun usein käyntiin ruuanlaiton jälkeen ja jätän hurisemaan omia aikojaan. Tavarat toki nostelen hänen edestään ettei tökkää mihinkään ylimääräiseen ja turhaan vaihda suuntaa.

Imurissa on sisäänrakennettu navigointijärjestelmä, jonka avulla se lukee huonetta. Edessä on pehmeä puskuri, joka suojaa huonekaluja törmäyksiltä. Puskuri on aika herkkä eikä sen tarvitse paljonkaan tumpsahtaa esineeseen, kun imuri jo kääntää suuntaansa. Tämä on hyvä asia, mutta meillä imuri ei noussut esim. maton päälle, jonka kulma oli hieman noussut. Toisaalta tämä imuri ei ole paras korkeilla villalankamatoilla, vaan nimenomaan kovilla lattioilla sekä matalanukkaisilla matoilla. Vileda Robot VR 101 eli Helmi-Kerttu puhdistaa neljällä eri teholla. Imurissa on kolme erilaista harjaa, joiden avulla se pääsee käsiksi kaikkiin pölyihin ja lattialla oleviin kökköihin. Oli ilo nähdä miten tehokkaasti se puhdisti mm. meidän eteisen maton! Imurissa on kaksi eri mittaista ohjelmaa, 20 ja 60 minuuttia, ja itse olen sen vain laittanut nuohoamaan lattiaa sen enempää miettimättä ja sammuttanut, kun on puhdasta. Latausaika on noin neljä tuntia.

Testissä Vileda Robot VR 101

Testissä Vileda Robot VR 101

Testissä Vileda Robot VR 101

Hyvät ja huonot puolet?

Robotti-imurin tulon jälkeen oikeat imurointikerrat ovat selkeästi vähentyneet. Meillä juuri keittiö ja eteinen ovat ne pahimmat ja ne Helmi-Kerttu hoitaa mainiosti. Hän ei myöskään ole kovin äänekäs eikä kissat olet häiriintyneet robotti-imurista millään tavalla. Imuri on helppo puhdistaa ja huoltaa eikä se vie paljon tilaa. Kaiken kaikkiaan tämä imuri on todella helppo ja yksinkertainen käyttää. Huonona puolena ehkä se ettei se aina saa imuroitua seinän varresta ellei satu suorassa linjassa juuri siihen. Olen siis joutunut rikkakihvelin kanssa vielä käymään keittiössä välillä seinän vierustat läpi. Imuri ei myöskään nouse esim. meidän olohuoneen matolla, koska se on vähän turhan korkea ja imuri tunnistaa sen esteeksi. Näillä kokemuksilla sanoisin, että Viledan Super Relaxissa on enemmän hyviä kuin huonoja puolia, mutta lopullisen arvion voin antaa vasta, jos pääsen testaamaan muitakin malleja. Aikaa tämä ei kyllä säästä yhtään, sillä ainakin itse jään joka kerta ihastelemaan sen aherrusta 😀

Onko teillä kokemusta robotti-imureista?

PS. Elloksella jopa -30% alennusta huonekaluista vielä tänään 12.2! Tsekkaa tarjoukset täältä.

Edellinen postaus: Miten sinä arvotat arkesi?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

4 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Löytyy Neato botvak connected. On kyllä loistava siivousapuri isossa talossa! Siihen saa ajastettua imurointikerrat ja laitettua myös manuaalisesti päälle. Voi valita imuroiko koko kodin vai parin neliön alan. Kun koti imuroitu, palaa takaisin latauspisteeeseen. Helppo puhdistaa, mutta suodatin tukkeutuu nopeasti. Löytyy myös apsi, josta voi ohjailla toimintoja. Helpottaa siivousta todella paljon. Ei tarvitse itse imuroida kuin sohva, portaat ja eteinen jos ei ole jaksanut raivata sitä kengistä. Jos ei halua imurin menevän johonkin tilaan, voi laittaa esteeksi kynnyslistan näköistä muovilistaa, jota tulee imurin mukana. On laitettu sitä yläkerran portaiden eteen, kun en tiedä ymmärtäisikö portaira. En luopuisi enää mistään hinnasta!

  • Jonna kirjoitti:

   mä en ole tuollaisesta merkistä koskaan kuullutkaan! Vitsi apsit ja pelit. Vaikuttaa superhyvältä peliltä! Oi kun pääsis joskus kokeilemaan..

 2. Rahkamuija kirjoitti:

  Meillä kans Neato, varmaan sama kuin Hennalla yllä. Se on kyllä ihan huippu! Kissanhiekkaa ja karvoja kun kulkeutuu lattioilla pitkin poikin, niin ”Neppu” hoitaa! Laitan sen vaan huristeleen yläkerrassa ja sitten kun se on mielestään valmis, se palaa latauspisteelleen. Neato on tohon Viledaan verrattuna vähän erimallinen, siinä on kaksi suoraa kulmaa ja sitten muuten se on ikään kuin puolipallo, niin pääsee näppärästi kääntyilemään. Meillä nuo Hennan mainitsemat listat on kissojen ruokapaikan edessä, ettei se jyrää vesikuppi nurin. Rappuset se muuten osaa itse väistää, ei ole ikinä tippunut vielä. Neato ei kyllä kauheasti törmäile, siinä on aika hyvät anturi, jotka ennakoi esteet jo etukäteen. Robotti-imuri ja kuivaava pyykinpesukone on kyllä joka kodinhengettären vakiovehkeet, sen vaan sanon. 😀

  http://rahkamuija.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Fiksun oloinen peli! Vitsi miten hyvältä kuulostaa. Pakko saada joskus tuokin testiin niin pääsen kirjoittamaan vertailua. Saiskohan jostain kirjastosta lainaan 😀 EIkös nykyään kirjastoistakin saa vaikka vallan mitä lainaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *