Hae
Palasia Arjestani

Tehdäänkö yhdessä ruokalista arkeen?

tehdäänkö yhdessä ruokalista arkeen?

Arki ja mitä tänään syötäisiin? Vakioajatus ainakin minun päässäni joka viikko. Samat ruuat pyörivät viikosta toiseen ja jos tytöltä kysyttäisiin, niin miellä syötäisiin vain ja ainoastaan spagettia ja jauhelihakastiketta. Tiedän, että on olemassa paljon hyviä, helppoja ja monipuolisia arkiruokia. Jännästi niistä yksikään ei kuitenkaan juolahda mieleen kauppaan astuessa. Haluaisin tehdä vaihtelevasti kalaa ja kasviksia, välillä toki lihaakin, kun sitäkin meillä syödään. Miehen mielestä ihmiset jotka eivät syö lihaa, ovat outoja. Olen hiukan eri mieltä asiasta, mutta ymmärrän myös vannoutuneen lihansyöjä-korstoni aivoituksia. Häntä tuskin saisi koskaan käännytettyä kasvissyöjäksi ellei lihansyönti uhkaisi akuutisti henkeä. Jokainen tallatkoon tällä maapallolla omien mieltymystensä mukaisesti ja itse pidän ruuasta ihan kaikissa sen skaaloissa.

Huomaan, että tyttö on alkanut nirsoutua pikku hiljaa. Ennen hän söi ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta nyt ei tunnu kelpaavan kuin tutut ja turvalliset asiat. Kyllä hän onneksi maistaa kaikkea ja se on tärkeintä. En halua pakottaa häntä mihinkään, mutta aion ohjata kuitenkin syömään joskus sellaisiakin asioita, joista ei välttämättä niin pidäkään. En nimittäin voi rakentaa koko meidän ruokalistaa pelkästään hänen mielipiteensä ja -halujensa perusteella ja senkin vuoksi olen alkanut pakastaa nyt ruokia enemmän. Jos teen ruokaa mikä ei hänelle maistu, niin pakkasesta varmasti löytyy parempi vaihtoehto.

Omassa ruokavaliossani on vähän kaikkea. Maitotuotteita en käytä enää kauheasti, mutta rahkaa voisin ostaa taas joku päivä välipalaksi. Kasvisruokiakin tekisin mielelläni entistä enemmän ja haluaisin opetella käyttämään papuja ja linssejä. Jostain syystä en pidä pavuista, mutta uskon että oppisin, jos vain tekisin niistä jotain hyvää. Ehkäpä kasvistortillojen väliin ne voisivat sopia jonkin soosin kanssa? Ajattelin, että voitaisiin porukalla koostaa kattava lista arkiruuista ja lataan sen tuohon blogin sivupalkkiin, josta jokainen löytää sen helposti. Mitäs olette mieltä asiasta? Tehdäänkö yhdessä ruokalista arkeen? Jos teillä on linkata myös johonkin hyvään reseptiin, niin linkatkaa ihmeessä! Suunnitelmissa on myös alkaa kasaamaan kaikki mun julkaisemat reseptit yhdelle sivulle tuohon blogin yläpalkkiin. Hommaahan siinä on, mutta pikku hiljaa saisin sen varmasti kokoon 🙂

Mun ehdotuksia arkiruokiin:

 • lohi ja perunamuussi, kylkeen esim. porkkanaraaste
 • kasvissosekeitto
 • täytetyt paprikat
 • täytetyt kesäkurpitsat
 • jauhelihakastike ja spagetti
 • makkarakastike ja perunat (resepti)
 • jauhelihakeitto
 • lohikeitto
 • kinkkukiusaus (resepti)
 • pyttipannu
 • savulohipasta (resepti) tai savulohi-pinaattipasta (resepti)
 • pinaattiletut (resepti)

Jatkakaahan listaa kommentteihin niin kasaan näistä vielä oman postauksensa, jota voi jatkaa loputtomiin 🙂 Tehdään tästä lista, josta on kaikille hyötyä kauppareissulla ja viikon ruokalistaa suunnitellessa!

Edellinen postaus: Selätin yhden pahimmista peloistani

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

9 kommenttia

 1. Milla kirjoitti:

  Tässä meidän vakituisia arkiruokia!

  Smetanauunilohi ja bataattimuusi
  Makaronilaatikko
  Lihapullat ja lohkoperunat
  Quesadillat
  Chili con/sin carne ja riisi
  Mifupapuwokki
  Hernekeitto
  Pinaattikeitto
  Minestronekeitto
  Linssiporkkanasosekeitto
  Juustoinen tomaattipastavuoka
  Broilerisalaatti
  Broilerin fileet ja paahdetut kasvikset

  • Anna kirjoitti:

   Olisiko sinulla jakaa chili con/sin carnen ja juustoisen tomaattipasta vuoan ohjetta?:)

  • Milla kirjoitti:

   Chili con carne:
   – 500 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
   – iso sipuli
   – valkosipulin kynsi
   – 1 tuore chilipalko
   – kidneypapuja (käytän gogreenin tetroja) 1 prk
   – suolaa, pippuria, srirachaa, savupaprikajauhetta maun mukaan
   – 2 prk tomaattimurskaa (käytän Mutin tetroja)

   Sin carne muuten sama, mutta jätän jauhelihan pois ja lisään tetran gogreenin papumixiä.

   Tomaattinen juustopastavuoka:
   – pastaa
   – tomaattikastiketta (kaupan valmista…)
   – juustokastiketta (teen ruokakermasta ja mozzarellasta)
   – päälle pari tuoretta tomaattia viipaleina ja mozzarellaa/parmesaania
   Kaikki vaan sekaisin ja uuniin 225 c kunnes pinta kauniin värinen 🙂

 2. Jenni kirjoitti:

  Kanakiusaus
  Kanarisotto
  Jauheliharisotto
  Chili con härkis http://aitoaarkiruokaa.fi/harkista-kahdella-tapaa/
  Kanakeitto
  Kalakeitto pakasteseitistä
  Riistakäristys ja perunamuusi
  Kanakastike ja riisi
  Kesäkurpitsalasagne (toki vie hieman aikaa)

  Tossa muutama ruoka, joita meillä syödään arkisin 🙂

 3. Tiia kirjoitti:

  Kesäkurpitsalasagne
  Chili con carne
  Bataattisosekeitto höystettynä chilillä
  Uunijuurekset
  Nachovuoka
  Risotto
  Teriyaki lohi ja itsetehty perunasalaatti

 4. Charming Nails kirjoitti:

  Tylsää ja nopeaa mutta:

  Makaronilaatikko eri variaatioilla ( ananas/pesto/härkis )
  Italianpata
  Pinaatti-fetapasta
  Kanapasta pinaatilla
  Wokki kanalla tai jauhelihalla
  Jauhelihaa & Uncle Benz kastiketta & nuudelia
  Jauhelihakeitto
  Nakki – tai jauhelihakastike
  Nakkikeitto
  Risotto
  Lämpimät leivät

  Olen kyllä niin mielikuvitukseton ruoanlaittaja, arkena ei jaksa eikä ehdi ja sitten se on koko ajan tuota samaa linjaa. Haluaisin keksiä uusia ruokia koska tykkään ottaa reseptejä talteen 🙂 ehkä nyt tästä postauksesta saa uutta ideaa!

 5. Suivi kirjoitti:

  Kukaan ei ole tainnut mainita curryja! Ehdottomasti omia lemppareita, halutessaan satsista syö monta päivää ja jalostettavissa äärettömyyksiin. Helpoimmillaan tarvitsee ain erilaisia kasviksia, kookosmaitoa ja mausteita, sekä halutessaan sitten toki papuja, tofua, lihaa, kanaa, kalaa jne… Pieni freesaus pannulla ja mausteet ja kookosmaito sekaan ja homma voi muhia liedellä tai uunissa valmiiksi 🙂 Mausteiden ja niiden määrän kanssa voi puljailla oman (ja muun perheen) maun mukaan. Päälle ripaus haluamaansa yrttia ja nam! Kylkeen tietysti vaikka riisiä. Ja ruoka senkun paranee muhiessaan päivän pari jääkaapissa 🙂

 6. Maikki kirjoitti:

  Tätä sun on ehdottomasti kokeiltava https://www.viimeistamuruamyoten.com/vegaaninen-shepherds-pie-v-gf/ naaam! Ja ylipäätää Jamie Oliverita löytyy hyviä reseptejä kaikkeen 🙂
  Uuniohra-(kauramaitoon paras) tai riisipuurot on myös näppäriä. Olgan vegekirjasta nuudelikeitto(tosi helppo ja nopee), kanttarellirisotto jne.. 🙂

 7. -w- kirjoitti:

  Mä oon jo pitkään kirjoitellut kalenteriin ylös mitä ollaan syöty. Ja sitten kun tulee se ”Mitä sitä taas keksis” -tilanne niin sieltä vaan selailee. Teen myös tosi paljon ruokia niin, että sisältää millon mitäkin mitä jääkaapissa on eli vaikka just se makaronilaatikko tuunattuna milloin mitenkin. Ja kanakastike tuntuu aina olevan eri ”reseptillä”. Sitten on ärsyttävää jos tulee tosi hyvää ja en seuraavalla kerralla muista mitä kaikkea viimeksi laitoin. (Vois joo kirjottaa ylös mutta eihän sitä heti jaksa ja sitten unohtaa..) Oon myös tosi huono tekemään suoraan toisten reseptistä, aina pitää jotain lisätä tai/ja jättää pois. Mutta laitanpa listaa ruoista jotka meillä maistuu. Perheessä myös 2vee.
  Bataatti-jauhelihalaatikko
  Broilerikiusaus (tähän voi laittaa vaikka mitä kasviksia, fetaa ja nesteenä ruokakermaa tai kookosmaitoa)
  Kaalilaatikko
  Tonnikala/jauheliha/broileri pastavuoka (näihin kans esim kesäkurpitsaa, porkkanaa joukkoon)
  Lasagne
  Peruna-porkkanajauhelihalaatikko
  Nakki/lohi/jauheliha/broileri pasta. Kermaisena tai tomaattisena
  Salamipasta
  Spaghetti&jauhelihakastike (tomaattinen tai ruskeakastike)
  Siskomakkara/nakkikastike
  Siskonmakkarakeitto
  Jauhelihapastakeitto
  Lohikeitto
  Kaalikeitto
  Jauheliha-kasvisfetapihvit/pullat
  Possu/nauta/katkarapu/broileriwokki
  Italianpata
  Stoganoff
  Possun pihvejä/suikaleita pippurikermakastikkeessa
  Karjalanpaisti
  Broilerinfileet haudutettuna tomaattikastikkeessa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *