Hae
Palasia Arjestani

Viikon 7 ruokapäiväkirja – ei treeniä, pelkkää syömistä

viikon 7 ruokapäiväkirja

Se olis taas perjantai ja aika julkaista viikon 7 ruokapäiväkirja! Myöhäiseksihän tämä meni, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Muu elämä vaatii välillä enemmän aikaa ja valitettavasti silloin blogi vähän kärsii, mutta ymmärtänette tämän vallan hyvin 🙂 Viime viikko oli mun lepoviikko. Kävin kerran crossfitissä, kerran salilla ja tein useampana päivänä lihashuoltoa, vaikka sitä ei olekaan itse päiväkirjaan merkittynä. Olo oli koko viikon todella turvonnut ja mainitsinkin siitä viime viikon ruokapäiväkirjassa. Tällä viikolla olotila on tasaantunut ja luulen sen olevan säännöllisen treenin ja hiukka paremman ruokavalion ansiota. Mennäänpä sitten itse asiaan eli viikon 7 ruokapäiväkirja, olkaapa hyvät!

MAANANTAI

viikon 7 ruokapäiväkirja

Töissä 12-20

7.00 kauraleipää kananmunalla, turkkilaista jogurttia marjoilla ja teetä gheellä

11.15 smoothie, jossa lehtikaalia, banaania, kuorittuja hampunsiemeniä, pähkinöitä, marjoja, heraa ja kauramaitoa (avocadot oli loppu, nyyh)

14.30 Kokkikartanon kana-kookoskeitto, oli hyvää!

18.00 Lidlin prodepatukka ja bcaa-juoma

21.00 tytöltä syömättä jäänyt paahtoleipä kalkkunaleikkeellä ja kurkulla sekä Valion protskuvanukasta pähkinöillä

TIISTAI

viikon 7 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia ja vihanneksia + teetä gheellä

11.00 puuroa raejuustolla ja marjoilla

14.30 teetä, pähkinöitä ja pala pullaa

17.15 kauraleipää kalkkunleikkeellä, kurkulla ja juustolla sekä Valion protskuvanukasta pähkinöillä ja kuivatuilla karpaloilla

19.45 spagettia, jauhelihakastiketta, kauraleipää Jutan ohjeella ja salaattia

KESKIVIIKKO

viikon 7 ruokapäiväkirjaTöissä 9 – 17

6.45 paistettuja munia, hapankaalia, vihanneksia ja teetä gheellä

11.15 parsakaalia ja jauhelihaa

iltapäivän aikana patonkia, hedelmiä, pala oma tekemää brownieta jne työpaikan ystävänpäiväbrunssilla (kävin tankkaamassa useampaan kertaan :D)

18.00 puuroa, kuivattuja karpaloita, cashewpähkinöitä ja cashewvoita

21.00 omena ja pähkinöitä

TORSTAI

viikon 7 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, hapankaalia ja vihanneksia+ teetä gheellä

11.00 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.30 hera ja banaani

16.30-17.30 treeni crossfit Vantaalla: kahvakuulaheilautuksia, burpee boxihyppyjä, wallball cleaneja sekä vatsoja

19.15 ärrän paleomehu

19.45 spagettia ja jauhelihakastiketta, porkkanaa ja kauraleipä päällisillä

PERJANTAI

viikon 7 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-14

5.20 kauraleipää päällisillä, vadelmagurttia marjoilla ja pähkinöillä sekä teetä gheellä

11.00 S-marketin itsepalvelutiskistä haettu salaatti: lohta, falafel-pyöryköitä, salsaa, fetaa, avocadoa, melonia…

15.15 kauraleipää päällisillä ja prodevanukas + teetä

18.30-21 työkavereiden kanssa Amarillossa syömässä

pääruuaksi fajitas kasvispihvillä ja vuohenjuustolla

jälkiruuaksi brownie vaniljajäätelöllä

iltapalaa ei sitten kotona enää jaksanutkaan..

LAUANTAI

viikon 7 ruokapäiväkirja10.00 kauraleipää paistetulla kananmunalla, Valion vadelmagurttia marjoilla ja pähkinöillä, teetä kera gheen

14.00 Lämpimiä voileipiä ja Kaappaus keittiössä

omena ennen saunaan lähtöä ja muutama pähkinä

19.00 mysliä, omenaa, pähkinöitä ja kauramaitoa

jälkiruuaksi Lidlin deluxe-patukka

päivän ja illan aikana muutama nami ja illalla vähän jädeä

SUNNUNTAI

viikon 7 ruokapäiväkirja09.30 kauraleipää paistetulla kananmunalla ja juustolla, turkkilaista jogurttia mustikoilla ja teetä gheellä

12.00 isovaarin 94-vuotissynttäreillä pala kinkkupiirakkaa, pieni pala pullaa ja slaissi täytekakkua

14.30 anoppilassa makaronilaatikkoa ja salaattia

17-19 treeni Fit tammistossa

Treenin aikana malto + bcaa ja jälkeen palkkari

kävely kotiin 25 minuuttia

20.30 makaronilaatikkoa, pannulla paistettu pinaattua ja uunissa paahdettua kukkakaalia

Viime viikon ruokalistaan mahtui vähän kaikenlaista. Edelleenkään en keksi mitään järkevää välipaloille ja tartun varsin helposti leipään. Toisaalta, kauraleipä on hyvää, joten miksipä sitä stressaamaan. Varsinkaan, jos tekee kovia treenejä! Valmisruokaa tuli yhtenä päivänä Kokkikartanon kanakeiton muodossa ja yhtenä päivänä kävin hakemassa s-marketista salaatin. Totesin, että on kannattavampaa hakea sieltä kuin Picnicistä. Ässästä saa valita täytteitä vähän joka lähtöön ja salaatilla lähtee taatusti nälkä. Picnicissä taas on kalliimpaa ja salaatti on loppujen lopuksi täytteiltään aika kevyt. Sitä paitsi tykkään, että salaatissakin on paljon eri asioita! Pitäisikin taas alkaa tekemään itse kunnon mättösalaatteja…

Pidettiin töissä ystävänpäiväbrunssi ja silloin tuli syötyä kaikenlaista herkkua pöydästä ja vieläpä useampaan otteeseen päivän aikana! Muutenkin jos töissä on esim. pullaa tarjolla niin varmasti nappaan sellaisen. Tänäänkin söin aamupäivällä kaksi palaa korvapuustipitkoa ja yhden palan mustikkapiirakkaa 😀 Ihan vain koska teki mieli! Viikonloppun taas ei tehnyt niin paljon mieli herkkuja kuin normaalisti. Ehkä siksi koska viikolla söin? Perjantaina käytiin duuniporukalla Amarillossa syömässä ja otin samaisen fajitan kasvispihvillä kuin viime kesänä Tampereen Amarillossa. Oli hitsin hyvää! Ihan mun suosikki 🙂

Semmoinen oli viikon 7 ruokapäiväkirja, mitäs arvon raati mieltä?

Edellinen postaus: Älä turhaan häpeä kyyneleitä

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

6 kommenttia

 1. anna kirjoitti:

  Mulla ei ole koskaan toiminut mikään karkkipäivä-ajatus, että on yksi päivä kun saa syödä herkkuja ja muuten ei. Ei elämä vaan toimi niin. Sitten oli pakko kiskoa vaikka mitä herkkua kerralla ja suunnitella jopa päivän ohjelma sen mukaan. Nykyään saan syödä mitä vain milloin vain. Töissä en tykkää syödä herkkuja vaikka siellä aina kaikkea tarjolla onkin, koska tulee ihan hirveän nuutunut olo ja helposti päänsärkyä jos kesken päivän syö makeaa. Joskus saattaa joku nami mennä, jos tunnen todella olevani sen tarpeessa. Sen sijaan tykkään jättää herkuttelut iltaan, jolloin se tuntuu erityiseltä, saa ihan rauhassa nautiskella. Toki se että aina saa kaikkea tekee joskus sen, että herkkuputki saattaa jatkua, mutta kyllä sen silloin olossa huomaa ja tuleekin se fiilis, ettei enää tee vaan mieli suklaata vaan pikemmin porkkanaa. Tuntuu että itselleni ainoa keino oppia kuuntelemaan kehoa on juuri se ettei ole kiellettyjä asioita koskaan. Syön ne herkut silloin kun todella tekee mieli, oli se mikä päivä tahansa. Tätä kautta määrät on alkaneet ajan kuluessa tasaantua ja pienempi määrä kerralla riittää. Herkkupäivänä ei todellakaan riittänyt pari palaa suklaata, mutta pieneen makean nälkään vaikka keskiviikkona iltateen kanssa riittää hyvinkin. Joten oman kokemuksen perusteella sanoisin että syö niitä herkkuja just kun mieli tekee, koska tulee nekin hetket kun niitä ei kaipaakaan. Näytti muuten houkuttelevalta tuo ässän salaatti!

  • Jonna kirjoitti:

   Alan kallistua samaan systeemiin itsekin. Nytkin kun söin viikolla töissä herkkuja, esim. eilen pullaa ja mustikkapiirakkaa, niin eipä ole niinkään tänään tehnyt mieli herkkuja. Jädeä kyllä aion syödä! Täytyypä antaa itselleen vähän vapaammat kädet eikä kärvistellä turhaan 🙂

 2. Ninna kirjoitti:

  Ei perjantaita ilman Jonnan ruokapäiväkirjaa. Hyvin olet syönyt lepoviikosta huolimatta ei turhaa kitumista/dieettiä. Jaksaa sitten ensi viikon treenata. Mietityttää (vieläkin)kasvisten vähäisyys tiettyinä päivinä kuten ma ke ja la joka tosin oli ”herkkupäivä” Vaihtelevuus on kuitenkin hyvä on parsa- ja hapankaalia usein ja porkkanaa. Ei pelkkää kurkkua. ruokarytmi hyvä arkena la vähän venynyt. Kiva kun valitsit ravintolassa vegeruokaa, ilahdutti. Paljon viikolla jauhelihaa ja puuroa, halpaa ruokaa. Iso plussa kauraleivästä jota paljon ei yhtään riisikakkua. Ruisleipää vaihteeksi? Pisti myös silmään missä juusto jota paljon olet syönyt? Ihan hyvä toki pitää taukoja ettei kyllästy. Ehdottomasti kannattaa kaupasta hakea salaatteja saa itse koota ja saa lisäksi ”bonusta/plussaa” jos kortin omistaa. Suosittelen myös palvelukeskuksiin tsekkaamaan jos lähellä kulkee siellä usein halvalla 5e iso salaattirasia.

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, kasviksia voisi aina syödä enemmän. Viime viikollakin oli päiviä jolloin ei yksinkertaisesti ehtinyt kauppaan eikä kaapissa ollut kovin kummosia vihanneksia. Niillä oli pakko mennä. Juustokin menee mulla kausittain. Tykkään syödä sitä paistettujen munien päällä leivän päällä ja toki muutenkin leivän kanssa. Jos ei tule leipää niin sitten ei tule juustoakaan. Paitsi fetajuustoa. Ässästä saa tosiaan bonarit kaikesta, mutta saa toki esim. picnicistäkin aina leiman ja tietyllä määrällä leimoja ilmaisen sapuskan. Mutta bonareiden perään olen itse enemmän 😉

 3. maikki kirjoitti:

  Mä monesti viikonloppuna kasaan itselleni jätti ison ”mättösalaatin”, runsaasti salaattia, kurkkua, erilaisia kasviksia, ananasta yms. ja tietty jotain prodea ja hiilaria. Sitä sitten lappaan menemään jotain sarjaa tai leffaa katsoessa 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mättösalaatit on ihan parhaita! Pitäiskin taas itsekin tehdä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *