Hae
Palasia Arjestani

Tarvitseeko 6-vuotias harrastuksia?

Tarvitseeko 6-vuotias harrastuksia

Jestas sentään, meidänkin pieni prinsessa täyttää ensi kuussa jo 6-vuotta. Jos jossain ajan (ja rahan) kulumisen huomaa, niin lapsen kasvussa! Itse vanhenee vain siinä sivussa. Vuosia tulee lisää ihan huomaamatta, joten täytyy nauttia näistä hetkistä kun tyttö on vielä noinkin pieni. Kohta häntä ei enää kiinnostaa äidin kanssa leikkiminen ja askartelu. Nytkin itse asiassa illat menee ennemmin kavereiden kanssa leikkiessä kuin kotona vanhempien kanssa. Oliko omassakin lapsuudessa kaverit jo noin nuorena tärkeitä? Taisivat kyllä olla. Tosin pienellä paikkakunnalla kavereita ei ollut kauhean montaa ja ne vähätkin asuivat ainakin kiven heiton päässä. Jos oikein pitkälle jaksoi heittää.

Olen jo jonkin aikaa pyöritellyt päässäni lasten harrastusasioita. Minkä ikäisenä pitäisi alkaa harrastaa vai pitäisikö ollenkaan? Perussääntö taitaa olla lapsen oman mielenkiinnon mukaan, mutta eihän lapsi tiedä vaihtoehdoista, jos niitä ei hänelle kerrota. Me ollaan yritetty ehdottaa tytölle jos jonkinlaista harrastusta, mutta mikään ei tunnu kiinnostavan. Paitsi telinevoimistelu, joka ei välimatkojen vuoksi ole mitenkään mahdollista. Luulen, että sekin kiinnostaa vain sen vuoksi, koska kaveri käy telinevoimistelussa. Uimassa käydään kerran viikossa, mutta siinä se sitten onkin. Toki kotona pelataan ja askarrellaan, harrastuksiahan ne ovat nekin. Ollaan ehdotettu jalkapalloa: ei kiinnosta. Lasten voimistelua: ei kiinnosta. Salibandya: ei kiinnosta. Judoa: ei kiinnosta. Ehkä se oma laji löytyy sieltä joskus? Itse olen sitä meiltä, että kaksi harrastusta viikossa tuon ikäiselle on varsin passeli määrä. Toivoisin, että toinen olisi urheilua ja toinen esim. kuvaamataitoa tai musiikkia. Pakottaa en aio eli jos musiikki ei kiinnosta, niin ei ole pakko aloittaa sellaista harrastusta.

Tarvitseeko 6-vuotias harrastuksia

tarvitseeko 6-vuotias harrastuksia

Happy-mekko täältä / Flo-leggingsit täältä. Kengät ostettu jo aikaisemmin täältä.

Kävin itse alakoululaisena pianotunneilla, jotka lopetin tosin aika pian, koska en oppinut soittamaan nuoteista. Atk-kerhossakin kävin koulun jälkeen ja jossain yleisurheilukerhossa. Loput harrastukset pitikin keksiä itse eli kavereiden kanssa leikittiin ja oltiin. Luin myös paljon lapsena ja piirsin. Täytyykin ottaa selvää olisiko meidän lähellä lasten kuvaamataitokerhoa tai vastaavaa. Melkoinen piirtelijä meidänkin tyttö on, joten se voisi varmasti kiinnostaakin!

Mitä teidän lapset harrastaa ja kuinka monta kertaa viikossa? Tarvitseeko 6-vuotias harrastuksia?

Ps. Elloksella nyt lasten ja vauvanvaatteista sekä kengistä -25% alennusta 5.3 asti! Alennus vähennetään kassalla. Tsekkaa tuotteet täältä. Special offer: -20% vuodevaatteista ja peitteistä. Tsekkaa valikoima täältä.

Tehtiin vähän aikaa sitten tytön kanssa yhteisvideo, kun hän halusi kokeilla tehdä itse limaa. Alla video kokeilusta! Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Muista tilata myös kanava, se ei maksa mitään 😉

Edellinen postaus: Miksi peilistä näkyy vain epäkohdat?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

8 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Päiväkodissa käyvä lapsi ei tarvitse harrastuksia, päiviin jo pienelle pitkissä hoitopäivissä tarpeeksi ärsykettä ja aktiviteettia. Toki jos lasta itseään kovasti kiinostaa niin joku harrastus esim. yhtenä päivänä viikossa on todellakin riittävä. Koulunmaailman alkaessa voi tsempata lasta vielä enemmän löytämään oma harrastus, joka tuo iloa ja vastapainoa koululle ?

  • Jonna kirjoitti:

   Näin olen vähän itsekin ajatellut, että koulun alkaessa viimeistään aletaan miettiä joku viikottainen harrastus. Käydään testaamassa eri juttuja ja tyttö saa niistä valita mieleisensä 🙂

 2. Jumppaajat kirjoitti:

  Mun keskimmäinen täyttää syksyllä 6v. eli on samana vuonna syntynyt kuin sun tyttö. Käy rytmisessä voimistelussa 2x viikko, ennen sitä kävi puolitoista vuotta ns. satujumpassa. Itse tykkää kovasti kun on nyt haastetta vähän enemmän ja tänä keväänä alkaa jo kilpailukokemusten hankkiminen. MUTTA, jos hän sanoisi että haluaa vaihtaa rytmisen vaikka partioon, niin mikäs siinä. Meidän perheessä on periaate, että joku harrastus kodin ulkopuolella olisi kaikilla oltava..myös meillä vanhemmilla ?

  • Jonna kirjoitti:

   Kuulostaa hyvältä! MEilläkin olisi tässä lähellä joku lasten jumppajuttu, mutta ei häntä vielä tuntunut kiinnostavan kun ehdotin. Uinti on ollut aina mikä innostaa..

 3. Tuulia kirjoitti:

  Mun lempiharrastus oli 6-vuotiaan lukeminen sen jälkeen kun se taito oli mulle opetettu. Se oli muutenkin upea harrastus, tuli halvaksi (kirjasto), onnistui kotona ja siinä ei ollut kyse siitä onko ”hyvä jossain”. Lukeeko teidän tyttö jo, tai tykkääkö kuvakirjoista?

  Koulun myötä alkaa todennäköisesti kiinnostus harrastuksiin kasvaa kummasti. Nauti koti-illoista vivelä kun ehdit. 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Tykkää kyllä kuvakirjoista, mutta ei osaa vielä lukea. Kirjaimet on hallussa, mutta se viimeinen silaus vielä puuttuu. Tykkää kyllä kun hänelle luetaan!

 4. Eve kirjoitti:

  Moi, mä olen itse aloittanut taitoluistelussa 5-vuotiaana, 6-vuotiaana siirryin balettiin ja 7-vuotiaana menin joukkuevoimisteluun, olen kyllä siitä kiitollinen että olen saanut harrastaa. Harrastin joukkuevoimistelua 10-vuotta ja siitä on jäänyt taskuun vain hyviä asioita: kohtalainen liikkuvuus, ryhti ja ystävät.
  Nykyisin olen jo lähemmäs 30 vuotias ja olen valmentanut 11-vuotta, tällä hetkellä minun valmennuksessani on 7-9 vuotiaita, 15-16 vuotiaita ja täysi-ikäisiä.

  Ehkä tuo teidän tyttö voisi aloitella jollain 1 krt viikossa jumpassa? Siellä paljon leikitään, temppurataillaan, harjoitellaan perusjuttuja mm. karhukävely, rapukävely, kuperkeikka yms. 🙂 Toki jos ei yhtään ole sen tyylinen tai ei tämän kaltainen kiinnosta, niin partio tai jokin käsityökoulu voisi olla hauska. 🙂 Minun mielestäni lapsella kuitenkin olisi hyvä jos oliskin jokin harrastus tai kävisi ainakin kokeilemassa, sittenhän sen tietää. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Puhuttiin juuri eilen taas aiheesta ja piirtäminen häntä kovasti kiinnostaa. Täytyy nyt etsiä olisiko tuon ikäiselle jotain kuvaamataito-kerhoa tällä suunnalla 🙂 On kyllä muuten todella liikunnallinen tyttö eli eiköhän se liikuntaharrastuskin vielä löydy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *