Hae
Palasia Arjestani

Näppärät Nutella-naposteltavat

nutella-naposteltavat

Mulla on kotona menossa projekti, jonka tavoitteena on saada käytettyä kaikki vanhat jauhot pois kaapeista. Ei ne siis päiväykseltään vanhoja ole, mutta hetken jo kaapissa kuitenkin seisoneita. Mulla on huono tapa ostella erilaisia jauhoja milloin minkäkin ohjeen perässä ja en varmasti valehtele, jos sanon että kaapista löytyy vajaa 10 erilaista jauhopussia. Osa vajaita ja osa melkein täysiä. Siispä olen kaikkein muiden projektien ohella alkanut käytellä pussukoita pikku hiljaa loppuun ja sehän tietää leipomista!

Leipominen on yksi hauskimmista ajanvietteistä mitä tiedän. Nautin suunnattomasti, kun saan puuhastella keittiössä, veivata, vatkata ja valmistaa erilaisia herkkuja. Jännä kyllä, en niinkään välitä niiden syömisestä, vaan se itse matka erillisistä raaka-aineista ihanaksi herkuksi on se mun juttu. Voisin oikeasti leipoa useamman kerran viikossa, jos vain olisi aikaa. Syöjätkin löytyisi varmasti lähipiiristä ja töistä. Töissä kun ei mikään jää syömättä. Pienet kivet ja männyn kävytkin menee kaupaksi tiukan paikan tullen. Oliskohan mahdollista anoa pomolta leivontavapaita työyhteistön henkeä korottavassa mielessä?

nutella-naposteltavat

Bongasin viime viikon Kodin kuvalehdestä nämä Nutella-naposteltavat. Näppäriä nämä eivät kyllä, mutta sana sopi niin kauhean hyvin otsikkoon 😀 Nutella-naposteltavat vaativat hieman aikaa, kärsivällisyyttä ja näpräämistä. Mitään pikaleivonnaisia nämä eivät ole, joten en suosittele jättämään reseptin testaamista yllätysvieraiden soittaessa ovikelloa. Valmistin itse näitä kaikessa rauhassa viime lauantaina. Kauniitahan näistä ei tullut, mutta sitäkin parempia olivat kaikkien mielestä. Jopa niin hyviä ettei yhtäkään jäänyt töihin vietäväksi! Mennäänpä sitten itse asiaan.

Nutella-naposteltavat

10-12 kpl

Taikina

  • 1 dl maitoa
  • 40g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna

Lisäksi

  • 100g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl Nutellaa

Päälle Nutellaa ja vaniljakastiketta

Lämmitä maitoa ja voita kattilassa liedellä, kunnes voi sulaa. Anna nesteen jäähtyä 42-asteiseksi. Mittaa kattilaan suola, sokeri ja kardemumma.

Sekoita kuivahiiva ja 2 dl jauhoja. Vatkaa ne käsivispilällä nesteeseen. Lisää muna ja loput jauhot. Alusta taikinaa 10 minuuttia. Peitä kattila liinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 45 minuuttia.

Sulata täytteen voi mikrossa. Laita muffinivuoat muffinipellin koloihin. Tiputa muffinivuokien pohjalle lusikalla hieman voisulaa. Sekoita lautasella sokeri ja kaneli.

Leivo kohonnut taikina pötköksi. Pilko se etusormen kokoisiksi paloiksi. Pyöritä palat palloiksi. Kasta pallerot ensin voisulassa, pyöräytä ne sitten kaneli-sokeriseoksessa ja nosta muutama pala jokaiseen muffinivuokaan. Kun pohja on peitossa, valuta mikrossa pehmitettyä Nutellaa sekaan pikkulusikalla. Lisää muutama taikinapallo. Jos voita ja sokeriseosta jää yli, yhdistä ne ja lorauta pullien päälle.

Laita uuni lämpenemään tässä välissä 220 asteeseen ja anna leivonnaisten kohota vielä liinan alla 20 minuuttia uunin lämmetessä.

Paista pullia 10-15 minuuttia. Koristele halutessasi Nutellalla ja tarjoile vaniljakastikkeen kanssa <3

Ps. Offerillassa on nyt synttäriale 2-vuotissynttäreiden kunniaksi! Koodilla OFFERILLA saatte yllätysalennuksen kassalla 😉 Voimassa 1.3.2018 klo 23.59 asti. Offerillan diileihin tästä.

Edellinen postaus: Tarvitseeko 6-vuotias harrastuksia?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *