Hae
Palasia Arjestani

Tyttäreni halusi yksisarviskakun

Tyttäreni halusi yksisarviskakun

Tyttäreni halusi yksisarviskakun synttäreilleen. Mietin pitkään yritänkö edes tehdä sellaista, mutta miksipäs ei? On tässä elämässä vaikeampiakin juttuja yritetty tehdä ja kysehän oli vain yhdestä täytekakusta. Löysin Kinuskissalta todella hyvät ja yksityiskohtaiset ohjeet ja niiden perusteella kakku ei ollut edes vaikea tehdä. Niinpä käytin pari tuntia viime lauantaina ja noin tunnin sunnuntaina kakkutehtaan parissa! Eihän siitä todellakaan yhtä kaunista tullut kuin Kinuskissalla, mutta kakku kuitenkin ja olen jopa tyytyväinen siihen!

Pohja on tavallinen sokerikakkupohja, joka paistettiin leivinpellin kokoiseksi. Kakku on halkaisijaltaan 16 cm ja löysin meiltä jonkun muovikipon, jota käytin muottina pohjien teossa. Kakun täytteeksi tulee vispikermasta ja vadelmatuorejuustosta tehty massa ja lisäksi väleihin ripotellaan kokonaisia vadelmia. Päälliskuorrutus tehdään vispikermasta, vaniljakreemijauheesta ja rahkasta. Kokonaisuudessaan kakku on maultaan ihanan raikas! Kaikki meillä pitivät siitä todella paljon.

Tyttäreni halusi yksisarviskakun

Tiesin, että mun kohdalla suurimmat haasteet kakussa tulevat olemaan pursotukset sekä sokerimassakoristeet. Kun tekee kakun kerran vuodessa, ei taidot voi kovin kummoisiksi harjaantua. Sarven ja korvat tein sokerimassasta ja silmät hopeatoffeesta. Alkuperäisen reseptin mukaan silmätkin pitäisi tehdä mustasta sokerimassasta, mutta en todellakaan halunnut ostaa 3 euron pakettia pienten silmien takia. Tässä siis vinkkivitonen: pieniä koristeita voi tehdä myös hopeatoffeesta! Sarvesta tuli mun mielestä liian iso, vaikka tein muotin siihen ihan ohjeen mukaan. Pursotuksia varten mies osti meille sellaisen pursotusruutan Lidlista vajaalla 8 eurolla (järjettömän hyvä!!!). Tätä kakkua vartenhan tulee kolme eri makuista pursotetta ja jokaiselle pitää olla oma pursotuspussi ja tylla.

tyttäreni halusi yksisarviskakun

Lidlin pursotusruutta ja tyllat.

Pursotuksista ei todellakaan tullut samanlaisia kuin Kinuskissalla, mutta mielestäni niistä tuli ihan kauniit ja hauskat. Pääasia, että päivänsankari tykkäsi kakusta suunnattomasti eikä muutkaan kakkua maistaneet ole roskiin sylkeneet 😀 Tässä kakussa ehkä parasta oli se ettei sokerimassaa ollut kovin paljon. En pidä kovinkaan paljon kakuista, jotka on päällystetty sokerimassalla. Ne ovat kauniita, mutta maku ei aina kohtaa kakun ulkonäköä. Olisi ihanaa tehdä erilaisia kakkuja enemmänkin, mutta kun ei ole aikaa enkä halua laittaa isoja summia rahaa kakkujen tekoon. Ehkä pääsiäiseksi voisi näpertää jotain pientä!

Tyttäreni halusi yksisarviskakun

Minkälaisen kakun sinä haluaisit omille synttäreillesi tai ovatko lapset toivoneet jotain spesiaalia?

tyttö halusi yksisarviskakun

 

10 kommenttia

 1. Vilma kirjoitti:

  Ihana kakku! <3

 2. S kirjoitti:

  Siis kuinka söpö! Mulla oli lapsena aina vaan niitä perus mansikkatäytekakkuja synttäreillä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Niin mullakin! Siksipä oonkin halunnut tytölle aina tehdä sellaisen kun hän haluaa 🙂 Ensi vuonna kuulemma kakkaemojikakku 😀 Mieli voi tosin muuttua…

 3. Maare kirjoitti:

  Siis vau!! Tosi hieno. 🙂 Mullakaan ei lapsena kyllä ollut kummoisia, niitä peruskermakakkuja. Ei sitä kyllä osannut muistaakseni oikein mitään pyytääkään. Ens vuonna tälläsen vois tehdä vaikka itselleen 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, ei tainnut munkaan lapsuudessa tällaisista olla minkäänlaista tietoa. Se oli joko kinuski-, hedelmä- tai marjakakku.

 4. E kirjoitti:

  Mun äiti ei osannut tehdä mitään muuta kuin vaniljajäätelöstä joka ikinen kerta rekka, jossa oli dominorenkaat, lakumatosta sivulaidat ja karkkia päällä :D:D No maistu se joka kerta kaikille.. haha.
  Toi on nätti ja varmasti hyvänmakuinen.

  • Jonna kirjoitti:

   No mutta onhan semmonenkin hieno! Ja lapsille maistui varmasti. Tytön kaverisynttäreillä oli myös viime vuonna jätksiä ja muffinsseja. Vasta sukulaissynttäreille tein kakun. Lapsukaisille on ihan turha tehdä täytekakkua, kun ei ne sitä syö.

 5. ninna kirjoitti:

  kinuskikissa on niin pro ettei tod voi olla samanlainen tulos samoin kaikki kokki kirjat leivontablogit lehdet ym tulee joskus kauheet paineet onnistua entä sulla?mut tärkeintä maku mielestäni oliko hyvää?hieno kakku kyllä.irtokarkit on myös hyvä tällä säästää ostaa tarpeen mukaan koristeet itse hyödynsin jouluna mm piparitaloon.veljenpoika halusi viime vuona bobthebuilder kakun oli sellainenvuoka nytryhmä hau serkun tytölle frozen kummityttö halusi taas perus jäätelö kakku serkun poika junakakku.itse halusin lapsena perus suklaakakku ja täytekakku ei tunnettu erikoiskakkuja.hevosiakin tein kyl teininä heppahulluna.nyt tuntuu vaan et lapsille sekakku Ei maistu enemmän menee karkkia ja naposteltavia

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, kinuskikissa on todella pro! Just katselin hänen muitakin luomuksiaan ja vois jotain kivaa yrittää niistä tehdä 🙂 Kakku oli mielettömän hyvää, niin kuin Kinuskikissan ohjeilla tekemät on aina. Lapsille on tosiaan ihan turha tehdä täytekakkua. Jäätelö parempi vaihtoehto. Vasta sukulaissynttäreille tein itsekin täytekakun. Menee ainakin kaupaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *