Hae
Palasia Arjestani

♥ Porkkanakakku viikonlopun kahvipöytään ♥

porkkanakakku

Ennen pääsiäistä mietin kuumeisesti mitä leipoisin pyhien ajaksi, koska jotain herkkuahan oli pakko saada! Olen perinteisesti tehnyt kinderkakkua tai jotain muuta suklaista kakkua, mutta nyt teki jotain muuta mieli. Mies pisti omat näppinsä asiassa peliin ja toivoi rakastamaansa porkkanakakkua. Tuplakuorrutteella. Koska kuorrutettahan ei koskaan voi olla liikaa! Olen aikaisemmin tehnyt amerikkalaista porkkanakakkua, paleoliittistä porkkanakakkua sekä porkkanakakkumuffinsseja ja kaikki ovat olleet todella hyviä. Tämäkin on leivonnainen, jossa ei oikein voi mennä pieleen.

Alkuperäinen resepti täältä.

porkkanakakku

Porkkanakakku kahvipöytään

Pohja:

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 3 tl kanelia
  • n. 4 dl porkkanaraastetta
  • 150g voita sulatettuna

Kuorrutus:

  • 100g voita
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria

Vaahdota ensin munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti vuorotellen jauhoseosta, porkkanaraastetta ja sulatettua voita. Sekoita tasaiseksi ja lisää leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tai uunipellille (uunipellille tehdessä kannattaa tuplata taikinamäärä!). Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä kunnolla.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto. Lisää vielä tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute tasaisesti kakun päälle. Voit halutessasi koristella kakun esimerkiksi mantelirouheella tai pienillä pääsiäismunilla, kuten minä tein.

Tässä ohjeessa kuorrute on yksinkertaisena. Itse tuplasin sen, koska kuorrute <3

Tsekkaa myös:

Amerikkalainen porkkanakakku

Paleoliittinen porkkanakakku

Porkkanakakku muffinssit

porkkanakakku

Edellinen postaus: 30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

2 kommenttia

  1. ninna kirjoitti:

    onhan porkkanakin pääsiäistä ainakin väri ja liittyy pupuihin.katsoin muutkin reseptit amerikkalainen turhan tuhti paleon olen tehnyt aiemmin hyvä ja terveellinen.ehdottomasti kuorrutuksella ilman sitä ei tuleporkkanakakkua.

  2. camilla kirjoitti:

    olisiko tuunaus käyttövinkkejä pakkasessa oleviin jämä joulu laatikoihin?oma postaus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *