Hae
Palasia Arjestani

Tavoitteena toimiva koti

tavoitteena toimiva koti

Me muutettiin nykyiseen asuntoon noin 7 vuotta sitten. Asunto on 64 neliöinen kaksio, jossa on iso olohuone ja makkari, pieni eteinen, ihan ok kokoinen keittiö ja hyvä kylppäri. Meidän koti oli ennen ostoa rempattu lattiasta kattoihin eli päästiin muuttamaan ihan koskemattomiin pintoihin. Keittiössä on mun makuun liian vähän laskutilaa ja eteinen on turhan kapea ja ahdas. Olohuone on onneksi sen verran suuri, että pystyimme kantamaan meidän 180 cm leveän sängyn sinne, jotta tytölle saatiin oma huone meidän makkarista. Järjestely on toiminut varsin hyvin sen jälkeen, kun tavaraa alettiin karsimaan varsin rankalla kädellä.

Tykkään, että koti on pienoisessa muutoksessa koko ajan, koska olen luonteeltani melkoinen puuhastelija. Minulla on koko ajan menossa jokin projekti kotona. Tällä hetkellä eteinen ja tytön huone. Laitoin itse jo hänen huoneeseensa uudet tapetit ja nyt olen alkanut laittamaan huonetta enemmän isommalle tytölle. Reilun vuoden päästä hänkin menee jo kouluun ja silloin on oltava huoneessa omaa rauhaa ja hyvä koulupöytä läksyjen tekoon. Jo jonkin aikaa olen metsästänyt käytettynä tytölle parvisänkyä, jossa olisi kiinteänä myös pöytä. Tällaisia ratkaisuja ei ole myynnissä ihan kauhean paljon. Olisin halunnut meille Ikean Stuva -parvisängyn, mutta a) se on aika kallis uutena ja b) käytettynä ei juuri sen halvempi + kuljetusongelma. Lisäksi huomasin, että ihmiset luopuvat sängystä aika nopeasti, koska ne käyvät lapsille liian mataliksi. Niinpä jatkoin etsintöjä muualta ja huomenna meille saapuu vähän toisen mallinen parvisänky Hobby hallista. Olisin halunnut käytetyn sängyn, mutta tarjous tämän uuden sängyn kohdalla oli aivan liian houkuttava. Sängyssä on kaikki se mitä etsitään ja hintaakin oli alennuksen kanssa vain 149e (norm. 249e). Niinpä tyttö saa upouuden sängyn ja säästin pari sataa tässäkin kaupassa 🙂

tavoitteena toimiva koti

Minulla on tavoitteena toimiva koti, jossa kaikelle olisi oma paikkansa ja asiat tapahtuisivat vaivatta. Tavaroita ei jäisi ajelehtimaan minne sattuu ja leluille olisi jokaiselle se oma laatikkonsa. Olen tällä hetkellä lasten huoneen järjestämiskurssilla (tästä aiheesta lisää myöhemmin), joten leluasiaan on tulossa ratkaisu lähiaikoina! Mietin pitkään minne kaikki piirustus- ja askartelutarvikkeet voisi sijoittaa, koska meillä piirretään ja askarrellaan todella paljon. Välineitä oli siellä täällä ja aina väärässä paikassa. Hankin meille Ikean Räskog kärryn aka The Kärryn (kuvissa) facebook-kirpparin kautta. Tämä kärry maksaa uutena vajaa 50 euroa ja sain sen kirpparilta 20 eurolla. Kärry oli laatikossa täysin käyttämättömänä. Selvää sääsöä jälleen kerran! Kärryn laitetaan kaikki piirustus- ja askarteluvälineet ja se löysi paikkansa eteisen senkin vierestä. Tarvittaessa se on helppo kuljettaa vaikkapa keittiöön. Tähän löytöön ja ideaan olen enemmän kuin tyytyväinen! Idean sain Lapsiperheen kodin sisustus- ja järjestysvinkit -ryhmästä.

Eteiseen ollaan etsitty sopivaa kaappia vuosikaudet. Ongelmana on eteisen ahtaus eli kaappi saa olla syvyydeltään max. 43 cm. Ainoat sopivat kaapit ovat olleet Ikean pax -kaapit, joiden hinta on kaikkinensa 600-700 euroa. Että sillai. Käytettynä ongelmaksi muodostuu kuljetus, koska pitäisi alkaa vuokraamaan pakua tai peräkärryä ja voin sanoa ettei tuo toinen osapuoli ole hihkunut riemusta minun ehdotettuani kyseistä asiaa. Nyt Ikeassa olisi myynnissä vähän halvempi versio, johon meillä olisi rahatkin valmiina. Anoppi nimittäin antoi meille joululahjaksi kaappirahaa 😀 Eilen kävin hakemassa meidän läheltä kenkätelineen eteisen kaaosta hallitsemaan. Teline oli hyvä kuntoinen ja ilmainen, jonka antaja halusi vain pois muuton tieltä. Sopi minulle! Projekti eteinen etenee siis hitaasti, mutta varmasti.

tavoitteena toimiva koti

tavoitteena toimiva koti

Ei meille suinkaan tule tavaraa vain sisälle päin. Tänään lähtee kaksi keittiön tuoli uuteen kotiin. Olen jo vähän aikaa noudattanut tavara päivässä pois -metodia ja kolunnut kaappeja läpi. Osa on ollut ihan jonnin joutavaa roskiskamaa (toimimattomia kyniä ym) ja osan olen laittanut odottamaan kierrätykseen viemistä. Siivouspäivä tulee taas toukokuun lopussa ja taidan mennä sinne jälleen kamojani myymään, jos vaikka muutaman pennosen saisi matkarahaa 😉

Onko sulla jotain projekteja menossa kotona?

4 kommenttia

 1. Jantunen / tuuletuksia.blogspot.fi kirjoitti:

  Moi, tuo sun kysymys houkuttaa kovasti vastaamaan, vaikka hetken mietin, että rohkenenko. Meillä on hieman erilainen kotiprojekti menossa, sillä menetimme äkillisesti sen talon paljastuttua terveydelle vaaralliseksi, jolloin menetimme kodin lisäksi myös kaiken omaisuutemme sen sisällä. Evakossa asuessa teemme töitä hartiavoimin, jotta asiat selviäisivät.

  Pidän blogia tästä selviytymisen prosessistamme, joka kääntynee kokoajan projektin suuntaan. Halusin tässä kohden vinkata, että jos sinulla tai jollain muulla on kotona sellaista tavallista arjen tavaraa, vanhaa ja kulunuttakin ehkä, joka on kuitenkin käyttökelpoista, niin on tosi hyvä olla heittämättä roskiin vaan tosiaan viedä kierrätykseen.

  Oon toisen talokatastrofi-äidin kanssa aloittanut myös pienen somekampanjan, jonka ekassa osassa vinkkasimme paikkoja, joissa voi hädässä oleville tavallisille perheille olla avuksi kierrättämällä itselle turhaksi jääneitä tavaroita yms.

  Kierrättäminen on hieno juttu, jollekin turha voi olla toiselle tärkeä arjen apu 🙂
  Ihanaa kevättä <3

  • Jonna kirjoitti:

   Voi ei, kuulostaa todella kurjalta 🙁 En tiedä miten itse selviäisi tuollaisesta tilanteesta. Päivä kerrallaan ehkä. Meillä ei heitetä mitään käyttökelpoista pois! Kerään kotona pahvilaatikkoon tavarat, jotka ovat vielä käyttökelpoisia, ja vien kierrätykseen. Sydän itkisi verta, jos pitäisi heittää hyviä ja ehjiä tavaroita pois.

 2. Elisa kirjoitti:

  Meillä on menossa kodin muuttaminen kahden aikuisen kodista pienen vauvaperheen kodiksi. Paljon ollaan raivattu kaapeista tilaa ja suunniteltu erilaisia ratkaisuja siihen miten saadaan tästä 50 neliön kaksiosta toimiva pienen perheen koti? Onneksi meillä on suht tilava makuuhuone ja olkkari-keittiö-kombo on avomallinen, se vapauttaa tosi paljon tilaa kun ei oleoo turhia seiniä huoneiden välillä? Mutta oon nauttinut tästä projektista järjestely-ja siivousintoilijana tosi paljon ? Ja isoin syy sille miksi tässä asunnossa halutaan pysyä vauvan tultuakin on sijainti ja edullisuus, näin minä pystyn jäämään kotiin vähän pidemmäksi aikaa lapsen kanssa eikä tarvitse palata töihin vain siksi että rahat ei riitätuu?? Ihanaa kevättä!

  • Jonna kirjoitti:

   Me ollaan jo pitkään katseltu uutta asuntoa, mutta aina päädytään kuitenkin jäämään tähän vanhaan, vaikka välillä on todellisia helmiäkin tarjolla. Niin kuin eilen. Mutta: kun asumiskulut ovat pienemmät niin rahaa jää kaikkeen muuhunkin enemmän, kuten matkusteluun ja elämästä nauttimiseen 🙂 Mä niin nauttisin samanlaisesta projektista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.