Hae
Palasia Arjestani

Helvetin fb-kirpparit!

helvetin fb-kirpparit

Tiedätte, että teen aika paljon kauppaa erilasisilla fb-kirppareilla. Käyn jonkin verran myös perinteisillä kirppareilla, mutta varmasti 85% kaupoista teen facebookin kautta. Se vain on niin helppoa ja kätevää varsinkin oman alueen sisällä. Käyn harvemmin mitään ostamassa kolmea kilsaa kaueampaa, mutta isompia huonekaluja olen käynyt hakemassa pidemmänkin matkan takaa, kuten meidän tv-tason sekä eteisen senkin. Seuraan fb-kirppareita säännöllisesti, koska aina on jokin asia hakusessa, mutta tykkään katsella ilmoituksia ihan muuten vainkin. Se on sellaista munlaista rentoutumista. Vähän niin kuin istuisi kahvilassa seuraamassa ihmisiä, mutta teetkin saman omalta kotisohvalta.

Mun eteen on harvoin sattunut huonoja kauppoja. Joskus ostin kauempaa adidaksen treenipökät, jotka lähetettiin mulle postilla. Ilmoituksessa kerrotiin housujen olevan hyväkuntoiset, mutta paketista paljastuikin ihan loppuun ajetut raadot. Ei kiva. Kaupat ovat muutenkin sujuneet aina vaivatta. Ostaja on tullut silloin kun on sovittu tai noudettava tuote on ollut juuri sitä mitä ilmoituksessa luvataankin. Viime viikonloppuna kävin hakemassa yhdet adidaksen treenipökät kympillä meidän läheltä. Olen metsästänyt kyseisiä housuja iät ja ajat ja nyt sain ne vihdoinkin. Halvalla ja hyväkuntoisina. Ei minkäänlaisia käytön jälkiä!

No, tässä vajaan viikon sisällä onkin sitten sattunut ja tapahtunut. Hermot ovat menneen useampaan otteeseen ja olen vannonut etten tee enää koskaan kauppaa fb-kirppareiden tai vastaavien kautta. Ihmisiin ei vain voi luottaa. Näin lähialueen kirpparilla ilmoituksen kivasta niken hupparista. Ilmoituksessa sanottiin hupparin olevan yhtä valkoinen kuin ostettaessa ja muutenkin priimakuntoinen. Arvatkaa mitä se oli todellisuudessa? Huppari oli selkeästi paljon käytetty ja rinnassa oli peukalon pään kokoinen keltainen läikkä. Myös hihansuut, vetskarin reunat ja hupun reunat olivat väriltään kusen keltaiset. Arvatkaa ostinko? No en tod. En ymmärrä miten jotkut ilkeävätkin myydä tuollaista sontaa! Arvasin, että vaatteessa on jotain vikaa, kun myyjä katseli ihan muualle koko ajan. Luuli ilmeisesti etten huomaisi. Hah, väärässä oli.

Torstaina laitoin meidän tytön sängyn myyntiin. Sain heti yhteydenoton ulkomaalaiselta henkilöltä, joka auttaen puhui suomea. Hän oli todella kiinnostunut sängystä ja sovimme noudosta perjantai-illalle klo 19. No, tuli perjatai ja henkilö laittaa mulle neljän aikaan viestiä, että hän tulee sitten klo 19. Vastaan ok, sänky odottaa täällä. Kuuden aikaan tulee uusi viesti: tarjoan sängystä 10 euroa. ”Ei, hinta on 20 euroa. En tingi siitä”. Hän vastaa tulevansa hakemaan sängyn 10 eurolla. Kerroin jo ilmoituksessa, että patja ei kuulu kauppaan. Ostaja vain tinkaa, että koska patja ei kuulu kauppaan, hän maksaa vain 10 euroa. En suostu asiaan ja kerron, että jos hän ei ole valmis maksamaan haluamaani hintaa, myyn jollekin toiselle. Kaupat purkautuvat. Kiva temppu tunti ennen sovittua noutoa.

Laitan viestiä jonossa olleelle seuraavalle henkilölle (tämäkin ulkomaalainen), joka olisi tullut hakemaan sängyn jo torstaina. Kerron, että sänky on vapaa ja haluaisiko hän tulla jo samana iltana hakemaan sen. Hän sanoo soittavansa jollekin kaverille jolla on pakettiauto. Hetkeä myöhemmin hän laittaa viestiä ja sanoo, että kaveri tulee hakemaan sängyn ja pyytää tilinumeroa, jotta voi maksaa sängyn. En suostu siihen, koska en yksinkertaisesti luota näihin ihmisiin. Pyydän summan käteisenä. Se on hänelle ok ja hän kysyy osoitetta, jotta kaveri voi lähteä tulemaan meille päin. Menee 15 minuuttia, 30 minuuttia ja lopulta tunti. Laitan hänelle viestiä ja kysyn koska kaveri on tulossa, koska minun pitäisi päästä kauppaan. Ei vastausta. Vartin päästä laitan toisen viestin. Ei vastausta. Kolmannenkaan viestin jälkeen ei tule vastausta, joten tiedän etteivät he ole tulossa. Päätän, että tämä on tasan viimeinen kerta kun teen ulkomaalaisten kanssa minkäänlaista kauppaa.

Olen yrittänyt tehdä useiden ulkomaalaisten kanssa kauppaa, mutta yksikään ei koskaan ole saapunut paikalle. He eivät vaivaudu edes ilmoittamaan etteivät tulekaan. Miten voi olla niin vaikeaa sanoa, että sori en pääsekään tai ei minua enää kiinnostakaan. Miten se on niin helvetin vaikeaa!? Epärehellisiä ihmisiä tällaiset tyypit. Ei minkäänlaisia käytöstapoja. Kyllä näitä samanlaisia tapauksia löytyy ihan suomalaisistakin, mutta useammin kaupat onnistuvat heidän kanssaan tai kommunikointi toimii edes jollain tavalla.

Noh, sänky odottaa edelleenkin meillä kotona, mutta sain taas sovittua sille noudon vapun jälkeen. Tällä kertaa ihan suomalaisen henkilön kanssa. Katostaan toteutuuko tämäkään. Jos ei, niin seuraavaksi lähtee soitto SPR:lle josta saavat noutaa sängyn ihan ilmaiseksi. Tuo 20 euroa kun tuntuu olevan ihan liikaa pyydetty hyväkuntoisesta lasten sängystä.

Onko teillä huonoja kokemuksia fb-kirppareista?

Edellinen postaus: Viikon 15 ruokapäiväkirja – Viiniä ja Hesburgeria

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

31 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Yhden ainoan kerran olen paikallisen fb-nettiryhmän kautta myynyt lehmäntaljamaton. Heti ilmoituksen laitettuani joku kampaajanainen varasi sen ja sovittiin, milloin hän tulee hakemaan maton. Ei tullut. Ei vastannut tekstiviestiin. Fb-viestin kautta hän aneli, että en myisi mattoa eteenpäin. Lupasin odottaa. Sovittiin uusi hakuaika. Ei saapunut. Ei tullut viestiä. Seuraavan fb-viestin kautta sovittiin, että jätän maton hyvin pakattuna ja suojattuna tiettyyn paikkaan ja että hän maksaa sen sitten tilillen. Palasin mökiltä parin viikon päästä, ei ollut mattoa noudettu. Henkilö ei enää vastannut mihinkään viestiin.
  Laitoin viestiä mattoa jonottavalle henkilölle. Hän lupasi heti ostaa maton. Alkoi hiukan pienimuotoisempi rumba ja tuli erinäisiä päivämääriä, jolloin hänellä olisi vara maksaa matto (lähes ilmainen matto, vaikka kuin uusi). Tätä kesti jonkin aikaa. Sanoin, että nyt siitä helvetin matosta haluan eroon, että tulepa hakemaan ja maksa, kun se seuraava palkka sitten saapuu. Maksoikin – tosin viisi euroa vähemmän kuin mitä hinnaksi oli sovittu…
  Niin että reilun kuukauden rumba yhden maton takia riitti kokemukseksi näistä facebook-kirppiksistä.
  Ostajana en ole koskaan ollut näissä.

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, joskus sattuu näitä vehtaajia. Olen ottanut nykyään sen linjan etten pidä kenellekään mitään varauksessa kahta päivää pidempään. Kauheasti menee aikaa noiden noutojen kanssa vatvomiseen ja sitten jos ostaja ei saavukaan perille kun on sovittu… Niin kuin omalla kohdallani kävi. Odotin kotona koko illan ihan turhaan. No, saa nähdä kuinka käy seuraavan ostajan kanssa. Uusi nouto sovittu sängyllä vapun jälkeen 😉

 2. m kirjoitti:

  Ostajana on kaupat hyvin hoituneet ja tavara ollut sitä on pitänytkin. Myyjänä on taas sattunut pelkästään näitä mätiä omenoita kohdalle… Pääsääntöisesti olen yrittänyt päästä tavaroista ilmaiseksi eroon, jotta saisin nopeasti pois nurkista. Silti JOKA ikinen kerta hakijasta ei ole sovittuna aika kuulunut! Sori, mutta ei mene läpi selitykset auton hajoamisesta. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Möin joskus vuosia sitten miehen hyväkuntoista talvitakkia ja eräs mieshenkilö varasi sen itselleen. Sovittiin nouto klo 18 illalla. Mietin omat menoni sen mukaan, että olen kotona kun takkia tullaan noutamaan. No, ei kuulunut klo 18 ja laitoin hänelle viestiä. Kaksi tuntia myöhemmin hän laittoi viestiä, että oli nukahtanut eikä ole enää kiinnostunut tuotteesta 😀

 3. MK kirjoitti:

  Ehkä tuo ulkomaalaisuuden korostaminen epäonnistuneessa kirpparikokemuksessa on hieman tarpeetonta, turhauttavaa kyllä oli sitten vastapuolena kaupanteossa kantaväestön edustaja tai ei. Vuosia sitten ennen ulkomaille muuttoa möin nettikirppareilla (useat Fb-ryhmät ja ainakin siihen maailmanaikaan tori.fi toimi myös tosi hyvin) paljon tavaraa ja useimmiten kaikki toimi ihan superhyvin. Ihan pari kertaa taisi olla jotain ohareita tai tuhkana tuuleen kadonneita ostajia, mutta ei muuten. Vaikken enää pitkään aikaan ole ollut aktiivinen myyjä, olen mm. noihin Fb-ryhmiin jäseneksi ”unohtuneena” seuraillut kuinka touhu on mitä ilmeisemmin muuttunut ihan tosi paljon. Esim. naisten urheiluvaatekirppiksillä vaikuttaa olevan kaikenlaisia hutihuutajia, sitten näitä jotka eivät postita maksettujakaan tuotteita ja ihan jopa täysiä huijareita. Ihmeen paljon tuntuu päätyvän nettikirppissäätöä ihan rikosilmoituksiksi asti! Riippuu tietysti mitä myyntikanavia seurailee, mutta noissa em. tyyppisissä ongelmien aiheuttajina vaikuttaa olevan ihan nuorehkot suomalaiset naiset. Tuntuu touhu muuttuneen! Kohta on taas kevätinventaario kotisuomen visiitillä ajankohtainen, pitäisi updateta itsensä mitkä ne nykyään toimivat oikeasti hyväkuntoisen (omassa tapauksessa ostoaddiktina ihan liian usein käyttämättömänkin) merkkitavaran kierrättämiseen parhaiten ilman tuota turhaa säätöä ja epärehellistä porukkaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Faktahan on, että ostajat olivat ulkomaalaisia. Ihmettelenkin miksi juuri ei-kantasuomalaisilla (joiden kanssa itse olen ollut tekemisissä) ei ole näissä asioissa minkäänlaisia käytöstapoja. Ihan samalla tavalla olisin ihmetellyt, jos kyseessä olisi vaikka turkulaiset tai savolaiset.

   Torissa ja huuto.netissä olen tehnyt vain sujuvia kauppoja, mutta tuo Facebookin Marketplace on ihan pommi paikka. Olen ilmoittanut siellä vaikka kuinka monta kertaa eivätkä yhdetkään kaupat ole onnistuneet. Tämän sänkyilmoituksen jälkeen en sinne aio enää ilmoituksia laittaakaan.

   Monilla muoti- ja urheiluvaatekirppareilla liikkuu paljon huijareita. Onneksi en ole itse joutunut vielä yhdenkään uhriksi…

  • Luana kirjoitti:

   ”Ehkä tuo ulkomaalaisuuden korostaminen epäonnistuneessa kirpparikokemuksessa on hieman tarpeetonta, turhauttavaa kyllä oli sitten vastapuolena kaupanteossa kantaväestön edustaja tai ei.”

   Samaa mieltä!

  • Jonna kirjoitti:

   Luana: Kuinka ihmeessä voin kertoa huonosta kokemuksesta ulkomaalaistaustaisten kanssa ilman, että mainitsen sanan ulkomaalainen? Faktahan on Se, etteivät he olleet kantasuomalaisia ja käyttäytyivät törkeästi. En ymmärrä miksi tästä hyssytellään? Suomalaisista saa puhua mitä vain, mutta ei-kantasuomalaisista vain ruusunpunaisia asioita? Ei mee mun järkeen tämä asia.

 4. Sirpa kirjoitti:

  Ei mitään kauppaa ulkomaalaisten kanssa. Ostakoot kaupasta täydellä hinnalla.
  Niillä ei ole tarkoitus ostaa, vaan saada ilmaiseksi. Odotuttavat ihmisiä turhaan ja niillähän sitä aikaa on…

  • ellu kirjoitti:

   Tämä ”ei mitään kauppaa ulkomaalaisten kanssa” koskee myös ruotsalaisia?

 5. henna kirjoitti:

  Olin muuttamassa ja myin pari mattoa fb kirpparilla, sovittiin aika ja menin varta vasten tyhjälle kämpälleni odottamaan hakijaa ja ei näy eikä kuulu.. vihdoin vastaa ja sanoo tulevansa joku toinen päivä.. Ai että syletti, oisin voinut tuonkin ajan tehdä jotain hyödyllistä. Kirppareilla kiertäessä näkee hirveästi nyplääntynyttä ja huonoa vaatetta, en ymmärrä miten ihmiset edes kehtaavat tuoda sellaisia. hyi tuo huppari juttu, ihanku joku tuollaisen ostais 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Sirpa: tähän lopputulokseen olen valitettavasti itsekin päätynyt. Vuosien aikana olen yrittänyt tehdä kauppaa kymmenien ei-kantasuomalaisten kanssa ja vain yhdet kaupat on saatettu kunnialla loppuun saakka. Ehkä se on sitten kulttuurieroa niin kuin Gunagolu tuolla alhaalla mainitsee. Itse en enää viitsi tuhlata aikaani ihme vatvomiseen ja odotteluun.

  • Jonna kirjoitti:

   Henna: Tänään just kävin kirpparilla kiertelemässä ja myynnissä oli sellaista nuhjaantunutta ja kestolikaista kamaa johon en pitkällä tikullakaan koskisi. Itse en vaivautuisi edes laittamaan sellaista myyntiin.

 6. Sari kirjoitti:

  Todellakin samat kokemukset ulkomaalaisten kanssa kaupanteosta!! Ja kyllä, saa sen sanoa ääneen, jos asia näin on ja useammalla sama kokemus! Mä kanssa otin kyllä opikseni ja lopetin kokonaan edes torissa vastaamisen heille! Annan mieluummin ilmaiseksi suomalaiselle, jonka kanssa ei tarvi hukata omaa aikaa vääntäen hinnasta/päivästä/kellonajasta/paikasta ja lopputulos aina sama: väärä aika/paikka/hinta /puff totaali katoaminen. Että tyhmähän sitä täytyy olla jos tommosta kauppaa jaksaa joku käydä! Muuten mulla aina osto-, ja myyntihommat sujunu todella hyvin torissa (en ole facessa) niin kasvotusten kuin postitsekin. Ja olen siis myynyt ja ostanut kuitenkin satoja tuotteita.

  • Jonna kirjoitti:

   Torissa homma on kyllä aina toiminut moitteettomasti! Mikähän siinäkin on, että siellä toimii mutta facessa ei?

 7. Emilia kirjoitti:

  Todella turhaa tämä ulkomaalaisuuden korostaminen, kohdallesi osui kaksi ihmistä, jotka toimivat tökerösti ja heidän perustellaan leimaat nyt kaikki maailman ihmiset, joista me suomalaiset olemme vain häviävän pieni osa. Lisäksi nimen tai ulkönäön perusteella ei voi päätellä kuka on suomalainen ja kuka ei. Miksi muuten haluat lähteä esimerkiksi lomamatkoille ulkomaille, siellähän on kaikki näitä epäluotettavia ”ulkomaalaisia”? Eipä enää huvita blogiasi seurailla tällaisen kirjoituksen jälkeen. Uskomatonta kommentointia myös täällä kommenttiboksissa.

  • Jonna kirjoitti:

   En kai minä lomamatkalla mitään fb-kauppaa käy? Jännä muuten miten heti sataa paskaa niskaan jos mainitsee ulkomaalaistaustaisen negatiivisessa mielessä. Entä jos olisin kehunut heitä? Olisitko ottanut yhtä pahasti nokkiisi? Niinpä. Enkä minä ketään tuomitse. Ihmettelen vain miksi juuri ulkomaalaistaustaisten kanssa asiat ei suju. Ja Ei, nämä eivät todellakaan olleet ainoat tapaukset.

 8. Gunagolu kirjoitti:

  Olipas tekstisi kirjoitettu ikävään sävyyn. Oletko koskaan ajatellut, että ulkomaalaistaustaisilla voi olla hyvin erilainen käyttäytymis-kulttuuri kirpputorien kanssa? Tinkaaminen monesti kuuluu heidän kulttuuriinsa. Myös se, ettei tulekaan hakemaan jotain, saattaa olla hyväksyttyä, vaikka ei ilmoittaisi siitä. En itsekään pidä tälläisestä käytöksestä ja olen sitä mieltä, että Suomessa kun ollaan, niin täällä olisi hyvä toimia niin, kuin on yleisesti hyväksyttyä. Mutta onko heille kaikille yleisesti hyväksytty kirpputori-käytös tuttua?Tämä kun on monesti vain sellainen asia, minkä me kantaväestön edustajat olemme ajan kanssa oppineet, kun olemme tähän kulttuuriin syntyneet ja kasvaneet. Pidämme tietynlaista käytöstä itsestään selvyytenä ja hyväksyttynä. Osalle ulkomaalaisista meidän mielestämme asiaton käytös voi olla täysin ”luonnollista” eivätkä he osaa edes kyseenalaistaa omaa toimintaansa. En sano, että näin on mutta tälläsiä ajatuksia minulla heräsi tästä asiasta.

  • Jonna kirjoitti:

   Miksi se oli mielestäsi ikävään sävyyn? Silkkaa faktaa koko kirjoitus minun näkökulmastani ja minun kokemuksestani. Olisiko se ikävään sävyyn kirjoitettu, jos kyseessä olis ollut vaikka turkulaiset tai savolaiset? Tai ylipäänsä kantasuomalaiset? Fatkahan on se, että nämä ostajat olivat ulkomaalaistaustaisia. Ei-kantasuomalaisten kanssa olen tehnyt vuosien aikana tasan yhdet onnistuneet kaupata. Monet kymmenet muut on sujuneet juuri mainitsemallani tavalla eli jätetään tulematta sovittuun aikaan ja paikkaan ilman että vaivaudutaan edes ilmoittamaan.

   Oikeassa olet, voi ihan hyvin olla kulttuuriero, mutta jos näin on niin kannattaako heidän kanssaan edes yrittää tehdä kauppaa?

   Pakko vielä tähän sanoa, että en ole rasisti enkä millään tavalla ulkomaalaisia vastaan. Minua ihmetyttää suuresti miksi kaikki ovat heti takajaloillaan ja minun kimpussani, kun mainitsenkin ulkomaalaisuuden. Minulla oli ikävä kokemus, mutta se unohtuu heti, kun kyse on ei-kantasuomalaisista ja sen mainitsee ääneen. Tuskin kukaan olisi konahtanut, jos kyse olisi ollut suomalaisesta. Oltaisiin vain nyökytelty ruudun toisella puolella. Tämä on minun mielestäni varsin outoa. Miksi tämä on edelleenkin niin herkkä aihe?

 9. Cindy kirjoitti:

  Meillä ihan samanlainen tilanne, viime viikolla laitoin myyntiin fb kirppikselle lasten jatkettavan sängyn patjan kanssa 20e. Ulkomaalainen nainen sanoi tulevansa klo 20 torstai iltana, otti osoitteen ja numeron. Ei kuulunut mitään, ei vastannut viesteihin, hitto miksei voi vaan ilmoittaa et sori, kaupat peruuntui?
  Onneksi eilen tuli toinen pariskunta hakemaan ja maksoi valittamatta sen 20, toinen henkilö vielä yritti tinkiä.

  • Jonna kirjoitti:

   Minun mielestäni tuo on todella huonoa käytöstä. Ei paljon maksa vaivaa ilmoittaa ettei haluakaan tehdä kauppoja. Ehkä se on tosiaan sitten kultturiero.

 10. Anu kirjoitti:

  Itselleni jäi nyt hämärän peittoon, lasketaanko näihin ”ulkomaalaisiin” kaikki, jotka eivät ole Suomen kansalaisia, uussuomalaiset, Suomessa jo yli 20 vuotta asuneet, toisen polven suomalaiset yms.? Entäs esim. ruotsalaiset, britit, jenkit?

  • Jonna kirjoitti:

   Miksi pitää vääntää kärpäsestä härkänen? Tässä tapauksessa ulkomaalaisella tarkoitetaan juuri näitä kyseisiä ei-kantasuomalaisia henkilöitä, jotka käyttäytyivät kaupanteossa tökerösti ja epärehellisesti. Kansalaisuuksista ei sen enempää.

 11. Sirpa kirjoitti:

  Hei Ellu!
  En todellakaan tarkoittanut ruotsalaisia.

 12. Heidi kirjoitti:

  Onpa taas moni halunnut ymmärtää Jonnan kirjoituksen tahallaan väärin.
  Jos kaupantekovaiheessa näitä ongelmia olisi tullut suomalaisen kanssa, ja Jonna olisi kirjoittanut ”en enää ikinä tee kauppaa kierojen savolaisten kanssa” tai ”en enää ikinä tee kauppaa hitaasti maksavien hämäläisten kanssa” tai ”en kyllä halua tehdä kauppaa Tampereen murretta puhuvien kanssa nääs”, niin kommenttikentät olisivat olleet täynnä hymiöitä. Omista kansalaisistako vain saa laskea leikkiä – tai sanoa totuuden?
  Jos jatkuvasti käy huonosti nuo kauppatilanteet ulkomaalaistaustaisten kanssa, niin miksei sitä saisi sanoa ääneen. Älytöntä vieraskoreutta.
  Ja hei – eikös se niin mene, että maassa maan tavalla! Täällä on yleensä tapana hoitaa sovitut asiat ja maksaa ostokset. Ottakoot sen tavaksi ne ”kulttuurierilaisetkin”.

  • Jonna kirjoitti:

   KIITOS! En ymmärrä miksi edelleen vedetään herneet hyvin syvälle nenukkaan, kun erehtyy ulkomaalaistaustaisesta puhumaan negatiivisessa mielessä. Mulle se on ihan neutraali asia, mutta ilmeisesti toiset vain on edelleen herkempiä aiheelle. Heti leimataan epäreiluksi, ikäväksi tyypiksi, rasistiksi ym. Niin ja kaikista paras on tämä: Lopeta blogin lukemisen tähän paikkaan, koska kirjoitit ulkomaalaisista negatiivisesti. Voi pyhä jysäys.

 13. Ei kauppoja kirjoitti:

  Mulla on täysin samoja kokemuksia; ulkomaalaiset, erityisesti arabimaista tulleet eivät tule sovittuna aikana hakemaan tavaraa tai eivät tule ollenkaan eivätkä ilmoita. Ja valmiiksi halvasta tuotteesta tinkaavat lisää. Enää en tee muhammettien kanssa kauppaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Samoja kokemuksia minullakin. Lienee heidän kulttuurissaan hyväksyttävä tapa.

 14. Viivi kirjoitti:

  Mulla on käynyt ihan suomalaistenkin kanssa näin. Varaa ja katoaa. Sovittu kellonaika ja yhtäkkiä hakeminen unohtui, sovitaan uusi aika ja katoaa. Roskalava ryhmässä käy usein niin että ihmiset varaa ja vasta 5 jonossa oleva vastaa tai pääsee hakemaan tavaran.

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, tietyissä ryhmissä se tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Olen itsekin modena yhdessä fb-ryhmässä ja meiltä lentää ulos kuin leppäkeihäs, jos toimii näin toistuvasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *