Hae
Palasia Arjestani

Miksi muiden mielipiteillä olisi väliä?

Miksi muiden mielipiteillä olisi väliä?

Hävettää myöntää, että teen eräitä asioita. Toisaalta mietin, että miksi pitäisi hävetä yhtään mitään. Aikuinen ihminen saa tehdä juuri sitä mitä haluaa ilman, että pitäisi miettiä mitä muut siitä ajattelevat. Ehkä se onkin juuri se, että pelkää toisten reaktiota tai että heidän kuvansa minusta muuttuisi. Näin netin välityksellä varsinkin ihmisistä ei saa mitenkään ihan oikeaa kuvaa. Väitän, että aika harva teistäkään tietä minkälainen ihminen oikeasti olen. Jotkut teistä ovat suuttuneet vain yhden lauseen tai sanan vuoksi ja väittäneet, että olen sen perusteella hirveä ihminen. Jos olisimme jutelleet kasvotusten, tuskin olisi tullut samaa fiilistä. Mutta näin se menee, kun ihmiset muodostavat toisistaan kuvia vain kirjoitusten perusteella. Mun huumorintaju esimerkiksi jää näin blogin kautta monilta oppimatta. Olen hyvin sarkastinen ihminen ja olen huomannut, että luettuna sarkasmi johtaa helposti vääriin käsityksiin. Ilman ilmeitä ja eleitä siltä katoaa pohja. En osaa olla hauska, jos en pysty käyttämään sarkasmia. Ehkä siksi minusta saattaa saada melko vakavan kuvan. No jaa, mistäpäs minä sen tietäisin minkälainen kuva teillä on minusta.

Huomaan silloin tällöin häpeäväni jotain asioita. Miksi me mietitään niin paljon mitä muut meistä ajattelevat? Miksi muiden mielipiteillä olisi väliä? Ihmiset hakevat hyväksyntää ja haluavat kuulua joukkoon. Ehkä siksi hävettää myöntää tiettyjä asioita. Nuorena oli pakko pukeutua samalla tavalla kuin kaverit ja käyttäytyä samalla tavalla. Muuten ei kuulunut joukkoon. Yläasteella ja lukiossa ollessani hävetti myöntää, että kävin ostamassa vaatteita kirpparilta. Silloin olisi pitänyt olla koko ajan uusia ja hienoja vaatteita. Jos ei ollut, sinua saatettiin kiusata tai sorsia. Valhetelin monestakin vaatteesta, että olin ostanut sen juuri uutena. Ei meillä ollut varaa ostella jatkuvasti uutta ja häpesin kotiolojani muutenkin. Harvoin vein kotiini ketään kaveria, koska pelkäsin että minulle naurettaisiin.

Nykyään on ihan sama mitä minusta ajatellaan enkä juuri välitä muiden mielipiteistä. Vain läheisten ihmisten mielipiteet merkitsevät jotain. Aikuisuus on saanut aikaan sen, että tiedän kuka olen eikä sitä muiden mielipiteet juuri hetkauta. Silti on muutama asia, jotka vähän hävettää kertoa ääneen. Kuten se, että latasin pari päivää sitten Jodelin ja luen säännöllisesti vauva-palstaa. Niissä on oikeasti kuran joukossa myös mielettömän hyviä ja inspiroivia keskusteluita! Tietyssä seurassa hävettää myöntää ääneen, että katson Temppareita ja tällä hetkellä myös Exiä rannalla Ruotsia Ruutu+:sta. Rakastan realitysarjoja, mutta monetkaan eivät niitä arvostan ja leimaavat niitä katsovat tyhmiksi. No, tiedän etten ole tyhmä, joten voin nämä asiat nyt ihan ääneen myöntää 😀 Hävettää myöntää myös etten ole ajanut säärikarvoja 3 viikkoon enkä lakannut varpaankynsiä aikoihin. Ehkä näin naisena pitäisi pitää huolta näistä asioista, mutta on ollut kaikkea muuta. Bisneksiä ja sen sellaista 😀 Niihin on aina hyvä vedota!

Mitä asioita sinä häpeät kertoa ääneen?

Edellinen postaus: Hyvän treenin meriitit

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

10 kommenttia

 1. M kirjoitti:

  Hih, mä oon ehkä kääntänyt tän vähän toisin päin.. oon hyväpalkkainen DI. Mutta silti kerron kyllä ihan suoraan, että iso osa vaatteista on HM:stä… Ja että katson todella mielelläni temppareita ja poika miestä.. ne ihmisten ilmeet on aina vähän huvittavia. Toisaalta näkee paheksuntaa, eihän sun nyt pitäs.. tai sitten tulee se legendaarinen niin itteasiassa mäki katon ?

  Mitäpä sitä häpeilemään. Enkä oikeen oo ikinä tajunnut miksi on parempi ostaa vaatteet Zarasta, espritistä tai Mangosta ku HM:ltä? Ihan yhtä ”roskaa” nekin on kuin HM.. jos tässä maailmassa oikeesti haluu olla vastuullinen, ni taitaa olla pakko kääntyä pienten vaihtoehtomerkkien tai kirpparin puoleen. Kaikki muu on sitä samaa shaipaa, toiset vaan maksaa enemmän ku toiset. Kummassakin on helmiä ja täysiä susia..

  Mä häpeän tarpeeksi muita asioita, tässä ei enää jaksa ?

  • Piia Turunen kirjoitti:

   Minäkin oon ihan koukussa Temppareihin, piti ostaa Ruutu+, että saa kattoo jaksot etukäteen. Hyvin pitkälti samankaltaisia ajatuksia on minulla, esim. Nuoruudesta. Jatkuvasti nykyäänkin huomaan pohtivani esim. Jotain kuvaa laittaessa itsestä faceen tai instaan, että viitsiiköhän tuotakin laittaa, kun joku kohta ei omasta mielestä oo siinä hyvin. Sitten oon tuumannut, että eipähän niitä oo kenenkään pakko katsoo, jos ei miellytä. Ihan turhaahan se on miettiä mitä muut ajattelee, mutta siihen vaan silti sortuu turhan usein.

   Aurinkoista kevättä ? Me ollaan hyviä just tälläisina ?
   -Piia

   • Jonna kirjoitti:

    Mä mietin kans todella pitkään aina, että viitsinkö laittaa jotain kuvaa. Samaa teen treenivaatteidenkin kanssa. En pidä mitään kireää, koska vihaan sitä että vatsa röllöttää niissä miten sattuu. Mutta toisaalta mitä väliä? Todennäköisesti ketään ei edes kiinnostaisi 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, niinhän ne on ihan samanlaista roskaa kaikki. Itse suosin kirppareita, mutta saatan kyllä sieltäkin ostaa hyväkuntoisena noita ”roskamerkkejä”.

 2. Bettina kirjoitti:

  Mäkin latasin Jodelin mut mä luen sieltä seksi-ja parinvaihtokokemuksia eikä hävetä yhtään 😀 😀

 3. ulla kirjoitti:

  Mäkin katson Temppareita !! 😀 Enkä häpee sitä , enkä mitään muutakaan. Tähän ikään osaa jo olla ajattelematta mitä muut ajattelee 😀 Ja hyvä niin . Mä olen saanut susta kyllä kivan kuvan kaikista videoista ja jutuista . paljon samaa kuin minussa…. Ehkä . . . enhän voi tosiaan olla varma.
  Siksi inhoankin kun ja jos asioita hoidetaan läheisten kanssa viesteillä yms… mieluummin kasvotusten. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, mieluiten kasvotusten kaikki asiat! Aina se ei tosin ole mahdollista, jos välissä on useampi sata kilometriä..

 4. jklö kirjoitti:

  Oletko joskus ollut kisalavoilla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *