Hae
Palasia Arjestani

Kesäloma yhdessä vai erikseen?

kesäloma yhdessä vai erikseen

Kesälomakausi on nyt käynnissä kovimmillaan. Meillä loma on jo pidetty, mutta pari viikkoa on vielä odotettavissa syksyllä. Ihanaa, kun on jotain mitä odotella ja jännittää! Me ollaan tähän asti pidetty lomat aina yhtä aikaa, koska siihen on ollut mahdollisuus. Ensi vuonna tilanne muuttuu hieman, kun tyttö aloittaa koulun. Minä pidän todennäköisesti ainakin viikon elokuussa lomaa päälleikkäin tytön koulun alkamisen kanssa ja sehän tarkoittaa, että ainakin kaksi viikkoa ollaan eri aikaan lomalla miehen kanssa.

Tiedän monia pariskuntia, jotka viettävät aina lomat erillään. Kumpikin saa näin omaa aikaa ja voi tehdä juuri sitä mitä huvittaa. Vaikka meillä natsaa intressit ja harrastukset varsin hyvin yhteen, kaikilla ei näin ole. Voi olla, että toinen osapuoli tykkää matkustella ja toinen ei. Tai toinen haluaa höperöityä mökille koko kesäksi ja toinen viettää urbaania cityelämää kahviloinen ja museoineen. Jokainen tyylillään! Niin ja saattahan kuvassa olla myös ne lapset. Päiväkoti-ikäisten kanssa on helppoa järjestellä lomia, kun lapsen voi viedä kesälläkin päiväkotiin tarpeen tullen. Kouluikäisen kanssa onkin sitten jo enemmän pähkinää purtavana. Isomman lapsen voi jättää huoletta päiväksi kotiin vanhempien ollessa töissä, mutta pienempi, vasta koulutaipaleensa aloittanut, vaatii valvontaa myös kesälomalla.

kesäloma yhdessä vai erikseen

Meillä on siitä hyvä tilanne, että miehen vanhemmat asuvat lähellä ja ottavat varmasti tytön ilomielin tulevaisuudessa kanssaan mökille tai muuten vain päivää viettämään. Myös tytön serkku on jo sen ikäinen, että voi tarvittaessa auttaa. Kaikilla näin hyvä tilanne ei kuitenkaan ole. Lomia joudutaan pitämään erillään, koska lapselle ei ole mahdollista saada seuraa tai hoitopaikkaa koko kesäksi. Vaikka vanhemmat joutuisivat pitämään lomat erillään, niin minusta on todella hyvä juttu, että kumpikin voi viettää yhteistä aikaa lapsen kanssa. Olisihan se yhteinen parisuhdeaikakin ihan jees, mutta aina se ei ole mahdollista. Minulla leikattiin pari vuotta sitten toukokuussa olkapää ja olin silloin yhteensä 9 viikkoa sairaslomalla. Tyttö oli minun kanssa kotona tuosta ajasta 6 viikkoa. Vaikka päivät tuntuivat välillä toipilaana ja lapsen kanssa kotona rankoilta, se oli myös todella ihanaa aikaa. Saatiin olla ja hassutella kotona. Pelata ja käydä yhdessä eri paikoissa. Viettää sitä kuuluisaa laatuaikaa. Nyt tyttö alkaa olla jo sen verran iso, että viilettää paljon kavereiden kanssa ja lähinnä tylsistyy minun seurassa.

Pidetäänkö teillä kesäloma yhdessä vai erikseen?

Edellinen postaus: Muistakaa myös se lihashuolto!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *