Hae
Palasia Arjestani

3 x helppo ja herkullinen välipala (muutakin kuin leipää)

3 x helppo ja herkullinen välipala

Mä suorastaan rakastan välipaloja! Niissä on sitä jotakin. Lautasellinen kivaa naposteltavaa, mutta ei kuitenkaan yhtä raskasta kuin normiruoka. Minä saatan oikeasti viikonloppuisin elää pelkillä välipaloilla. Tai oikeasti voisin elää niillä. Välillä mielikuvitus ei ruuan kanssa pelaa tai ei vain tee mitään mieli, niin silloin kerään jääkaapista vain lautasellisen naposteltavaa. Kyllähän sillä hetkeksi nälkä siirtyy, mutta ei välipaloilla montaa tuntia elä. Siksi kai ne välipaloja ovatkin.

Tykkään testailla erilaisia välipaloja ja fiilistellä, että miten nälkä pysyy niillä hallussa, antavatko ne buustia treenin vai käyvätkö arkiherkuksi. Välillä mun välipalat on oikeastaan pelkkää leipää, mutta nyt on tehnyt mieli kaikkea muuta. Alkuun oli haastavaa miettiä mitä vegaanisia välipaloja onkaan olemassa, koska olin tottunut syömään turkkilaista jogurttia ja leipää höystettynä kinkulla ja juustolla. Olen myös ihmisenä sellainen, että jymähdän helposti syömään samoja asioita, jos pidän niistä oikein kovasti. Vaihtelu olisi tässäkin asiassa hyvästä ihan vain huvin, urheilun ja makunystyröiden vuoksi. Mikään ei ole parempaa kuin löytää uusi herkullinen makukombo, joka iskee omiin makuhermoihin täysillä! Ah, ruoka on <3

Tässäpä kolme välipalaa testattavaksi. Maistuvat ainakin mulle!

3 x helppo ja herkullinen välipala

BANAANI-CHIAVANUKAS

3 x helppo ja herkullinen välipala

 

Banaani-chiavanukas mun tämän hetken käytetyin välipala. Tai pitäisikö sanoa syödyin? Jos en ihan joka päivä, niin ainakin viitenä päivänä viikosta teen itselleni banaani-chiavanukkaan. Ehkä kohta olisi aika jo vaihtaa makua 😀 Teen vanukkaan aina illalla valmiiksi ja nappaan sen seuraavana aamuna töihin välipalaksi. Helppoa, hyvää ja kätevää! Näitä ei tosin kannata syödä kuin se yksi päivässä, koska chia-siemenet sisältävät paljon kuitua.

Banaani-chiavanukkaaseen tarvitaan:

 • 1 banaani
 • 0,5 dl chia-siemeniä
 • 0,5 dl kookosmaitoa
 • vajaa 1,5 dl mantelimaitoa

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Sekaan voi laittaa makeutukseksi halutessaan esim. vaahterasiirappia tai pari taatelia. Itse en ole kaivannut. Anna hyytyä muutama tuntui tai yön yli jääkaapissa. Ripottele päälle halutessasi marjoja! Kypsät karviaiset toimivat hyvin (mun ykkösintohimo tällä hetkellä!).

VIHREÄÄKIN VIHREÄMPI SMOOTHIEBOWL

3 x helppo ja herkullinen välipala

Jos illalla tuntuu ettei vihreitä ole tullut syötyä riittävästi päivän mittaan, tekaisen aina iltapalaksi vihreän smoothiebowlin. Nimensä mukaisesti laitan mukaan aina mahdollisimman paljon vihreää ja lisäksi jonkun hyvän hedelmän peittämään ruohomaista makua. Ananas ja appelsiini toimivat tässä asiassa erittäin hyvin. Pitäisikin taas kokeilla tehdä erilaisia vihermehuja, kun hankin oravannahkakaupalla vanhan mehulinkoni meille takaisin.

Vihreään smoothiebowliin tarvitaan:

 • noin desi tuoretta tai purkkiananasta (tuore toimii aina parhaiten)
 • 1 jäinen banaani
 • (vege)proteiinijauhetta
 • pinaattia pari kolme kourallista
 • puolikas avocado
 • mantelimaitoa
 • kaikki maailman viherjauheet mitä kaapista löytyy

Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi. Koristele esim. pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla. Nauti heti!

KARVIAISKULHO

3 x helppo ja herkullinen välipala

Tämä välipala on mun keittiössä myös erittäin suosittu. Tykkään syödä tätä aamuisin, mutta toimii erinomaisesti myös iltapalana. Sain työkaverilta pari tonkallista karviaisia ja niitä olen käyttänyt tähän herkulliseen komboon päivittäin. En tiedä mikä noissa karviaisissa on, mutta niihin tulee suorastaan himo! Toivon ettei metsän eläimet kävisi tänä vuonna tyhjentämässä mökin karviaispuskia, niin saattaisin saada niitä edes pienen määrän pakkaseen. Viime vuonna kaikki karviaiset olivat menneet parempiin suihin. Ilmeisesti joku muukin tykkää niistä kuin minä.

Karviaiskulhoon tarvitset:

 • karviaisia (muutkin marjat käy)
 • Alpron unsweetened soijajogurttia
 • iso pläjäys maapähkinävoita (Pirkan crunch on parasta!)

Tähän ei todennäköisesti tarvitse sen enempää valmistuohjeita 😀

Mikä on sun lempivälipala tällä hetkellä?

Edellinen postaus: Nyt loppuu tämä lokeroiminen

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

2 kommenttia

 1. Anni kirjoitti:

  Chiavanukas menee kyllä testiin ! Jaa ihmeessä lisää välipalavinkkejä, nää on näillä helteillä hyviä, kun ei tee mieli syödä kuumaa ruokaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *