Hae
Palasia Arjestani

Rentouttava viikonloppu mökillä

Rentouttava viikonloppu mökillä

Vietettiin viime viikonloppu mökillä koko perheen voimin. Mökillä on ihan parasta olla, kun on sopivasti lämmintä ja pientä puuhaa koko ajan. Aina kun me mennään mökillä, käyn ensimmäisenä läpi kaikki kukkaistutukset sekä kasvimaan. On hauskaa seurata mitkä kasvit kukkivat mihinkin aikaan kesästä ja miten kasvimaalla hommat etenevät. Nyt on ollut niin jumalattoman kuumaa ja kuivaa, että kasvimaalta taitaa tulla tänä vuonna todella surkea sato. Kurkun taimet ovat vieläkin ihan minejä eikä kesäkurpitsa jaksa kunnolla edes kukkia. Tilleistä ja muista nyt puhumattakaan. Ainoat mitkä rehottavat tyytyväisinä, on rikkaruohot.

Koko perjantain mulla oli jo töissä vähän jännä olo. Ei varsinaisesti kipeä,  mutta ei ihan normaalikaan. Lauantaiaamuna heräsin aivan tukkoisena ja flunssaisena. Pää oli kuin haminan kaupunki ja väsytti aivan jumalattomasti. Manasin siinä sitten, että pitääkin viikonlopuksi sairastua ja painuin aamupalan jälkeen takaisin sänkyyn. Otin parin tunnin nokoset ja lähdettiin uimaan. Meinasin ensin jättää uimareissun välistä, mutta onneksi lähdin virkistäytymään. Mielenkiintoista kyllä, että uintireissun jälkeen mun olo normalisoitui eikä mistään flunssan oireista ollut tietoakaan! Mietin, että voisiko oireet johtua ihan vain kovista treeneistä? Nostin tovi sitten treenimääriä kolmesta salikerrasta neljään viikossa ja kovensin treenejä entisestään. Ehkä tuo oli vain jokin elimistön signaali hiljentää tahtia?

Rentouttava viikonloppu mökillä

Rentouttava viikonloppu mökillä

Rentouttava viikonloppu mökillä

Lainattiin kirjastosta yksi peli, jota oli tarkoitus tahkota viikonloppuna. Siinä oli kuitenkin niin jumalattoman pitkät ohjeet ettei kukaan jaksanut saati viitsinyt opetella. Niinpä päädyttiin pelaamaan tuttua ja turvallista monopolia, jota tyttö rakastaa yli kaiken. Äärimmäisen tylsä peli pelata kahdestaan, mutta mitäpä sitä ei lapsensa vuoksi tekisi 😀 Haaveilin koko lauantaipäivän, että saisin jossain vaiheessa istua rauhassa mökin edustalla riipputuolissa ja kuunnella kirjaa. Sopiva väli löytyi kuuden maissa illalla ja vietin ihan issekseen reilun puoli tuntia Eve Hietamiehen Tarhapäivää kuunnellen. Pähkäilin kuumeisesti kolmen eri kirjan välillä, mutta päädyin Tarhapäivään, koska olin vasta kuunnellut Yösyötön. Mielettömän hyviä kirjoja molemmat! Tällaiset pienet omat hetket päivän aikana on mulle äärimmäisen tärkeitä. Oli se sitten pieni hetki töllöä katsellen tai sukkaa kutoen, mutta pääasia kunhan saa tehdä edes jotain omaa. Tehtiin illalla sikahyviä hamppareita ruuaksi. Laitoin omani väliin Apetitin kasvisjauhis crispy chic -pihvin, ketsuppia, vegemajoneesia, punasipulia, tomaattia ja kurkkua. Jestas miten hyvää! Vaikka itse sanonkin, niin enpä ole hetkeen yhtä hyvää hampurilaista syönyt. Kylkeen vielä tuoretta ananasta niin aijai. Käytettiin kisuja myös ulkona pitkästä aikaa valjaissa. Ei olla kauheasti niitä ulkoilutettu, koska yksi saa aina silmätulehduksen (ei onneksi saanut nyt!) ja kaksi muuta ei muuten vain tykkää olla ulkona. Ehkä jos niitä käyttäisi joka päivä, niin tottuisivat ja ehkä jopa tykkäisivät.

Rentouttava viikonloppu mökillä

Rentouttava viikonloppu mökillä

Rentouttava viikonloppu mökillä

Rentouttava viikonloppu mökillä

Minusta on ihanaa kun mökillä ollessa ei tarvitse miettiä mitään kotona odottavia hommia. Katselen youtube-videoita ja tv-ohjelmia, luen kirjoja ja lehtiä, kudon sukkaa ja vain olen. Toki leijonan osa päivästä menee tytön kanssa puuhastellessa, mutta nuo on niitä mun omia juttuja. Tuollaisen rentouttavan viikonlopun jälkeen on ilo palata kotiin ja arkeen täysin levänneenä ja virkistäytyneenä. Ehkä olettekin jo huomanneet, että meidän perhe viihtyy todella hyvin mökillä ja luonnon helmassa 😉

Sellainen oli mun rentouttava viikonloppu mökillä. Muksaa keskiviikkoa just sulle!

Ps. Kävin maanantaina ensimmäistä kertaa elämässäni sokeroinnissa (brassi). En ole aikaisemmin uskaltanut mennä, koska kaikki ovat pelotelleet miten paljon se sattuu! Joko tekijä oli todella hyvä tai mun kipukynnys hyvin alhainen (epäilen suuresti tätä), mutta en voi kyllä sanoa, että sattui! Ostin ensimmäisen käynnin Offerillan kautta, mutta Mirja sai minusta kyllä vakioasiakkaan. En voi muuta kuin suositella suurella lämmöllä 🙂 Tsekkaa tarjous täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *