Hae
Palasia Arjestani

2 x asia, josta olen innostunut juuri nyt

2 x asia, josta olen innostunut juuri nyt

Miehen kanssa keskusteltiin juuri viikonloppuna innostumisesta, kun vaahtosin hänelle taas innoissani jostakin asiasta. Me ollaan todella erilasia tässä asiassa. Hän on rauhallinen ja harkitsevainen ja minä taas innostun asioista 100-0 ja lähden päätä pahkaa mukaan kaikenlaisiin villityksiin. Hän oli ihan varma, että siirtyisin taas liharuokien pariin viikossa parissa, mutta niin tässä on jo 1,5 kk menty vegaanisella ruokavaliolla eikä loppua todellakaan näy. Minä tiedän itsekin, että voisin miettiä asioita pidempään kuin 15 sekuntia. Olen aina ollut tällainen innostuja ja vedän helposti muutkin ihmiset mukaan samoihin juttuihin. Laitetaan hyvä kiertämään ja sitä rataa 😀

Tässä 2 x asia, josta olen innostunut juuri nyt. Ensimmäinen on Fiksuruoka.fi, jonka löysin tovi sitten ja olen ehtinyt tilauksenkin jo kertaalleen tekemään ja toista suunnittelen. Fiksuruoka on siis sivusto, jonka tuotevalikoima koostuu valmistajien, maahantuojien ja tukkureiden poistoeristä. Tarkoituksena on vähentää ruokahävikkiä, sillä nämäkin tuotteet menisivät todennäköisesti muutoin roskiin. Alennus tuotteissa on 20-90%. Mulle ruokahävikin vähentäminen on erittäin lähellä sydäntä ja pohdin eilen miten tärkeää se oikeastaan onkaan? Se on itseasiassa niin tärkeää, että jos jääkaapissa on eläinperäinen tuote, jota kukaan ei muu syö ja joka uhkaa mennä roskiin, minä syön sen vaikka noudatankin vegaanista ruokavaliota. Vielä tällaista tapausta ei ole tullut eteen, mutta näin voi siis joskus tapahtua. Käyn kotona säännöllisesti jääkaappia läpi ja tungen esim. smoothiehin kaiken mahdollisen tai jättimäisiin ruoka-annoksiini, jotka nykyään sisältävät yhtä sun toista raaka-ainetta.

2 x asia, josta olen innostunut juuri nyt

2 x asia, josta olen innostunut juuri nyt

2 x asia, josta olen innostunut juuri nyt

Mitä sitten tilasin Fiksuruoasta (tilattu ja maksettu siis ihan omalla rahalla)? Kissanhiekkaa hyvällä alella useamman säkin, cashewmaitoa, luomupunajuurimehua, luomuhasselpähkinöitä, Twix-karkkeja, roskapusseja ja keraamisenlieden puhdistajaa sekä kissoille lelun. Seuraavaan tilaukseen lähtee ainakin vegaanisia välipalapatukoita, jotka olisin tilannut jo eilen, jos olisin ollut fiksu. Suurpakkauksista olisi nimittäin saanut 10% alennuksen…Tarkoitukseni ei todellakaan ole mainostaa teille mitään tyyliin osta osta osta, vaan kannattaa käydä tsekkaamassa, jos myynnissä on tuotteita, joita ostaisitte muutenkin. Mielestäni Fiksuruoka on hyvän asian puolesta liikkeellä vai mitä olette mieltä?

Toinen asia mistä olen hyvin innostunut tällä hetkellä on #raivausriennot. Raivausriennot on oma tapahtumansa Facebookissa, joka lähti ryhmästä Lapsiperheen kodin sisustus- ja järjestysvinkit. Vetäjänä toimii ammattijärjestäjä Laura Holmström. Tarkoituksena on siis elokuun aikana vähentää kodin tavaramäärää niin, että ensimmäisenä päivänä laitetaan pois yksi tavara, toisena kaksi, kolmantena kolme jne. Minusta on ollut hauskaa ja inspiroivaa seurata mitä kaikkea ihmiset ovat kodistaan löytäneet turhana ja ylimääräisenä. Ryhmään voi siis postata kuvan mitä on juuri sinä päivänä myynyt/vienyt kierrätykseen tai heittänyt roskiin. Kummasti sitä pikkusälää vain löytyy! Ei muuta kuin mukaan vain, jos tuntuu että kodissa löytyy turhanpäiväistä tavaraa 😉

Tällaiset innostuksen kohteet mun elämässä juuri nyt! Mites sulla?

Lue myös:

Ota vastaan ekologisuushaaste!

Miten sinä arvotat arkesi?

Miten meidän koti pysyy siistinä?

Edellinen postaus: Viikon 30 ruokapäiväkirja – Kuumuus vie ruokahalun

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

2 kommenttia

  1. maikki kirjoitti:

    Kerran tutkailin tuota fiksuruokaa, ja tarkoitus oli toisella kertaa perehtyä ajatuksen kanssa, mutta on sitten unohtunut, joten täytyypä nyt 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Minä tykkään tuosta konseptista! Kannattaa tsekata myös Matsmart 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *