Hae
Palasia Arjestani

Miten treenaan nyt?

Miten treenaan nyt

Treeniasiaa näkyy blogissa nykyään vähän vähemmän, mutta kyllä täällä edelleen treenataan yhtä ahkerasti kuin ennenkin! Salitreenit on vieneet mun sydämen taas täysin. Noin 1,5 vuotta sitten siirryin crossfitistä takaisin salille nihkein mielin. Etsin hetken paikkaani, mutta sieltä se taas löytyi bodarien ja fitness-misujen keskeltä. Salitreenit tuottaa mulle suurta iloa ja kun jaksaa jumpata säntillisesti, tulee myös tuloksia. Mulla tulee ja menee erilaisia kausia myös treeneissä. Välillä haluan panostaa olkapäihin ja selkään ja välillä taas tehdä enemmän kehonpainojumppaa tai pidempää sarjaa pienemmillä painoilla. Tärkeintä on kuunnella aina itseään ja omaa kehoaan ja antaa sille sitä mitä se vaatii tai haluaa. Vuosien myötä olen oppinut ja oman kropan kommervenkit ja tulen sen kanssa toimeen varsin hyvin!

Vuoden verran treenasin miehen ohjeilla ja suoritin liikkeet opituilla tekniikoilla. Crossfitissä sain hyvät pohjat mm. kyykkyihin ja maveen, joten tekniikka on kunnossa niiltä osin. Lihasten kasvatuksessa tekniikalla ja tuntumalla on suuri merkitys. Toki jotkut saa kehitystä aikaiseksi isoilla painoilla ryskämällä, mutta mulle se ei ole koskaan sopinut, varsinkaan jos tekniikka on vähän sinne päin. Olen jo muutaman kerran käynyt treenaamassa Takamaan Tomin kanssa ja häneltä olen saanut uudenlaista näkökulmaa treenaamiseen. Mulla oli pitkään ongelmana saada tuntumaa tiettyihin lihasryhmiin ja tämä asia on täysin korjaantunut Tomin opissa. Joskus vaaditaan vain pieni asennon viilaus ja homma napsahtaa kohdalleen täydellisesti. Mulle on käynyt näin joka treenissä minkä olen Tomin kanssa vetänyt yhdessä. Jos joku taitaa tuntuman metsästyksen niin Takamaa!

Miten treenaan nyt

Tomi veti mulle viime viikolla käsitreenin ja tehtiin treenissä muutama erilainen taljaliike ja sain oppia myös ranskalaiseen mutkatangolla. Ranskalainen on ollut mulla viime aikoina liike, jossa en vain saa minkäänlaista tuntumaa. Nyt korjaantui sekin! Tästä liikkeestä tulossa myöhemmin videopätkää mun kanavalle, joten kannattaa tsekata mun tulevat videot 😉 Tehtiin myös hauiksia tangolla, taljassa, scottissa parilla eri tavalla sekä käsipainoilla. Luulin, että mun hauikset ottaa treeniä hyvin vastaan, mutta nyt mentiin siitä vielä pari askelta ylöspäin! Kävin sunnuntaina tekemässä omin päin hauistreenin ja voi poijjaat miten meinas käsipoloiset vallan räjähtää, vaikka en tehnyt hauiksille kuin kaksi liikettä. Avainsana: tuntuma. Jos hyvälle pt:lle on tarvetta niin tsekkaappa Tomin sivut täältä ja punttiopisto täältä. Punttiopistossa on yli 5 tuntia videomateriaalia ja lähes 90 liikkeen tekniikat selitettyinä. Minä käytän itse Punttiopiston vinkkejä lähes jokaisessa treenissä ja se kulkee kännykässä kätevästi matkassa aina!

Miten treenaan nyt? Vaihdoin tovi sitten takaisin 2-jakoiseen ohjelmaan, joka toimii mulla äärimmäisen hyvin. Pyrin jumppaamaan neljä kertaa viikossa ja yritän tehdä siihen lisäksi joogaa ja aerobista jossain muodossa. Aerobinen vain on mulle aina todellista pakkopullaa, joten teen mieluummin lyhyitä tabata-treenejä kuin kävelylenkkejä. Kävelylenkit ovat hyvää palauttavaa liikuntaa, mutta tarvitsen siihen aina oikeanlaisen fiiliksen ja se fiilis on viime aikoina ollut täysin kadoksissa. Vaihtelunhaluisen ja helposti kyllästyvänä ihmisenä tarvitsen aika ajoin myös jotain aivan uutta treeneihin. Nyt mua innostaa kovasti salin Summer gamesit, joissa tulee olemaan mm. renkaan flippausta, farmarikävelyä, tukin ylöstyöntöä, säkin kantoa ja kelkan vetoa. Innostuin treenaamaan lajeja sunnuntaina muutaman muun matkassa ja vitsit se oli hauskaa! Tänään oli tarkoitus lähteä salilla ja harjoitella jotakin noista lajeista, mutta koko kroppa on niin hakattu, että yksi lepopäivä lisää tekee höpöä tähän väliin…Haluan tehdä mahdollisimman monipuolista treeniä ja jos ei huvita bodaaminen, niin hyvällä omalla tunnolla teen välillä jotain muuta.

Mites sä treenaat tällä hetkellä? Mitkä on tällä hetkellä ne the jutut?

Lue myös:

Tuntuma hukassa selkätreenissä?

Treenipostausten top 10 suosikit

Mistä tunnistaa hyvän pt:n?

Edellinen postaus: 2 x asia, josta olen innostunut juuri nyt

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.