Hae
Palasia Arjestani

Lihaton lokakuu – lähdetkö mukaan?

Lihaton lokakuu

Lihaton lokakuu ja Vegaanihaaste ovat hyvä keino vähentää lihan kulutusta edes pikkuriikkisen! Viime vuonna en osallistunut haasteeseen täyspainoisesti, mutta kokkailin joitain reseptejä ja fiilistelin asiaa muiden mukana. Mullahan oli pitkään halu lisätä kasvisruokia omaan ruokavaliooni, mutta en tiennyt mistä aloittaa. Vegaanihaaste on todella hyvä keino juuri tähän! Lihaton lokakuu antaa paljon informaatiota miten kasvissyönti vaikuttaa luontoon ja eläimiin, vinkkejä uusiin tuotteisiin ja ison läjän hyviä reseptejä sekä hyvää mieltä. Tiesitkö, että kasvissyönti säästää kuukaudessa 33 eläintä verrattuna keskimääräiseen sekasyöjän ruokavalioon? Lue täältä 8 hyvää syytä osallistua Vegaanihaasteeseen.

Lihaton lokakuu

Soijarouhe-kaalilaatikkoa tein mökillä. Mielettömän hyvää!

Tiedättekin varmaan, että en itse enää ole 100% vegaani, mutta jatkan kuitenkin kasvipainotteisella linjalla, niin kuin viimeiset 3 kk olen jo tehnytkin. On hyvin todennäköistä, että palaan jossain vaiheessa takaisin täysin vegaaniselle ruokavaliolle, mutta sitä ennen täytyy selvitellä muutamia asioita, kuten miten treenaavan täytyy koostaa ruokavalionsa, jotta saa kaikki tärkeät asiat ruokavaliosta. Kuukauden vegaaninen pätkä on todella helppoa toteuttaa ja kannustankin ihan jokaista teistä kokeilemaan sitä! Aika nopeasti sitä huomaa, että liha ei ole kaikki kaikessa eikä sitä tarvita tekemään ateriasta täyttävää. Itse asiassa pidän eniten kasvisruuassa juuri siitä ettei koskaan tule kauhea ähky. Miksi itse halusin siirtyä vegaaniseen ruokaan? Minulla vaakakupissa painoi eettisyys, ekologisuus ja terveys. Näistä eniten ehkä terveys. Suvussa on ilmennyt diabetesta, korkeaa kolesterolia sekä sydäntauteja ja haluan todella välttyä niiltä. Ainakin yritän tehdä kaikkeni sen eteen etten noita sairauksia itselleni nappaisi. Ja kyllä, minua huolettaa myös maapallon sekä eläinten tilanne.

Lihaton lokakuu

Alpron jogurttia, omenaa, satsumaa ja maapähkinävoita.

Kannattaa tilata itselleen edes Vegaanihaasteen uutiskirje, koska siitä on todella paljon iloa resepteineen ja info-pläjäyksineen! Tämän päivän uutiskirjeessä oli mm. vegaanisen mustikkajuustokakun sekä sieni-soijarouhekiusauksen ohje. Haluan. Molempia. Kiitos! Väitän, että kasvipohjainen ruoka on huomattavasti maukkaampaa ja monipuolisempaa (oikein koostettuna) kuin liharuuat. Saat paljon enemmän vitamiineja, hivenaineita ja väriä lautasellesi. Omat suosikkini kasvisruuista ovat tällä hetkellä kermainen nyhtökaura-curry sekä kikherneet appelsiinikastikkeessa, nam! Jos ei aina jaksa laittaa itse ruokaa, niin kaupasta löytyy nykyään runsas valikoima vegaanisia valmisruokia ja suurin osa ravintoloistakin tarjoaa vegaanisen vaihtoehdon lihan tilalle.

Kuinka moni teistä aikoo lähteä mukaan Vegaanihaasteeseen? Lue enemmän asiasta ja tilaa uutiskirje täältä.

Edellinen postaus: Viikon 37 ruokapäiväkirja – Loma alkaa

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

4 kommenttia

 1. Luana kirjoitti:

  Tuohon treenaajan ruokavalioon oon itse saanut vinkkejä Facebook-ryhmästä nimeltä ”Hedelmälihasta – vegaaninen treeniryhmä” 😉

 2. -w- kirjoitti:

  Mä olen lukenut tästä lihattomasta lokakuusta myös sitä puolta, että ei olisi hyvä juttu eläinten kannalta kun teollisuuden on vaikea päästä mukaan tällaiseen yhden kk kampanjaan. Eli lihaa ei menekään kaupaksi, mutta teuraseläimiä on silti ”normaali” määrä. Ja myös se ekologisuus.. jos yhtäkkiä ihmiset jättävätkin sen jauhelihapaketin ostamatta niin mitä sille kaikelle vanhenevalle lihalle tapahtuu? Ajatus siis sikäli todella hyvä, mutta ehkä näkökulma pitäisi enemmänkin olla että lisää kasvistuotteita ja vähennä lihan kulutusta ja ihan ylipäänsä ei vain yhden kk ajan. Ei niin että ollaan mahdollisesti se yksi kk kokonaan ilman lihaa, kun halutaan olla mukana tämmöisessä kampanjassa ja sen jälkeen jatketaan normaalia lihan kulutusta. Tietysti ajatus on että moni tämmöisen jälkeen vähentäisi lihan kulutusta, mutta tapahtuuko se sitten turhaan eläinten kustannuksella ja kuinka moni todella niin tekee?

  • Jonna kirjoitti:

   Erittäin hyvä pointti muuten tuokin! En ole tullut edes ajatelleeksi. Vegaanihaaste on toki siinä mielessä hyvä, että se luo enemmän tietoisuutta kasvispohjaisesta ruuasta. Monet eivät edes tiedä mistä aloittaa tai miten tehdä hyvää kasvisruokaa. Se olisikin mielenkiintoista tietää, että monellako lihan kulutus jää vähemmälle vegaanihaasteen jälkeen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.