Hae
Palasia Arjestani

Tämän viikon goalsit

goalsit

Mulla on vähän huono tapa yrittää handlata liian monta asiaa samaan aikaan. En tiedä mistä tämä tapa on peräisin, mutta tuntuu etten koskaan ole paikallani. Töissä yritän tehdä monta asiaa yhtä aikaa (hoitaa asiakkaita, vastata sähköposteihin, tehdä omia vastuutehtäviäni ym) ja samalla mietin jo töiden ulkopuolisia asioita. Kotona päässä pyörii tuhat ja yksi asiaa. Jos pysähdyn, mietin että mitäs nyt pitäisi tehdä ja ryhdyn tekemään jotain. Keskeneräisiä asioita on kotonakin paljon, mutta 99% niistä on sellaisia, joita oikeasti haluaisinkin tehdä. Ehkä siksi haluaisinkin tehdä ne kaikki! Ja mielellään samaan aikaan 😀

Olen paljon miettinyt viime aikaisia oireitani ja luulen, että väsymys johtuu ihan vain uupumuksesta. Liian paljon treeniä liian kovilla tavoitteilla, kiire töissä ja liikaa hoidettavia asioita kotona. Meidän ihana lääkäri kysyi minulta, että palaudunko varmasti kaikesta ja viittasin asialle kintaalla ”tottahan toki minä palaudun!” Entä jos en palaudukaan? Nyt olen jättänyt treenit minimiin ja tehnyt itselleni listan asioista, jotka pitää/saan hoitaa viikon aikana. Kaikkea ei tarvitse hoitaa yksin tai yhden viikon aikana. Asioita voi jakaa ja jokaisena päivänä täytyy olla aikaa, jolloin ei tee yhtään mitään. Tämä onkin ollut vaikea asia opetella. Miten kukaan voi olla tekemättä mitään? Kyllähän nyt televisiota katsellessa pitää vähintään lukea sähköpostia, postata someen ja kutoa sukkaa ja suunnitella seuraavan päivän ruokalistaa! Voin sanoa, että on ollut aika hankala asia minulle opetella: olla tekemättä mitään.

Viikonloppuna mun oli pakko pysähtyä. Tyttö oli viime viikolla kipeänä ja taisi tartuttaa tautinsa minuun. Kurkku oli jumalattoman kipeä enkä oikeasti jaksanutkaan tehdä mitään. Niinpä köllöttelin sängyssä ja kuuntelin kirjaa kuulokkeilla. Välillä pidin Love island -maratonin. Nämä on mulle sellaisia aivot narikkaan -aktiviteetteja. Tuntui oikeastaan aika hyvältä vain olla, vaikka takaraivossa jyskyttikin välillä ne kymmenen asiaa, jotka pitäisi tai haluaisi tehdä. Treenejä teen tälläkin viikolla vähemmän ja kaikki ovat hyvin toisistaan poikkeavia. Tässä on nyt niin paljon meneillään kaikenlaista henkilökohtaisessa elämässä, että treenaan varmasti jonkin aikaa paljon vähemmän ja ihan fiiliksen mukaan. Ei ole mitään järkeä alkaa seuraamaan tiettyä treeniohjelmaa ennen kuin olen taas kunnossa ja saanut muita asioita hoidettua pois alta. Kaikkeen pystyvä en näköjään ole minäkään, vaikka kuinka haluaisin.

goalsit

Tein bullet journaliin tälle viikolle listan, johon kirjasin tämän viikon goalsit eli tehtävät, jotka saan hoitaa, jos jaksan ja sille tuntuu. Tämän viikon goalsit:

 • treenit: 1 salitreeni, 1 kehonhuoltotunti ja 1 sirkusakrobatia
 • yksi laatikko varastosta ylös (tämä on mun pikku hiljaa edistyvä varastontyhjennys -projekti) TÄMÄ HOIDETTU!
 • villasukat vauvalle (ristiäiset lauantaina, jos en ehdi tekemään, niin sitten pukin konttiin)
 • muutama blogi-idea paperille
 • kylppärin kaapin tyhjennys
 • olkkarin tapetin etsintää (vielä ei ole löytynyt hyvää…)
 • t-paitakaavan etsintä (tytölle)
 • kalenterin tekoa (marraskuu loppuun)

Mitäs sitten, jos en saa näitä tehtyä? No ei mitään. Siirretään seuraavalle viikolle. Nämä mun goalsit on mukavia tehtäviä eikä mitään pakkopullaa. Pidemmän aikavälin goalseissa mulla on mm. varaston siivous (jonka olen pilkkonut pienempiin osiin) ja keittiön kaappien siivous (teen kun jaksan). Mulla bullet journaliin tehdyt tehtävälistat on toimineet todella hyvin, mutta en todellakaan halua tehdä mitään megapitkiä listoja, joista tulisi vain ahdistus ja saamaton fiilis, jos jotain ei saisikaan tehtyä. Minusta kaiken maailman listojen tekeminen on muutenkin ihanaa ja rentouttavaa! Ehkä sen takia innostuin myös bullet journalista, josta on tullut mun ja tytön yhteinen harrastus.

Tämän viikon goalsit oli tällaisia, ensi viikolla taas jotain ihan muuta! Oletteko te listaihmisiä? Kiinnostaako tällaiset postaukset jatkossakin?

Edellinen postaus: Tomaattinen tofukastike

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

4 kommenttia

 1. Anni kirjoitti:

  Kyllä kiinnostaa tälläset listaukset. Vaikka en itse listaile asioita paperille, niin mielessäni pidän listaa ja tykkään lukea muiden listoja 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Listoista puheen ollen: miksi kauppalista ei pysy koskaan päässä? Se häviä mielestä sillä hetkellä kun astun kauppaan sisälle 😀

 2. ulla kirjoitti:

  En tee listoja, mutta kuulosta niin tutulta.. Sata asiaa pitää hoitaa kerralla. Liittyiskö tähän ikäänkin ?….. On pakotettava välillä itsensä vain olemaan, se on ihanaa. Sen huomaa vasta kun oikeasti vain pysähtyy. Vaikeeta se on, mutta niin palkitsevaa. ??

  • Jonna kirjoitti:

   Niin, ehkä juuri sen takia näitä vuosia kutsutaan ruuhkavuosiksi! Ruuhkaa on myös pään sisällä koko ajan 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.