Hae
Palasia Arjestani

Viikon 46 ruokapäiväkirja – kerro mulle halpoja ruokia!

viikon 46 ruokapäiväkirja

Heipä hei! Tässä teille viikon 46 ruokapäiväkirja ihmetelteväksi. Alun perin tämä piti julkaista jo eilen, mutta niin vain koko päivä hurahti ruokakaupassa, anoppilassa, kuskatessa tyttöä synttäreille, omissa sirkusakrobatiatreeneissä ja joulukuusta koristellessa. Viikolla 46 eli toissa viikolla olin loppuviikon kipeänä ja mullahan on edelleen melkoinen yskä päällä, astmaatikko kun olen. Monen silmään mun ruuat on varmasti melko aneemisia ja syönkin paljon päivittäin samoja ruokia. Päivästä toiseen rytmi pysyy samana, mutta mulle se vain on näin helpompaa. Välillä kyllästyn aamupalaan ja muuttelen sitä, mutta lounaan puuro on tainnut tulla jäädäkseen! Mä vain rakastan puuroa. Ehkä kerran viikossa haen jonkun salaatin S-marketista, koska siellä on mielettömän hyvä salaattivalikoima! Mieluummin maksan isosta kasasta hyviä raaka-aineita 9e, kun isomman summan Picnicin salaatissa, jossa raaka-aineita puolet vähemmän. Leipääkin syön aika paljon, mutta se vain on niin hyvää…. Treeniä ei tälle viikolla juuri tullut pari pientä kävelylenkkiä lukuun ottamatta, koska olin aika hemmetin flunssainen 🙁

Mennäänpä sitten katsomaan miltä viikon 46 ruokapäiväkirja näyttää!

MAANANTAI

viikon 46 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 paistettuja munia, kurkkua, paprikaa, porkkanaa ja hapankaalia + teetä

11.00 puuroa marjoilla ja maapähkinävoilla

14.00 teetä ja omena

16.15 pari ruisleipää leikkeleellä, salaatilla, juustolla ja kurkulla sekä proskuvanukas

19.30 uunissa tehtyä peruna-jauhelihalaatikkoa, porkkanaa ja tomaattia

flunssainen olo, joten ei treeniä

TIISTAI

viikon 46 ruokapäiväkirja

Töissä 12-20

7.15 ruisleipää oivariinilla, juustolla ja kananmunalla, omenaa ja teetä

11.00 hera, mandariini ja välipalakeksi

14.30 S-marketista salaatti, jossa lohta, melonia, fetajuustoa, punasipulia, goudajuustoa, kaalisalaattia, paprikaa ja kuivattuja karpaloita

17.15 teetä ja protskuvanukas

20.45 ruisleipää oivariinilla, leikkeleellä, juustolla ja paprikalla

KESKIVIIKKO

viikon 46 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-11 (lämpö nousi, joten lähdin kesken päivän pois)

5.20 ruisleipää oivariinilla, leikkeleellä, juustolla ja paprikalla, mandariini ja teetä

12.00 kotona S-marketista haettu salaatti, jonka tuunasin vuohenjuustolla

jälkkäriksi viimeinen rusina-kaurakeksi

pitkät päiväunet

17.00 teetä ja pieni annos puuroa marjoilla

19.15 peruna-jauhelihalaatikkoa

TORSTAI

viikon 46 ruokapäiväkirja

9.30 teetä ja ruisleipää leikkeleellä, juustolla ja kurkulla

13.00 kasvissosekeittoa (anopin tekemää)

jälkkäriksi pari palaa tummaa suklaata

17.00 pinaatti-fetapastaa (Kokkikartano)

iltapalasta ei mitään hajua…meni koko päivä melko flunssaisissa merkeissä!

PERJANTAI

viikon 46 ruokapäiväkirja

9.30 ruisleipää oivariinilla, juustolla ja kananmunalla, rahka ja teetä

12.15 roiskeläppäpizza, jonka tyttö kävi ostamassa, kun äiti oli vähän poissa pelistä

15.00 puoli purkkia Ben&Jerry´siä (tämä oli muuten mielettömän hyvää!)

18.15 pari Lidlin kauraleipää leikkeleellä ja juustolla + finrexin

21.00 mysliä, kaurajogurttia, omenaa, marjoja ja maapähkinävoita

LAUANTAI

viikon 46 ruokapäiväkirja

9.30 ciabattaa oivariinilla, juustolla ja kananmunalla, mandariini ja pari kuppia teetä

12.45 banaani ennen tytön sirkusakrobatiaa

15.30 perunaa ja siskonmakkarakastiketta (anopin tekemää), kaapista löytyneet pinaattilettujen jämät

jälkkäriksi Lidlin korvapuusti

illalla napostelin Lidlin suklaapäällysteisiä manteleita ja pähkinöitä

19.30 ranskalaisia, kanaa, hummusta, ketsuppia ja paprikamajoneesia

jälkkäriksi Lidlin new york cheesecake lasikupissa (yllättävän hyvä!)

SUNNUNTAI

viikon 46 ruokapäiväkirja9.30 ruisleipää juustolla ja kananmunalla, päärynää, kuppi marjoja ja teetä

13.30 anoppilassa perunamuussia, jauhelihamureketta ja salaattia

16.15 teetä, yksi dallaspulla ja yksi korvapuusti

19.45 jämät jauheliha-perunalaatikosta ja tomaattia

Olen viime aikoina yrittänyt keksiä hyviä ja edullisia ”halparuokia”, koska talous on ollut vähän tiukalla. Olen ajatellut tehdä mahdollisimman paljon erilaisia laatikkoruokia, keittoja ja jämäruuista salaatteja ja pannuruokia. Viikolla 46 turvauduttiin valmisruokiin ja anopin laittamiin aterioihin. Onneksi meidänkin tyttö osaa jo käydä kaupassa ja hakea sieltä tiettyjä asioita, kun vain oikean määrän antaa rahaa mukaan. Perjantaina pidin nimittäin hänet kotona ja koska minä olin kipeä, niin hän haki meille evästä kaupasta. Eihän se minulle tietenkään halvemmaksi tulee, koska vaihtorahat häviävät mystisesti aina parempiin taskuihin 😀 Loppuviikosta maistelin B&J uutta vähäkalorisempaa jäätelöä ja oli kyllä hyvää! Suosittelen maistamaan. Ostin Lidlistä myös tuollaisen lajitelman, jossa oli suklaapäällysteisiä manteleita, pähkinöitä ja kuivattua ananasta. Hintaa noin 4 euroa, mutta oli järjettömän hyvää. Miehen kanssa natusteliin koko paketti kahteen pekkaan aika hätäiseen!

Miltäs viikon 46 ruokapäiväkirja näyttää?

Edellinen postaus: Joulun odotusta Suutarilan tonttupolulta

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

 

<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/19667331/?claim=t9ddjqvn2c5″>Follow my blog with Bloglovin</a>

11 kommenttia

  1. Heini kirjoitti:

    Ruokapäiväkirja näyttää rennolta, maistuvalta ja tasapainoiselta! Ihanan monipuolista ja kaikki ateriat oli semmosia, että maistuis mullekkin 😀 nää on ihan mun suosikkipostauksia tubevideoiden lisäksi!

    • Jonna kirjoitti:

      Heh, kiva kuulla! Videoita olis kiva tehdä useamminkin, mutta kun aika..

  2. ulla kirjoitti:

    Videoo oottelen 😉

  3. Milli kirjoitti:

    Me syödään myös tosi paljon keittoja, laatikoita yms sötkötyksiä, koska olen lapsen kanssa kotona niin talous on nyt tiukemmalla 🙂 Tein just kiusauksen tofusta, laitan peruna-sipulisekoituksen lisäksi myös vaihdellen pakastevihanneksia ja kaurakermaa päälle. Maistuu myös lapselle. Joskus teen papukeiton, (joka tulee halvemmaksi kuin lihaversio..) ihan perus keittopohja, mutta valkopapuja sekaan. Viime viikolla tein tosi hyviä seimurekepihvejä! 800g pakasteseitä hienoksi blenderissä, sekaan 2 munaa, purkki kaurakermaa, 1-2 dl hiutaleita ja jauhoja tuntuman mukaan, tilliä ja sitruunapippuria. Vaatii kyllä vähän kekseliäisyyttä kehitellä uusia reseptejä noista ”halvoista” protskuista…

    • Jonna kirjoitti:

      Noita seimurekepihvejä täytyy kokeilla! Meillä tyttö syö ihan hulluna kalaa. Tofuun ja papuihin ei suostu edes koskemaan… Minä olen nyt ostanut lihaa ja kanaa vain alelapulla ja niitä onkin ihan kiitettävästi jo pakkasessa. Jauhelihakeittoa tein eilen ja tyttö veti sitä kolme lautasellista. Oli vissiin hyvää 😀

  4. Satu kirjoitti:

    Tykkään sun rennosta otteesta ruokailuun?
    Siellä välissä herkkuja joita me kaikki kyllä syödään, mutta niin monet repii syyllisyyttä jostain korvapuustista.
    Itselläni on ollut myös vuosien on-off vegaaniruokakausi joka sai mut voimaan enemmän huonosti kuin pitkällä tähtäimellä hyvin. Jos sattui lipsumisia, kärvistelin epäonnistumisen tuskissa ja taas kun pystyin pitämään 100% vegeruokavaliota, olin henkisesti voittaja mutta samalla kroppa protestoi lihomalla!
    Tällä hetkellä pyrin syömään ei minkään dieetin- periaatteella. Sinne mahtuu vegeruokaa, herkkuja ja terveellista sekaruokaa.

  5. allu kirjoitti:

    ruokaideoita
    Tortillat tehtynä kaaliin, tai salaatinlehteen.
    Itse tehdyt kesäkääryleet https://anna.fi/reseptit/vietnamilaiset-kesakaaryleet
    Kasvissosekeitot
    Currykanakeitto
    Sushi kala, kasvis ( perustarpeiden löytyessä kotoa melko edullista )
    Täytetyt letut (jauheliha,kana,kasvis,kala)
    Tonnikalasalaatti (riisillä, tai pastalla ruokaisampaa)
    Lohisalaatti (riisillä tai pastalla tämäkin ruokaisampaa)
    Hernekeitto (ja pannukakku)
    Perunasoselaatikko
    Merimiespihvi
    Karjalanpaisti
    Tonnikalamunakas hernemaissipaprikalla

  6. Jonna kirjoitti:

    Täytetyt letut <3 En ole varmasti vuosiin tehnyt lettuja suolaisella täytteellä, nam!

  7. allu kirjoitti:

    Kasviswokki
    Juuresraastelaatikko
    Grillitomaatit
    Täytetyt munakoisot
    Kasvisohukaiset (taikinaan tulee kasviksia ja rahkaa)
    Couscous salaatti kanalla
    Täytetyt kolmioleivät
    Pitsa tehtynä munakaspohjaan
    Pitsa lehtitaikinaan
    Siiderikana (valmistetaan täyden siideritölkin päällä, olutkana valmistetaan samoin)
    Papupata
    Papumakkarapata
    Lihapullat italialaisittain
    Lihapullat tuorejuustotäytteellä
    Erilaiset jogurttiletut (käytä taikinaan erilaisia jogurtteja, tai eri makuisia rahkoja)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *