Hae
Palasia Arjestani

Helpot ja maukkaat sitruunamuffinssit

sitruunamuffinssit

Olen tehnyt joskus vuosia sitten sitruunakuivakakkua, mutta sitruunamuffinssit olivat mulle ihan uusi tuttavuus. Mies niitä kyseli viime viikonloppuna, joten kaivelin netin uumenista hyvän kuuloisen reseptin ja aloin hommiin. Tämä resepti on bongattu Vaaleanpunainen nonparelli -blogista. Harmikseni en saanut muffinsseista kovin hyvää kuvaa, sillä ne olivat kaikki hävinneet mystisesti hellalta ennen kuin ehdin edes kameraa kaivaa esille! Merkillistä.

Nämä sitruunamuffinssit ovat todella hyviä! Tein en ilman kuorrutetta, mutta niiihin kävisi todella hyvin myös muhkea tuorejuustokuorrute. Voi nam! Laiton sitruunamehua ja sitruunankuorta juuri ohjeen verran, mutta sitruunan makua saisi olla vielä enemmänkin, kun siitä meillä tykätään. Jos haluat helppoja ja maukkaita muffinsseja vaikkapa juhliin, niin sitruunamuffinssit ovat oiva valinta 😉

Helpot sitruunamuffinssit

(9-12 kpl)

Ainekset

  • 125g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunan kuorta
Vaahdota sokeri ja  ja huoneen lämpöinen rasva. Lisää munat joukkoon yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Sekoita keskenään erillisessä kulhossa vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan ja lisää se vuorotellen maidon kanssa. Sekoita joukkoon vielä sitruunamehu sekä sitruunaraaste.
Lusikoi taikina paperisiin muffinssivuokiin ja laita vuoat silikoniseen muffinssipeltiin. Paista muffinssipellillä 200 asteessa uunin keskiosassa noin 17-20 minuuttia koosta riippuen.
Valmista halutessasi kuorrutus ja kuorruta hyvin jäähtyneet muffinssit.
Herkuttele!
Katso myös:
Porkkanakakkumuffinssit
Hauskat pöllömuffinssit
Daim-suklaamuffinssit
Kummituskuppikakakut

Edellinen postaus: Viikon 5 ruokapäiväkirja – Mikä on sun lemppari aamiainen?

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *