Hae
Palasia Arjestani

Ateriaideoita viikolle 8!

ateriaideoita viikolle 8

Mahtavaa sunnuntaita tyypit, tänään tarjoilen teille ateriaideoita viikolle 8! Monella on varmasti ensi viikolla hiihtoloma ja viikko vietetään jossain aivan muualla kuin kotona. Kenties jossakin palmun alla tai pohjoisessa laskettelemassa? No, meille ei vielä tänä vuonna ole hiihtoloma millään tavalla ajankohtainen, joten viikko vietetään ihan samalla tavalla kuin muutkin viikot: kotona ja töissä. Ruokaa on siis laitettava ensi viikollakin. Välillä tekisi mieli tilata joku valmis ruokakassi kotiin resepteineen ettei tarvitsisi aina itse miettiä, mutta toisaalta tykkään metsästää uusia reseptejä! Tällä viikolla testasin pari viikkoa sitten linkkaamani Yhteishyvän jauheliha-pastagratiinin ja se oli kyllä hyvää. Eli ei muuta kuin uusia reseptejä etsimään ja inspiroitumaan 😉

Tässäpä teille ateriaideoita viikolle 8!

Ateriaideoita viikolle 8

Ma: itse tehdyt pinaattiletut ja tomaatti-kevätsipulisalaatti fetalla (resepti)

Ti: Yhteishyvän helppo pannukiusaus broilerista

Ke: Kaivele kaappeja ja pakastinta ja tee jotain niiden antimista!

To: Kookoslohi ja nuudelit (resepti)

ateriaideoita viikolle 8

Pe: Kari Aihisen paella (selaa sivua alas)

La: K-ruoan nachopelti

Su: Jämiä tai jotain omasta päästä!

Viikon herkku: amerikkalainen porkkanakakku

ateriaideoita viikolle 8

Joko teillä on ensi viikon ruokalista valmiiksi mietittynä? Mieleni halajaisi jotain kevyttäkin ja on ehkä pakko väsätä jonakin päivänä joku ihana salaatti. Jotain muuta kuin perinteistä kurkkua, tomaattia ja salaattia. Jos sulla on mielessä joku hyvä salaatti, niin heitä ehdotusta kommenttiboksiin! Nuo itse tehdyt pinaattiletut on muuten superhyviä! Meillä on tehty niitä vaikka kuinka monta kertaa.

Stay hungry! Or not 😀

Edellinen postaus: Helpot ja maukkaat sitruunamuffinssit

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

9 kommenttia

 1. Anni kirjoitti:

  Mä teen aina välillä sellaista couscoussalaattia, mihin tulee milloin mitäkin. Lähinnä maustan ne ryynit jollain liemituotteella, kuten kanaliemellä jos salaattiin tulee kanaa, tai kasvisliemellä jos en osaa päättää. Sit vaan fiiliksen mukaan muut tavarat, kuten vaikka tonnikala, joku salaatti, yleensä laitan joko pinaattia tai rucolaa, kirsikkatomaatteja, fetaa, suolakurkkua, kapriksia ja jotain tulista. On vielä parempaa seuraavana päivänä!

  • Jonna kirjoitti:

   Couscoussalaatti onkin muuten hyvää!! Pitäisköhän keitellä pari annosta valmiiksi…kiitos ideasta!

 2. Johanna kirjoitti:

  Eivät varsinaisesti inspiroi reseptit, joissa käytetään pakastekasviksia, maustettua kermaa ja valmista juustodippiä. Arjen kiire ja ratkaisut siihen ovat asia erikseen, mutta varsinaisesti ruoanlaiton kanssa tuollaisilla resepteillä ei mun mielestä ole mitään tekemistä.

  • Jonna kirjoitti:

   Ilmeisesti meillä ei sitten laiteta ruokaa vaan syödään silkkaa paskaa, koska meillä kyllä käytetään välillä pakastevihanneksia, maustettua ruokakermaa sekä juustodippiä. Mahtavaa, jos sinulla on aikaa vääntää kaikki alusta loppuun itse ja tunteja haudutellen, mutta useimmilla ei ole. Minä en näe noissa mitään pahaa! Pyrin tekemään nämä ruokalistat niin, että jokaiselle on jotakin. Ikävää jos tässä ei sinulle ollut mitään!

   Btw, en ole koskaan tehnyt juustodippiä itse enkä tee tämän jälkeenkään.

 3. Hanna kirjoitti:

  Hyviä ideoita! Jos sitten haluaa ja on aikaa niin voihan sitä itse tehdä juustodipit yms. Se ei itse asiassa edes ole kovin vaikeaa. Huonoa omaatuntoa tuskin tarvitsee potea vaikka käyttäisi valmiitakin.

  Teen välillä lohi caesarsalaattia pienin sovelluksin. Kastike on helppo tehdä itsekin, en laita yleensä anjovista, mutta muuntelen hiukan perusmajoneesin ohjetta. Kaupan kastikekin sopii. Romaine huuhdotaan ja suikaleiksi, kastike sekaan, päälle parmesaania lastuina tai raasteena. Pinnalle kylmäsavulohiviipaleita, kirsikkatomaatteja, avokadoa ja uppomuna, joka on helppo tehdä kelmun avulla. Vanhat leivänjämät paistaa pannulla oliiviöljyn kanssa ja maustaa ripauksella suolaa ja halutessaan vielä valkosipulilla ja lopuksi salaatin päälle.

  • Jonna kirjoitti:

   Oijoi miten hyvältä kuulostaa! Mun on jo pitkään pitänyt kokeilla uppomunan tekemistä. Tämän reseptin laitan talteen, kiitos 🙂

 4. Ansku kirjoitti:

  Maukkaita ruokia, nappaan tästä ideoita käyttöön. Pinaattilettuja olen tehnyt kauan sitten, mutta niitä teen kyllä ehdottomasti. Nachopelti, porkkanakakku, kookoslohi ja nuudelit…nam! Ihania ruokia! Pakastevihanneksia käytetään meilläkin toooodellla paljon, mun aika ei riitä pilkkoamiseen. Niin löytää tiensä jääkaappiimme myös valmissalaattisekoitukset ym. Haluan, että perheeni syö kuitenkin monipuolisesti, terveellisesti ja hyvin ja onhan nämä taatusti parempia, kuin heittää mikroannos lämpiämään. Ei kaikkea millään aina ehdi ja voi pilkkoa alusta asti itse. Toki, jos aikaa on tolkuttomasti, mutta meidän perheessä harrastetaan ja arjessa halutaan tehdä muutakin, kuin pilkkoa ja haudutella tuntitolkulla sapuskoja.

  • Jonna kirjoitti:

   Pakastevihanneksissa on tutkitusti kaikki vitamiinit ja hivenaineet tallella, joten en näe mitään syytä miksi niitä ei voisi käyttää! Meillä on aina pakkasessa vihanneksia, mutta käytetään toki paljon myös tuoreenakin. Lapselle teen usein iltapalalle vihannestikkuja, koska hän rakastaa erilaisia vihanneksia! Viikonloppuna on toki aikaa tehdä asioita alusta loppuun asti, mutta arkena se on harvoin mahdollista. Pinaattilettuja muuten harvoin ostan valmiina. Ne teen aina itse, koska ne on niiiiiin hyviä <3

 5. Elisa kirjoitti:

  Cobb-salaatti on kyllä mun mielestä yks parhaista salaateista, mun versioon tulee kananmunaa avokadoa salaattia kurkkua punasipulia kirsikkatomaattia broileria pekonia sinihomejuustoa/fetaa ja kreikkalaista kastiketta, ei mikään ihan kevyin salaatti mutta niin hyvää! ? Googlettamalla löytyy monenlaisia ohjeita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *