Hae
Palasia Arjestani

Viiden ainesosan jauhoton banaanileipä

jauhoton banaanileipä

Kysyin eilen mieheltä, että mitä leipoisin, kun tekee mieli leipoa ja vastauksena oli ”tee jauhoton banaanileipä”.Ookke. Minäpä teen! Banaanileipää olen tehnyt monet kerrat useilla eri versioilla. On ollut pähkinäistä, mustikkaa ja mantelivoilla höystettyä ja aina se on yhtä hyvää! Banaanista tulee kivasti luonnollista makeutta ja banaanileipä menee hyvin niin herkkuna kera maapähkinävoin kuin ilta- ja välipalanakin.

Minulla on tavoitteena opetella herkuttelemaan vähän terveellisemmillä asioilla ja banaanileivällä on hyvä aloittaa! Viikonloppuna muutkin herkut sallitaan, mutta kun olisi välillä niin kiva syödä jotain hyvää arkenakin. Ei toki joka päivä, mutta välillä. Banaanileivän lisäksi voisin tehdä ainakin erilaisia muffinsseja, blissballeja, smoothiebowleja ja raakapatukoita tai voisihan sitä ihan raakakakkujakin välillä taas tekaista! Nam nam!

Viiden ainesosan jauhoton banaanileipä

  • 3 kypsää banaani
  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 2 (luomu) kananmunaa
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • päälle halutessasi yksi banaani siivutettuna

(suosittelen lisäämään vielä ripauksen suolaa ja vaniljauutetta!)

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi taikinaksi. Voitele leipävuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan (lisää siivutetut banaanit päälle, jos haluat) ja paista banaanileipää uunissa noin 45 minuuttia.

Vinkki: Usein nämä taikinamäärät ovat liian pieniä leipävuokiin. Pienennä käytössä olevaa vuokaa laittamalla vuoan toiseen päähän uunin kestävä pieni kippo tai piparimuotteja niin kuin minä tein. Tämä kikka toimii vain kun käytät leivinpaperia! Tai tee leivän sijasta muffinsseja!

Tällä samalla ohjeella tekee helposti myös pannareita, kun lisäät joukkoon vähä nestettä!

Lue myös:

banaanileipä mantelivoi päällisellä

Viljaton banaani-suklaaleipä

Rouskuva banaani-mustikkaleipä

Banaanileipä – viljattomien leipien aatelia

Edellinen postaus: Milloin syömisestä tuli näin vaikeaa?

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *