Hae
Palasia Arjestani

Ateriaideoita viikolle 15

Ateriaideoita viikolle 15

Heips, näin sunnuntain kunniaksi ateriaideoita viikolle 15 elikkäs tulevalle viikolle. Viime viikolta tämä postaus jäi tekemättä, kun makasin kotona 39 asteen kuumeessa. Pari viime viikkoa olen ollut todella laiska ruoanlaitossa ja syönyt lähinnä anopin valmistamaa ruokaa ja sitä mitä jääkaapissa on sattunut olemaan. Nyt on fiilis taas sellainen, että voisi ryhdistäytyä ja oikeasti viettää keittiössäkin enemmän aikaa. Jos tuolta ihanalta auringonpaisteelta malttaa! Parin viikon päästä aloitetaan taas mökkikausi pitkän talven jälkeen ja kokkailut siirtyvät osittain mökille. Valmistetaan siellä ruokaa aina porukalla ja pohditaan myös yhdessä kaikki ruuat. Normaalisti syön arkena kaksi lämmintä ateriaa, mutta mökillä syödään jostain syystä vain yksi ja loppu on sitten pelkkää napostelua. Tässä asiassa voisin ehkä vähän terästäytyä ja kokata yhden ylimääräisen ruoan vaikka sitten vain itselleni, jos muille ei kelpaa. Katsotaanpa sitten mitä ateriaideoita viikolle 15 on tarjolla!

Ateriaideoita viikolle 15

Ateriaideoita viikolle 15

Ma: Viljattomat pinaatti-broileripullat (resepti)

Ti: Yhteishyvän Uunikasvis-leipäjuustokeitto

Ke: jääkaapin jämiä

To: Hellapoliisin korealainen broileri-nuudelipaistos

Pe: Kikherneet appelsiinikastikkeessa (resepti)

La: Yhteishyvän italialaiset uunibataatit

Su: jotain spesiaalia jo olemassa olevista raaka-aineista + seuraavan viikon ruokalistan suunnittelua

Viikon herkku: Mustikkakukko (resepti)

Ateriaideoita viikolle 15

Meillä on kotona ainakin bataattia, perunaa ja porkkanaa, joten sosekeitto voisi olla yksi ensi viikon ruuista. Lapsi tykkää paljon nuudeleista, joten niistä voisi myös kehittää jotain Hellapoliisin korealaisen broileri-nuudelipaistoksen tapaista. Tuossa paistoksessa oli käytetty korealaista maustekastiketta, mutta vierastan vähän itse kaiken maailman kastikkeita, koska ne jäävät helposti jääkaappiin pyörimään ja pilaantumaan. Uunibataatteja olen tehnyt vaikka minkälaisin versioina ja ne ovat aina hyviä! Ehkä nyt voisi olla kasvisversion vuoro 🙂

Harmillisesti meillä on aina sunnuntai sellainen päivä ettei juuri olla kotona. Päivä menee anoppilassa ja ilta yleensä treeneissä, joten kokkailulle ei jää juurikaan aikaa. Tekisin mieluusti sunnuntaina useamman päivän ruuat valmiiksi, niin säästyisi siltä hommalta alkuviikon. Toisaalta voisihan sitä tehdä ruokia jo lauantaina ja laittaa pakkaseen. Täytyypä ottaa asia mietintään! Mökkeilykauden alkaessa lauantaikokkailukin on pois suljettu vaihtoehto ellei sitten halua mökiltä asti rahdata ruokia kotiin. No, mietiään asiaa!

Tässäpä oli mun ateriaideoita viikolle 15! Mitä te aiotte syödä ensi viikolla?

Edellinen postaus: Kun syöt päin persettä

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.