Hae
Palasia Arjestani

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Ruokapäiväkirjan sijaan tällä kertaa kooste mitä on tullut viime aikoina syötyä. Mökillä ja lomalla syöminen on aina hieman erilaista kuin kotona hektisen ja aikataulutetun arjen keskellä. Mökillä ruokailut ovat paljon rennompia ja ruokailuvälit saattavat venyä todella pitkiksikin. Esimerkiksi tänään söimme lounaan klo 14 maissa ja nyt kello on vähän yli kahdeksan illalla enkä ole tässä välissä syönyt muuta kuin kinder-munan. Illalla syönkin sitten aina vähän tuhdimman iltapalan. Jostain syystä lomaillessa minulle sopii tällainen rytmi. Energiatasot ovat täysin samanlaiset kuin arkenakin, mutta täällä toki energiankulutus ei ole samalla tasolla kuin kotona. Mennäänpäs sitten katsomaan mitäs sitä on tullut viime aikoina syötyä!

Aamu- ja iltapaloja

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Aamulla ja illalla olen syönyt aika lailla samanlaisia asioita: leipää, paistettuja munia, hedelmää, sokeritonta mangorahkaa, puuroa erilaisilla höysteillä ja mysliä erilaisilla höysteillä. Omaksi suosikiksi nousi kaurapuuro pannulla paistetuilla kaneli-omenoilla ja maapähkinävoilla. Viime päivinä olen aamuisin syönyt Paulunsin mysliä mehukeitolla, banaanilla ja maapähkinävoilla, toimii! Illalla syön usein mangorahkan ja leipää erilaisilla päällisillä tai turkkilaista jogurttia hedelmillä ja pähkinöillä. Mysliä voisi ostaa taas kotiinkin!

Lounaita

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Täällä ruokahuollosta ovat vastanneet pääosin mies sekä anoppi. Minä tein eilen feta-pinaattipastaa ja olen vastannut lähinnä salaattipuolesta. Kaikki ruuat päätetään yhdessä ja valitaan sellaisia ruokia, jotka maistuvat kaikille. Ollaan syötyä uuniseitä & perunamuussia, kanapastaa, makaronilaatikkoa, nakkikastiketta ja perunoita (minä söin feta-pinaattipastaa), kanakastiketta ja uunikasviksia, jauhelihakastiketta ja pastaa ja tänään syötiin itse pyydettyä haukea + jämiä jääkaapista. Ei täällä ole tarvinnut ainakaan nälkää nähdä. Minusta on ihanaa, kun tehdään aina sellaista perusruokaa. Olisi toki kiva kokeilla useammin jotain uuttakin, mutta ei ole nyt sattunut mitään mielenkiintoisia reseptejä eteen. Ja kyllä, täällä on taas osittain kertislautaset käytössä. NIistä tuskin pääsen eroon koskaan, sillä muut haluavat niitä käyttää. Olen tätä asiaa tosin hoitanut niin, että odottelen aina että tyttö syö oman ruokansa ja käytän sitten samaa lautasta.

Herkut

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Viime aikoina syötyä

Herkkuja ei toki ole tälläkään lomalla unohdettu! Varmasti joka päivä olen jotain pientä syönyt, mutta tästä on ollut seurauksena se ettei myöskään viikonloppuna ole mennyt herkkuja muita päiviä enempää. Kumpi sitten on parempi: joka päivä vähän vai yhtenä päivänä enemmän? Jäätelön olen ostanut yhdellä kauppareissulla ja sen lisäksi olen syönyt pari riviä suklaata, pari kinder-munaa, itse tehtyjä munkkeja, yhden töhnämunan, yhden omar-munkin, palan pullapitkosta, pari keksiä ja vähän sipsiä sekä karkkia. Oho, kun noin kirjoitin auki, niin kyllähän määrä kuulostaakin melkoiselta, vaikka se ei ole siltä tuntunut. Tänään juuri sovittiin miehen kanssa, että loman jälkeen pidetään loppu toukokuu herkutonta. Se tuleekin sitten hyvään saumaan sillä mullahan leikataan viikon päästä tuo ranne, joten ainakaan en vedä herkkuja sitten tylsyyteen 😀 Täytyy yrittää vain toitottaa itselleen, että ”abs are made in the kitchen!”. Toimii varmasti. Onneksi herkuttelun lisäksi olen käynyt ahkerasti myös lenkillä (juossutkin, wohoo!), käynyt vesijuoksemassa sekä tehnyt pihatreenejä. Ei ole ihan kaikki herkut EHKÄ menneet pelkästään vyötärölle…

Tällaisia juttuja on tullut viime aikoina syötyä. Miltäs tällainen kooste ruokapäiväkirjan sijaan tuntui?

Edellinen postaus: Vaatelöytöjä kirpparilta

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *