Hae
Palasia Arjestani

Minäkö muka negatiivinen ihminen?

negatiivinen ihminen

Sain viime viikolla palautetta eräältä instagramini (@jonna_musakka) seuraajalta ja aloin pohtia, että minäkö muka olisin negatiivinen ihminen, niin kuin seuraajani väitti. Hän sanoi, että 90% instastooreistani on todella negatiivisia ja niitä katsoessa tulee itsellekin paha olo. Lähdin siltä istumalta selaamaan viimeisen neljän päivän reilu 40 stooria läpi ja muutamassa niistä mainitsin kipeästä ranteestani ja siinä kaikki. Niinpä ihmettelin tätä väitettä aika kovasti ja ihmettelen vieläkin. Kommentoija ei osannut sanoa asiaan mitään sen enempää, joten kehotin häntä painamaan Älä seuraa -nappia ja toivottavasti hän myös teki niin. En ainakaan itse seuraa yhtäkään ihmistä, joka saisi minulle tarinoillaan aikaan lähinnä huonoa fiilistä. Miksi ihmeessä tekisin niin?

En sivuuta koskaan tällaisia kommentteja olankohautuksella, koska saan negatiivista palautetta todella harvoin. Edellistä kertaa en edes muista! Jos palaute on silkkaa haukkumista, niin laitan toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Koen olevani hyvinkin positiivinen ihminen, nautin elämästäni ja 99% elämästäni on oikeasti hauskaa. Toki on aina niitä huonojakin päiviä, mutta niitä sattuu kaikille. Tuo ex-seuraajani 90% negatiivista kuulosti aika kovalta ja surulliselta. Toki saattoi olla pelkkä trolli, mutta ihan oikealta ihmiseltä vaikutti. Kyllähän tuollainen laittaa miettimään, että mistä palaute oikein kumpuaa.

Minäkö muka negatiivinen ihminen?

Olen joskus ollut varsinainen pessimisti ja lasi on aina puolityhjä -tyyppinen ihminen. Olen sen luonteenpiirteen saanut taltutettua todella hyvin, samoin kuin nuoruuden tuliluontoisuuteni. Välillä on niitä vaikeitakin päiviä, kun mikään ei tunnu onnistuvan, mutta näistäkin päivistä löydän aina myös ne hyvät puolet. Käydään tytön kanssa iltaisin päivää läpi ennen nukkumaanmenoa ja kerrotaan päivän aikana tapahtuneita kivoja juttuja. Minun asiani menee varmasti häneltä ohi, mutta ajatus tässä toiminnassa on tärkeintä: muistellaan niitä ihania juttuja ja mennään hyvällä fiiliksellä nukkumaan. Koen muutenkin olevani melko tasainen persoona ja olen pikkuhiljaa oppinut hyväksymään sen. Vielä vähän aikaa sitten halusin olla sanavalmiimpi ja räväkämpi, mutta en vain ole sellainen luonteeltani. Olen ennemminkin syrjäänvetäytyvä, hiljainen ja ehkä vähän hajuton ja mauton. Mutta se on ihan ok.

Pohdin kuumeisesti mistä tuon kommentin jättänyt ihminen olisi voinut vetää negatiivisuus-näkökulman. Onko hän sattunut katsomaan stoorejani vain silloin, kun mulla on ollut se harvinainen huono päivä. Eikö hän ymmärrä sarkastista huumorintajuani? Elääkö hän itse jossakin pumpulilinnassa, jonka elämä on pelkkää hattaraa ja kissanpentuja? Koska kyllähän näitäkin ihmisiä on. Ja sekin on ihan fine. Itse taas olen tasainen arki-ihminen, joten voihan se olla, että mun realistiset arkijuttuni ovat hänelle täyttä negatiivisuutta. Mene ja tiedä, mutta sainpahan ainakin ajattelemisen ja kirjoittamisen aihetta!

Koetteko te minut (tai itsenne) negatiiviseksi ihmiseksi? Minkälainen on negatiivinen ihminen?

Edellinen postaus: Viikon 18 ruokapäiväkirja – herkuttelua hyvällä ruualla

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

6 kommenttia

 1. Anni kirjoitti:

  Mä myönnän kans, että joskus tässä reilu kuukausi sitten lakkasin tietoisesti seuraamasta sua instassa, koska koin että olit hieman negatiivinen ja storeistasi jäi jollain tapaa vähän itsellekin negatiivinen olo. Ehkä valitit enemmän, ehkä sinun puheista välittyi jotain joka ärsytti tms… Mene ja tiedä, en meinaan osaa vastata ! Mutta ihan vaan tämän postauksen ”päähenkilön” kanssa olen ainakin joku aika sitten ollut samaa mieltä.

  Blogiisi taas sitten ei välity tämä negatiivisuuden tunne ja täällä olenkin aktiivisemmin seurannut sua +youtubessa. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No höh, ehkä sinne on sitten valikoitunut ne negistelyt sitten vain! Tästä näkee aika hyvin miten some ei todellakaan kerro kaikkea ja pitää tarkkaan miettiä mitä sinne jakaa. Mutta ompa hyvä, että otin asian esille, koska omasta mielestäni en ole negatiivinen ihminen! Ja kiva kun kerroit rehellisesti <3

 2. Nina kirjoitti:

  Blogissa en koe sua ainakaan negatiivisena ?

 3. Seuraaja kirjoitti:

  Mäkin oon usein skippaillu sun instastoreja, kun niissä on ollu jostain asiasta valitusta. Ehkä se on vaan sun tapa puhua, sä et tarkota olla negatiivinen mutta se voi joskus kuulostaa siltä? Mutta yleisesti ottaen tykkään paljon sun sisällöstä ja se on mukavan aitoa 🙂

 4. Jonna kirjoitti:

  Joo joku tällainen meininki siinä täytyy olla! Huomaan nyt etten enää halua jakaa sinne kaikkia ajatuksia, koska pelkään että minusta saatu kuva ei vastaa todellisuutta ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *