Hae
Palasia Arjestani

Pahalla päällä

pahalla päällä

pahalla päällä heti aamusta lähtien

Tänään olen ollut pahalla päällä heti siitä kun silmäni avasin. Olen monesti miettinyt mistä tällaiset päivät johtuu? Olenko väsynyt tai nälkäinen? Jälkimmäistä tällä hetkellä kyllä, mutta en todellakaan koko päivää. Heti aamusta minua on ärsyttäneet meidän kauhtuneet huonekalut, motivaation puute kirjoittamiseen, pyykkien peseminen, keittiön siivoaminen, liian kuuma ilma, ruuanlaitto, lapsen vaatimukset uimahallista, kirjastoreissu, unohtuneen harjan hakeminen päiväkodilta….ihan kaikki! Enkä yhtään tiedä miksi.

Rakastan kotona olemista ja koko viikonloppu on viipotettu siellä ja täällä. On ollut synttäreitä, Marcus & Martinuksen keikkaa, uimareissua ja vaikka vallan mitä. Välillä olen pistänyt merkille, että jos olen joutunut olemaan paljon ihmisjoukossa tai vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa, olen seuraavana päivänä pahalla päällä. Kaipaan omaa rauhaa ja vain kotona olemista. Tänään oli aikamoinen saavutus lähteä kirjastoon palauttamaan kirjat ja sen jälkeen leikkipuistoon. Tuntui, että pää räjähtää ja on pakko päästä kotiin. Toisaalta, kun on lapsi kotona, ei voi aina ajatella vain itseään. Yritin tänäänkin ajatella, että ulkoilma tekee vain hyvää ja niinhän se teki. Leikkipuistossa oli oikeasti hauskaa!

pahalla päällä

Kiukuttelua kiukuttelun perään

Eniten minua ärsyttää se miten kohtelen muita, kun olen pahalla päällä. Sulkeudun omaan maailmaani enkä halua ottaa kontaktia. Kaikki ylimääräinen vain pahentaa olotilaa ja yleensä se purkautuu vain sillä, että alan kiukutella ja valittaa turhanpäiväisistä asioista, kuten siivoamisesta, kassien jättämisestä keittiöön, hankkimattomista varaston laatikoista ynnä muusta todella järkevästä. En ole keksinyt vielä muuta keinoa miten saan ärsytyksen ulos. Yleensä jaksan kiukutella muille 15-20 minuuttia, kunnes ymmärrän ettei pahantuulisuuteni ole kenenkään muun syy. Tiedättekö mitä teen sen jälkeen? Alan tehdä niitä asioita pois alta, jotka eniten ärsyttävät.

Tällä hetkellä on jo vähän parempi fiilis ja otan hetken iisisti. Vaikka kotona on aina monta asiaa hoidettavana, niin jokainen meistä varmasti tarvitsee välillä lepohetken. Olen huomannut, että kotona ollessa saan vähemmän aikaiseksi kuin töissä ollessa. Työarki on hyvin organisoitua ja asiat on pakko tehdä vaikka ei huvittaisi. Kotona ollessa tehtävien tekoa voi venyttää ja venyttää, kunnes on liian myöhäistä ja on siirrettävä ne seuraavaan päivään. Mulla on aika monta sellaista asiaa kesken ja ehkä sekin välillä kiukuttaa 😀

Hyvä ruoka, parempi mieli? Eli nyt ruuan laittoon, niin ehkä en ole sen jälkeen enää ihan niin pahalla päällä 😉

Miten sä toimit, kun olet pahalla päällä?

Edellinen postaus: Viikonloppulista – Mitä viikonloppuuni kuuluu?

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *