Hae
Palasia Arjestani

Paljonko sinä olisit valmis maksamaan lemmikin hoidoista?

lemmikin hoidoista

Paljonko sinä olisit valmis maksamaan lemmikin hoidoista? Nyt puhutaan siis eläinlääkärikustannuksista eikä niinkään hoitopaikoista. Meillähän on kolme siamilaista kissaa iältään 12, 11 ja 9. Vanhin kissoista on jo useamman vuoden ollut astmaatikko, mutta muista kissoista ei juuri ole ylimääräisiä kuluja ollut. Astmaatikkoa käytetään kerran vuodessa kontrollikokeissa ja tällä kertaa sieltä löytyi ikävä, joskin epämääräinen, yllätys. Eva-kissan röntgenkuvissa näkyi paksuuntumaa sekä keuhkoputkissa että rintaontelossa. Saatiin määräyksenä antaa hänelle isompaa annosta kortisonia 3 viikkoa ja sen jälkeen uudet rtg-kuvat. Kuvissa keuhkoputkien paksuuntumat olivat kadonneet, mutta rintaontelosta ei. Eläinlääkärin mukaan se voi olla joko keuhko- tai sydänperäistä ja tämän tiimoilta konsultoitiin sisätauteihin erikoistunutta eläinlääkäriä. Evalla on jo kauemmin olleet myös proteiinit koholla ja sen ja kuvien vuoksi erikoiseläinlääkäri ehdotti ct-tutkimusta ja jos emme halua sitä ottaa, niin ainakin rintaontelon ultraa. Tällä hetkellä rahatilanne on sellainen ettei todellakaan ole varaa yli 1000 euroa maksavaan ct-kuvaan, joskin tiedän että se olisi kaikista paras vaihtoehto. Niinpä me mennään nyt alkuun ultralla.

lemmikin hoidoista

Onko varaa hoitaa lemmikkiä?

Jotkut ihmiset ovat sanoneet, että mikä järki maksaa noin paljon yhden kissan hoidosta ja tutkimuksista? Eikö olisi helpompaa vain viedä piikille. Minusta taas ei ole mitään järkeä lopettaa kissaa, joka on hyväkuntoinen ja jolla voi elinvuosia olla vielä vaikka kuinka monta. Kissa on kuitenkin  rakas perheenjäsen siinä missä ihmisetkin. Toki jos eläinlääkäri sanoo, että elinaikaa on vain vähän (mikä kuulostaa absurdilta) tai kissalla on joku vakava sairaus, niin asia olisi täysin eri. Mun mielestä ei kannata ottaa lemmikkiä, jos ei oikeasti ole valmis myös hoitamaan sitä. Joskus kuluja voi tulla paljon ja joskus taas ei yhtään. Ensimmäisenä ei todellakaan lähdetä ajattelemaan, että lopetampa lemmikin, kun ei ole varaa sitä hoitaa. Sen tiedän, että jos meille joskus tulee vielä koira tai uusi kissa, niin vakuutus otetaan satavarmasti. Yhdelläkään meidän kissoista ei ole vakuutusta, joten on ollut ennalta arvattavissa, että kuluja tulee jossakin vaiheessa ja se on vain omaa tyhmyyttä.

Tässä meidän Eva-kissa

Mihin raja vedetään?

Minä haluan antaa hyvin voivalle kissalle hyvän elämän ja siksi olen valmis maksamaan tutkimuksista hieman enemmänkin. Olisi täysin eri asia, jossa näkisin että kissalla on kipuja tai sen luonne olisi muuttunut jotenkin. Mutta ei, katti on ihan samanlainen kuin meille tullessaan 10,5 vuotta sitten. Mulle lemmikki ei ole vain joku asia, joka päästetään päiviltä heti kun siitä koituu kuluja. Muistan lapsena, kun isä lopetti minun ajokoiran vain sen takia ettei se ollut soveltuva jänismetsälle. Koska olin lapsena jo melkoisen tuliluontoinen ja itsepäinen, niin en puhunut isälle pitkiin aikoihin sanaakaan. Tiedän, että johonkin raja tutkimuksille ja niiden kustannuksille on vedettävä, mutta mihin sen vetäisi? Ehkä se raja tulee vastaan jossain vaiheessa. Tällä hetkellä tutkitaan mikä kissaa vaivaa ja toivotaan ettei kustannuksia tulisi kauheasti enempää.

Paljonko sinä olisit valmis maksamaan lemmikin hoidoista?

PS. Juuri tänään soittivat Viikon eläinsairaalasta ja kartoittivat kissan tilannetta. Hänhän on ihan kunnossa, joten joskus elokuun puolella ehkä ottavat päiväksi tutkimuksiin!

Edellinen postaus: Rentoutta ruokavalioon

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

14 kommenttia

 1. Suvi kirjoitti:

  Juuri tällä viikolla töissä kuuntelin, kun eräs työntekijä kertoi työntäneensä koiraansa aikanaan varmaan kymppitonnin. En sanonut mitään, mietin vain ettei koiran hyvinvointia voi rahassa mitata eikä niitä lasketa. Okei kyllähän mäkin mietin paljon kahden koiran kaikki kustantaa(etenkin jos tiedän että tulevasta kuukaudesta on tulossa rahallisesti tiukka, opiskelen). Toisaalta elämä olisi aika paljon tyhjempää ilman näitä kahta. Mitään en vaihtaisi! Molemmilla on vakuutukset, joista maksan vuodessa aika paljon..

  • Jonna kirjoitti:

   Kyllä se näin on, että kuitenkin lemmikit antaa todella paljon ja ovat hyvin rakkaita, mutta että kymppitonni…Se on jo aika paljon rahaa! Varsinkin jos ei eläimen elämänlaatua saati elämää juuri pidennä. Katsoin vähän aikaa sitten suomalaisen eläinlääkäriasemille keskittyvän ohjelman, jossa kissalle aloitettiin kemoterapia, vaikka syöpä oli levinnyt jo laajalle vatsalaukkuun asti. Mietin itse, että olisinko välttämättä lähtenyt antamaan hoitoja. Omistaja oli itse lääkäri ja halusi kissalle syöpähoidot ja kissa siitä paranikin täysin! Se oli melko liikuttava ohjelma <3

 2. grunerkatri kirjoitti:

  Minusta tämä kysymys pitäisi ehkä suhteuttaa omiin tuloihin? Jos tienaisin kuukaudessa 10k, niin olisi oikeastaan aivan sama, mitä koirani hoito maksaisi. Nyt ollessani yrittäjä ja rahatilanne on vaihteleva, niin ehkä 500-800€ olisi ehdoton kipuraja (ja noita hoitoja max 2-3 kertaa). Tämä on vain oma mielipiteeni, mutta eläin on kuitenkin eläin. Jos oma koirani vaatisi näin 10 vuotiaana jotain tekonivelen lennättämistä Ranskasta tai sille pitäisi pistää 3 kertaa päivässä jotain lääkettä, niin viheltäisin pelin kyllä poikki. Eläin ei ole rinnastettavissa omaan lapseen, kuitenkaan. Toki jotkut ”perus” toimenpiteet, vaikka röntgen nyt on ihan ymmärrettävää.
  Meillä ei ole enää Tysonilla vakuutusta, mutta onneksi mitään ei ole ollutkaan. Ikää on nyt se 10v. Toivotaan, että sitten aikanaan kun lähtee, niin lähtee laakista.

  • Jonna kirjoitti:

   Totta muuten tuokin! On eri asia maksella näillä tuloilla kuin 10k tuloilla..Just kuittasin edelliset ell-kulut masterilta pois ja kohta on tulossa uudet, kun kissa menee päiväksi Viikkiin tutkittavaksi. Toki heidän täytyy kysyä minulta ennen kuin mitään ylimääräisiä tutkimuksia tekevät. Meillä oli 7 vuotta sitten sakemanni, jolla todettiin cushingin tauti. Vuoden hän voi hyvin lääkityksellä, mutta sitten tauti meni niin pahaksi, että oli pakko nukuttaa. Loppuaikana maksettiin melkein 200e/kk lääkkeistä. Se oli jo aika paljon…Toivon muuten ihan samaa meidänkin kissoille: että lähtevät kertalaakista ilman kipuja ja kärvistelyä. Samaa tosin toivon itsellenikin sitten joskus.

 3. Hilkka kirjoitti:

  Täällä on mietitty ihan samaa, että kuinka paljon on valmis sijoittamaan lemmikin hoitoon. Itsellä tällä hetkellä kaksi bengalia, toinen 11 v ja toinen 7 kk. Tähän asti vanhempi on ollut täysin terve ja virkeä mutta jossain kohtaa voi tulla tilanne, jossa täytyy miettiä kuinka paljon on valmis hoidosta maksamaan.
  Hankala sanoa etukäteen, että mihin sen rajan vetää.

  Edellisen maatiaiskissan kanssa kävi, niin että hoidon hintaa ei tarvinnut paljon miettiä, kun löytyi pahanlaatuinen kasvain, joka oli todella nopeasti ilmestynyt ja levinnyt. Lääkärit eivät edes suositelleet enää leikkausta tai muuta hoitoa, kun ikää oli 12 v ja taustalla jo ennestään munuaisten vajaatoiminta.

  Nuoremmalle benkulle olen ottanut vakuutuksen mutta vanhemmalla sitä ei ole ja näin ollen, jos jotain tulee niin rahaa kyllä menee. Toki olen tähän koittanut varautua jo ennalta ja jos vaan tilanne on sellainen, että kissalle on hoidosta hyötyä enemmän kuin haittaa ja sillä saa elinvuosia lisää niin olen valmis siihen sijoittamaankin. Onhan nämä kuitenkin perheenjäseniä ja niin rakkaita. 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Rakkaita ne ovat! Hankala on itsekään sanoa mitään tiettyä summaa. Ennemminkin on kyse juuri siitä, että onko tutkimuksista enää mitään hyötyä kissan terveyden tai eliniän kannalta. Voihan se olla, että meidänkin kissalta löytyy jokin kasvain, joka on alkanut vasta nyt näkymään kuvissa. Tämä selvinnee pian. Kohonneet proteiiniarvot voivat kuulemma viitata johonkin sellaiseen tai sitten eivät. Proteiiniarvot voivat vanhoilla kissoilla olla koholla ilman syytäkin. Mutta tutkimukset jatkuvat Viikissä elokuun puolella, joten sitten ollaan taas viisaampia asian suhteen 🙂 Toivotaan, että teilläkin kisut pysyvät terveinä!

 4. Netta kirjoitti:

  Tässä on varmasti eroja paljon. Monille lemmikit ovat niitä perheenjäseniä ja vaikka ei pitäisi rinnastaa mitenkään lapsiin, niin silti niin tulee helposti tehtyä. Meidän perheen koiralle on jouduttu aikanaan leikkaamaan molemmat takajalat, koska niistä meni ristisiteet. Koira oli silloin 5- ja 7-vuotias. Onneksi silloin oli vakuutus niin ei tullut ihan niin järkyn kalliiksi. Mutta vakuutuksethan loppuu muistaakseni 10-vuotiaana eli jos vanhempana tulee jotakin niin sitten tulee kalliimmaksi. Meillä koira joutui haukkujen taivaaseen tammikuussa 13-vuotiaana, koska pernasta löytyi kasvain ja se oli jo kerennyt leviämään aika pitkälle eikä mitään ollut enää tehtävissä. Tämä tapahtui ihan muutamassa päivässä että alkoi oirehtimaan. Tästäkin on jo kuukausia mutta silti se ikävä on suuri. <3

  • Jonna kirjoitti:

   Nimenomaan, ovat kuin perheenjäseniä ja siksi sitä mielellään tekee kaikkensa niiden eteen. Kyllähän tässä saa aika kovasti miettiä, että mitä on viistasta tehdä ja maksaa, mutta kissa pääsee nyt ainakin hyvään hoitoon Viikkiin 🙂

 5. ffdf kirjoitti:

  ” Tällä hetkellä rahatilanne on sellainen ettei todellakaan ole varaa yli 1000 euroa maksavaan ct-kuvaan, joskin tiedän että se olisi kaikista paras vaihtoehto. Niinpä me mennään nyt alkuun ultralla.”

  Siis voi herranjestas. Jätätte parhaan hoidon tarjoamatta. Maksa luottokortilla tai ota lainaa.

  • Jonna kirjoitti:

   Kyse ei aina ole pelkästään rahasta, vaan siitä mitä on järkevää tehdä. Eva tarvitsee joka tapauksessa näytteenoton paksuuntumasta ultraääniohjauksessa. Sisätautien erikoiseläinlääkärin ohjeilla mennään nytja hänkin oli sitä mieltä, että tässä tapauksessa kaikista järkevintä on ottaa ultra. Toinen eläinlääkäri suositteli alkuun nimenomaan ct:tä. Sinänsä jos sinua kiinnostaa, niin annoin luvan tehdä Evalle Viikissä koko helahoidon eli myös ct:n jos tarve vaatii ja maksan sen jostain ja jotenkin. Aina sitä rahaa jostain löytyy! Tutkimukset jatkuvat elokuun puolella Viikissä.

 6. Eija kirjoitti:

  Löysin tämän keskustelun vasta tänään, miten Evan tutkimukset meni?

  • Jonna kirjoitti:

   Evalta löytyi kasaan painunut keuhko ja ainoa vaihtoehto oli eutanasia 🙁

 7. Eija kirjoitti:

  Surullista, itse menetin kissani lymfooman takia vajaa kolme viikkoa sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.