Hae
Palasia Arjestani

Muutama idea arkiruokiin #3

muutama idea arkiruokiin #3

Eilen illalla meillä syötiin itse tehtyjä lohkoperunoita, kanaa, miehen tekemää kastiketta ja vihanneksia.

Nyt kun on joulusta ja uudesta vuodesta selviydytty kunniallisesti, niin tässä tulee teille muutama idea arkiruokiin #3. Tallinnan reissun jälkeen keho on suorastaan huutanut kaikkea kevyttä, vihreää, kasviksia ja raikasta ja sitä se tulee myös saamaan. Huomenna aloitan vähän tarkemman ruokavalion, jossa pyrin syömään tietyn verran ruokaa päivässä. Luulen, että tällä hetkellä syön liian vähän, joten on hyvä aika päivittää sekin asia kohdalleen ja ehkä tämän myötä myös aineenvaihdunta hörähtää kunnolla käyntiin. Samalla saan varmasti lisää energiaa päiviin ja treeneihin.

Aion jatkaa hyvin pitkältä samoilla ruokametodeilla kuin aiemminkin eli teen isompia satseja ruokaa kerralla, yritän kehitellä uusia kasvisruokia (jotka maistuu lapsellekin), pidän kaupattomia päiviä ja viikkoja ja ostan paljon punalaputettua ruokaa. Ruuan pitää edullisuudestaan huolimatta olla laadukasta ja terveellistä. Siinäpä tavoitteita ruokapuolelta tälle vuodella 😀

Pidemmittä puheitta, tässä muutama idea arkiruokiin #3!

Muutama idea arkiruokiin #3

K-ruoan kasvislasagne vaikuttaa helpolta ja herkulliselta vaihtoehdolta kasvisruuaksi ja tämä maistuu varmasti perheen pienemmillekin.

Yhteishyvän intialainen kanakastike kuulostaa helpolta ja hyvältä arkiruualta. Tykkään itämaisista ruuista, joten tämä voisi hyvinkin olla hyvä vaihtoehto ensi viikon arkiruokiin!

K-ruoan sobanuudelisalaatti. Meillä syödään suht usein nuudelia, koska se on helppoa ja hyvää! Joudun itse vaihtamaan nuudelit vehnättömiin versioihin, sillä minulle suositeltiin IBS-epäilyn vuoksi vehnättömiä nuudeleita. Mistähän niitä saisi?

Kotilieden lämmin juurikassalaatti vaikuttaa ainesosiensa perusteella täyttävältä, mutta kevyeltä kasvisruualta. Kikherneet taitavat olla melkeinpä ainoa kasviproteiini, josta mun vatsa tykkää.

muutama idea arkiruokiin #3

Kuva: Hellapoliisi.fi

Hellapoliisin perinteinen kalakeitto. Voiko olla parempaa kuin kalakeitto? Todella helppo tehdä, täyttävä, ravitseva ja kaikinpuolin hyvä ruoka! Liian harvoin vain tulee tehtyä, sen myönnän!

MeNaisten Romesco-keitto. Yksi sana: NAM! Resepti kuulostaa todella maukkaalta ja tekisi mieli alkaa valmistamaan keittoa heti nyt samantien! Tätä haluan todellakin tehdä, slurps.

Oi, kylläpä löytyi taas monta hyvää reseptiä talteen. Kaivelen näitä postauksia itse aina kaupassa esille heti kun pää alkaa lyömään tyhjää. Mieleni halajaa helppoja uuniruokia, keittoja ja täyttäviä salaatteja töihin lounaalle ja iltaruualle treenin jälkeen. Treenin jälkeen tykkään syödä jotain missä on reilusti hiilaria, mutta päivällä toimii paremmin joku vähän kevyempi vaihtoehto.

Löytyikö näistä mieluisia uusia reseptejä?

Lue myös:

Muutama idea arkiruokiin #2

Muutama idea arkiruokiin

Edellinen postaus: Tallink Spa & Conference hotel – Pikareissu Tallinnaan

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

10 kommenttia

  1. Tiia kirjoitti:

    Riisinuudeleita löytyy aika lailla joka kaupasta ☺️

  2. t kirjoitti:

    Yleensä ainakin vähän isommista ruokakaupoista saa Maman riisinuudeleita ja -vermiselliä. Joskus jos käy tuuri, niin löytyy myös täysjyväversiota, mutta se on selvästi harvinaisempi ainakin meidän lähikaupassa.

  3. Anna kirjoitti:

    Lasi- ja riisinuudelit ovat gluteenittomia ja hyvän makuisia.

  4. Anna kirjoitti:

    Vaihda nuudelit riisinuudeleihin, löytyy perusruokakaupoista, niiden vehnäversioiden kanssa samasta paikasta.

  5. Kati kirjoitti:

    Moi! Suosittelen riisinuudelia, löytyy ihan Prismasta.

    -Kati

    • Jonna kirjoitti:

      Kiitos vinkistä! Täytyy käydä katsastamassa Prisman hyllyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *