Hae
Palasia Arjestani

Gluteeniton mustikkapiirakka – Tämä oli hitti!

gluteeniton mustikkapiirakka

Gluteeniton mustikkapiirakka – Pakko olla valjun makuista höttöä. Näin ajattelin, kun googlailin gluteenittomien mustikkapiirakoiden ohjetta tovi sitten. Olen yrittänyt yhä enemmän valita ruokavaliossani gluteenittomia vaihtoehtoja, vatsavammainen kun olen. Keliakiaa minulla ei siis ole, mutta välillä vatsani ei kestä yhtään mitään ja välillä saan syödä mitä vain eikä oireita tule. Koska mieluummin elän hyväkuntoisen vatsan kanssa, valitsen ruokavaliooni mieluiten gluteenitonta tai kauraa. Näillä valinnoilla olen päässyt jo aika pitkälle 🙂

Mutta vielä tähän mustikkapiirakkaan. Vaikka epäilin gluteenittoman pohjan ominaisuuksia, niin olin kyllä täysin väärässä epäilyksineni! Pohjasta tuli ihanan maukas ja rapsakka. Varmasti yksi parhaista mustikkapiirakoista mitä olen koskaan leiponut ja samaa mieltä oli myös kotiraatikin. Taidanpa jatkossa käyttää vain ja ainoastaan tätä pohjaa, oli tarvetta gluteenittomalle tai ei.

Tämän gluteenittoman mustikkapiirakan alkuperäisen ohjeen löydä täältä.

gluteeniton mustikkapiirakka

Pohja: 

 • 100g voita
 • 1 dl sokeria
 • 1 kananmuna
 • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta, esim. Sunnuntai
 • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

 • 4 dl mustikoita (jos käytät pakastettuja, sekoita niihin 1 rkl perunajauhoja vettymisen estämiseksi)
 • 1 prk (200g) kermaviiliä
 • 1 kananmuna
 • 0,5 dl sokeria

Tee näin:

 1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita kulhossa keskenään leivinjauhe sekä gluteenittomat jauhot. Lisää kananmuna sekä jauho-leivinjauheseos vaahdotettuun voi-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun (Ø 24 cm) piirakkavuokaan. Tämä onnistuu kaikista parhaiten puhtain sormin.
 2. Levitä marjat piiraspohjalle. Sekoita keskenään kermaviili, muna ja sokeri. Kaada seos marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min.
 3. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Nauti!

Mustikkapiirakka on yksi mun lempipiirakoista, itse asiassa yksi mun lempileivonnaisista! Parasta mustikkapiirakka on syksyllä itse kerätyistä mustikoista mökin kuistilla nautittuna kera höyryävän teekupposen <3 Sitä odotellessa!

gluteeniton mustikkapiirakka

Edellinen postaus: Monta hyvää syytä ostaa punalaputettuja tuotteita

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *