Hae
Palasia Arjestani

Että mitenkä on kotiopetus sujunut?

kotiopetus

Jaa että mitenkä on kotiopetus sujunut? Tai etäopetustahan se taitaa olla, mutta kuitenkin. Olen lueskellut somesta vanhempien hauskoja päivityksiä kotiopetuksen tiimellyksestä ja luulenpa, että hauskaa on ollut myös opettajilla! Eihän tämä mikään ihanteellinen tilanne ole kenellekään, mutta viime päivien aikana arvostus meidän koulujärjestelmää kohtaan on noussut mittaan arvaamattomaan. Ekaluokkalaisen kanssa asiat on vielä suhteellisen helppoja, mutta yläkoululaisten kanssa varmasti jo vaativampaa ja enemmän aikaa vievää. Miettikääpä miten koulunkäynti olisi järjestettyä 30 vuotta sitten samassa tilanteessa? Opettaja olisi todennäköisesti joutunut soittelemaan jokaiselle oppilaalle tehtävät erikseen. Jos jostain kannattaa nyt olla iloinen, niin nykyteknologiasta, joka helpottaa meidän elämää tällä hetkellä melkoisesti.

No siihen kotikouluun sitten. Tyttöhän laittoi alkuun ihan liinat kiinni koko kotiopetuksen kanssa. Mitään ei olisi halunnut tehdä, koska nyt on ”loma” ja yritti, että tehtävät täytyy olla valmiita vasta, kun koulun ovet avautuvat jälleen. Juu ei mennyt läpi. Otettiin asiasta yhteen useamman kerran ja sitten hänellekin alkoi valkenemaan ettei tässä millään lomalla todellakaan olla. Viime viikko meillä oli siis melkoista hakemista asian kanssa, mutta tällä viikolla homma on alkanut sujumaan kuin rasvattu. Alkuun neiti vierasti ajatusta videopuhelusta opettajan kanssa, mutta kun laittelin hänelle keittiöön opiskelunurkan ja oman koneen valmiiksi, mieli muuttui taas kummasti. Nyt hän aikoo kuulemma osallistua jokaiseen videopuheluun! Selkeästi opettajan ja luokkatoverien näkeminen teki hyvää ja nosti oppimismotivaatiota. Tehtävien tekeminen on välillä ollut hyyyyvin hankalaa, mutta videopuhelun aikana hän teki kaikki tehtävät tunnollisesti ja hyvällä tahdilla.

kotiopetus

Tämä korona-aika ja uusi opetustyyli on varmasti opettajillekin todella raskasta. Ei voi muuta kuin hattua nostaa miten hekin ovat venyneet ja jaksavat edelleen antaa kaikkensa. Kuuntelin sivukorvalla eilisen videopuhelua ja mielessäni mietin miten hyvän opettajan meidänkin mimmi on saanut. Siihenkään hommaan ei ihan jokainen pysty eikä kykene! Hyvän opetuksen lisäksi olen huomannut miten hyvää lisääntynyt yhdessäolo on ainakin meidän perheelle tehnyt. Kun kukaan ei mene treeneihin tai harrastuksiin, on enemmän aikaa tehdä asioita yhdessä, kuten vaikkapa niitä koulujuttuja. Ollaan vielä ulkoiltu ihan normaalisti, mutta katsottu ettei ketään muita ihmisiä ole lähistöllä. Koululaisilla on ulkona suoritettavia koulutehtäviä ja liikuntatunteja ja ne ollaan käyty tekemässä tunnollisesti. Onhan tämä vähän tämmöstä, mutta täytyy vain yrittää pitää lippu korkealla ja mieli positiivisena!

Loppuun pieni kevennys parin päivän takaa. Lueskelin ääneen kotona tytön ympäristöopin tehtävää: Etsi luonnosta kolme eri kokoista lehteä. Mies siihen: ”Ihan helppo! Hesari, Anna ja Aku Ankka.” Että näinkin ne tehtävät voi ymmärtää, jos niin haluaa 😀

Kuinkas teillä on kotiopetus sujunut?

Edellinen postaus: Gluteeniton mustikkapiirakka – Tämä oli hitti!

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

2 kommenttia

  1. Nyyti kirjoitti:

    Ihanaa kuulla näin positiivisia kokemuksia, kun tuntuu, että ainakin omassa somessani puhutaan lähinnä siitä, mikä etäopetuksessa on mennyt pieleen. Kannattaa laittaa kiitokset ja tsempit myös opettajalle suoraan, sillä tässä uudessa ja stressaavassa tilanteessa, jossa itseni lisäksi varmasti jokainen kollegani tuntee itsensä melkoisen epävarmaksi, ne varmasti lämmittävät mieltä ja kannustavat taas jatkamaan uuden luomista ja opetuksen kehittämistä.

    Terv. Ope, joka siirtyykin tästä seuraavaksi pitämään etäoppituntia 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Yhdet kiitokset on jo menneet opettajalle ja lisää menee aivan varmasti! Oli niin mahtavaa nähdä miten innoissaan tyttö oli taas tänä aamuna videopuhelun äärellä. Minut tietysti ajettiin pois kuuntelemasta 😀 Minusta on ollut mahtavaa, kun on päässyt vähän kuuntelemaan miltä opetus kuulostaa ja mitä siellä tehdään. Pelkkää positiivista meidän suunnalta siis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *