Hae
Palasia Arjestani

Taitaa tulla potku persuuksille

potku persuuksille

Tulevaisuus näyttää nyt vähän siltä, että taitaa tulla potku persuuksille, niin kuin monella muullakin alalla. Tämä tilanne on ollut odotettavissa, sillä ihmisten vetäytytessä omiin oloihinsa neljän seinän sisään myös meidän työpaikalla on asiakkaat vähentyneet. Omasta näkökulmastani tilanne ei näytä hyvältä, vaikka bioanalyytikoita tarvitaankin tällä hetkellä paljon. Jäin juuri helmikuussa keikkalaiseksi ja meistähän se karsinta varmasti aloitetaan ensimmäisenä. Ilmoitus ei tullut järkytyksenä, mutta tänään olen saanut kyllä laskeskella pennosiani ja miettiä miten pitkälle ne riittävät. Onneksi olen laittanut rahaa vähän joka palkasta sivuun, niin ei ihan heti jouduta puille paljaille, jos mieskin joutuu lomautetuksi!

Mitäs jos tulee potku persuuksille?

Jos tässä tosiaan tulee käymään niin, että tulee ilmoitus töiden päättymisestä, hakeudun todennäköisesti julkiselle puolelle, jossa paine on kova. Ymmärtääkseni sielläkin ollaan nyt todella tarkkoja uusien palkkaamisen osalta, joten voi myös olla, että tarjottelen itseäni töihin jonnekin aivan muulle alalle tai jään suosiolla hoitamaan kotia ja kotiopetusta! Ehkä pitäisi hommata se uusi tietokone ja alkaa tykittämään myös youtube-videoita tai jotain. En tiedä. Ensi viikolla ollaan taas viisaampia ja alkaa todellisten suunnitelmien laatiminen.

En oikein osaa suhtautua tähän uutiseen vielä mitenkään. En ole koskaan ollut vastaavassa tilanteessa. Aina on ollut töitä ja työpaikka, johon mennä ja josta saa palkkaa elämiseen. Minulla piti olla lomaa viikolla 18 sekä heinäkuussa, mutta nyt nekin taitaa olla peruttu. Jos minut irtisanotaan/lomautetaan, niin siinähän se loma tulee samalla. Ei tosin omasta tahdosta, mutta kuitenkin. Pitänee ottaa selvää liitosta, että saanko mitään tukia vai jäänkö ihan nollatuloille. Jos olisin tällaisen tilanteen tiennyt olevan tulossa, en olisi varmasti keikkalaiseksi lähtenyt. Tai ehkä olisin silti, kuka tietää. Nyt ei auta kuin odotella ja ihmetellä tapahtumien kulkua. Kaikenlaista voikin yksi viruksen mokoma saada aikaiseksi! Alkuun luultiin ettei tämä tilanne pitkään kestä päällä, mutta taidettiin olla kaikki väärässä..

Onko sulla säilynyt työpaikka vai oletko joutunut lomautetuksi?

Edellinen postaus: Että mitenkä on kotiopetus sujunut?

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

4 kommenttia

 1. Piia Turunen kirjoitti:

  Minun käsittääkseni olet kyllä oikeutettu päivärahaan liiton kautta, jos työnantaja sinut irtisanoo. Jos itse itsensä irtisanoo, joutuu kärsimään karenssin, mutta kun irtisanominen tulee työnantajan puolelta, niin silloin ei pitäisi mitään karensseja tulla.

  • Jonna kirjoitti:

   Mut en tiedä miten menee keikkalaisilla…? No, täytyy soittaa liittoon ja kysyä!

 2. Sanna kirjoitti:

  Ikäviä juttuja noi irtisanomiset/lomautukset. Itsellä kävi päinvastoin, miut vakinaistetaan 1.4 alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *