Hae
Palasia Arjestani

En osta mitään -huhtikuu

en osta mitään -huhtikuu

Hain Resqclubin kautta Vaasan leipomolta ison säkin leipää edullisesti!

Päätin jo maaliskuussa, että huhtikuun teema on en osta mitään -huhtikuu! Olen ihaillen seurannut instagramista ihmisten matkaa, jotka ovat päättäneet pitää koko vuoden mittaisen ostolakon. Se tuskin tekisi kellekään huonoa ja opettaisi suhtautumaan rahaan ja jo olevassa materiaan ihan eri tavalla. Ennen kaikkea haluan rahaa säästöön nyt enemmän, sillä tulevaisuuden työtilanne on hieman auki. Nukun yöni huomattavasti paremmin, jos tiedän selviäväni säästöjen turvin muutaman kuukauden. Nyt on aika laittaa rahahanat kiinni ja jättää kaikki ylimääräinen ostelu pois. Helposti tulee ostettua smoothie siellä ja patonki täällä ja pienistä puroista muodostuu huomaamatta se kuuluisa iso joki. Tämän asian olen todennut monesti kun olen käynyt läpi kuukauden menoja verkkopankissa. Sitä ajattelee, että no eihän tämä paljon maksa, mutta kun noin ajattelee riittävän usein, onkin satanen tai kaksi hujahtanut yllättäen ihan jonnin joutaviin asioihin, joita ei oikeasti tarvitsisi.

Mihin säästän rahaa?

Toivon kovasti, että työtilanne pysyisi ennallaan ja säästetyn rahan voisi käyttää koiran hankintaan. Me ollaan vihdoin ja viimein päästy yhteisymmärykseen rodusta ja ajankohdasta, jolloin koiran olisi hyvä tulla meille. Tämä asia on jäissä siihen asti, kunnes selviää miltä tulevaisuus näyttää. Me halutaan ottaa koira vasta sitten kun siihen on oikeasti varaa. Tässäpä hyvä motivaatio jättää turhat ostokset pois! En osta mitään -huhtikuu on myös hyvä tapa säästää eläinlääkärimaksuihin. Meidän kissoilla on parin viikon päästä edessä hampaiden poisto (ei siis kaikkien hampaiden :D) ja tälle reissulle on tehty kustannusarvioksi 1500-2000 euroa. Ei todellakaan mitään halpaa huttua, mutta homma täytyy hoitaa kun lemmikkejä on kerta hankkinutkin. Kissoilla ja koirille voi tulla hammassyöpymää, jonka iskiessä hampaita täytyy poistaa. Meidän molemmilta kissoilta löytyi muutamista hampaista syöpymää.

en osta mitään -huhtikuu

Uuden ostamisen sijaan voi tehdä jotain jo olemassa olevista materiaaleista. Kuten villasukat!

en osta mitään -Huhtikuu: sännöt

Tälle kuukauden ajanjaksolle täytyy laatia selkeät ohjeet: mitä saa ostaa ja mitä ei? Ruokaa saa tietysti ostaa, samoin lääkkeitä apteekista. Pesuaineet ym välttämättömät hankitaan, samoin tytölle uudet kengät ja takit, jos tulee tarve. Mutta siihen se jääkin. Ei vaatteita mulle tai mitään turhaa höpönlöpöä. Jokainenhan sen höpönlöpön määrittelee itse, mutta pois jätetään kaikki sellainen jota ei oikeasti tarvitse. Kaikki, jota ilman pystyy ihan hyvin elämään. Kukkakimpun itselleni sallin silloin tällöin, pääsiäiskoristeita ym koristeita taas en. Ne tehdään itse, jos intoa on. Jokaisen ostoksen kanssa on hyvä kysyä itseltään ”tarvitsenko tätä oikeasti?”. Uskon, että tällä mentaliteetilla pääsen jo pitkälle. Pääsin testaamaan tätä jo pari päivää sitten Tokmannilla. Käytiin ostamassa pesuaineita ja siellä olisi ollut ihania pääsiäiskoristeita ja keväisiä sisustustekstiilejä, mutta niin vain jätin kaikki hyllylle odottamaan. En keksinyt yhtäkään järkevää syytä mihin olisin niitä oikeasti tarvinnut. Kyseessä oli selkeästi ennemmin halu ostaa ”jotain kivaa” kuin oikea tarve. Hyvä minä!

Loppukuusta voisin tehdä pientä yhteenvetoa kuukaudesta ja siitä miten onnistuin! Kiinnostaisiko? Oletteko te koskaan pitäneet ostolakkoa?

Edellinen postaus: Tekisi mieli leipoa jotain

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

4 kommenttia

 1. taijku kirjoitti:

  Täällä myös huhtikuu valikoitui ”ostolakossa” kuukaudeksi:)

 2. Sini kirjoitti:

  Moi! Tekisipä kyllä hyvää tällainen kuukausi itse kullekin… no, ehkä toukokuussa sitten! Itsekin heitin eilen eläinlääkäriin vajaat 900 euroa, kun kissalta vietiin melkein kaikki hampaat, kuusi taisi enää jäädä, raukka. Jospa ne hammasongelmat olisi nyt näin sitten kuitattu vihdoinkin… tsemppiä teidän kisuille operaatioon!

  Ps. Oon tehnyt pari kertaa gluteenitonta mustikkapiirakkaa sillä sun ohjeella ja se on aivan huikean hyvää, kiitos!

  • Jonna kirjoitti:

   Mun hinta-arvio menee sit varmaan aika kohdalleen, kun meillä kaksi kissaa. Noh, onneks on vielä säästöjä! Joku kuukausi meneekin sit taas paikkaillessa…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.