Hae
Palasia Arjestani

Uusi arki jännittää

arki jännittää

Tuleva uusi arki jännittää aika paljon. Olen tämän viikon vielä lomalla ja ensi maanantaina starttaa sitten taas uudenlainen arki. Saman viikon torstaina alkaa koulut ja samalla mies jää neljäksi viikoksi lomalle. Olen siis heti töiden alettua neljä viikkoa lomaleskenä ja pyöritän yksin koko huushollia. En usko, että siinä mitään ongelmia tulee, mutta treenaamaan tuskin pääsen kovin montaa kertaa viikon aikana. Ollaan tytön kanssa silloin kaksistaan ja joudun tekemään myös iltavuoroja, jotka luonnollisesti vaativat kotona pientä järjestelyä. Iltavuorojen jälkeen olen vasta puoli yhdeksältä illalla kotona, joten tyttö täytyy saada jonnekin ”hoitoon” siihen saakka. Tämä on ehkä se eniten päänvaivaa ja syyllisyyttä tuottava asia 🙁

Vakiotyöaika odottaa

Päädyin tosiaan hakemaan tovi sitten vakipaikkaa, sillä tulevaisuus keikkalaisten osalta näyttää tällä hetkellä aika huonolta. Sehän tarkoittaa pidempiä työpäiviä enkä voi itse päättää työni määrästä saati työpäivistä. On tehtävä kuta kuinkin ne mitä listassa lukee. Nyt kun olen tottunut 5-6 tunnin mittaisiin työpäiviin, voi 8h tuntua alkuun kohtuullisen pitkältä, mutta siihen tottuu kyllä. Eniten pelottaa, että väsyn taas. Mielessä on edelleen kouluun hakeminen ja tradenomin opintojen suorittaminen täysin verkossa. Haku siihen olisi syyskuussa ja kallistun päivä päivältä enemmän siihen, että ainakin haen ja katson pääsenkö sisään. Saanen jonkin verran opintoja hyväksiluettua ja ymmärsin, että ainakin ensimmäisen harjoittelun saisin tehtyä omalla työpaikallani. Sehän helpottaisi jo kummasti urakkaa! Mutta katsotaan mikä fiilis on syyskuussa hakupäivän koittaessa…

Viimeinen viikko lomaa

Vietetään tämä viikko tytön kanssa mökillä ja nautitaan näistä viimeisistä lomapäivistä. Tämän jälkeen elämä on taas sitä perinteistä viikonlopun odottamista, aikatauluttamista ja jatkuvaa syyllisyyden potemista, kun aina on väärässä paikassa. Olen jo vähän rustaillut ylös asioita, jotka helpottavat arkea ja yksi tärkeä asia on viikkolistan tekeminen. Viikkolistaan merkitään työvuorot ja tärkeät menot, treenipäivät ja ruokalistat, siivouspäivät ym ja sit yritetään vain pitää niistä kiinni 😀 Eiköhän me taas saada hommat pyörimään ja talouskin taas kuntoon pikkuhiljaa. Alkaa nimittäin rahavarannot näyttää aika heikolta tässä vaiheessa kesää…

Jännittääkö tai mietityttääkö sinua syksyn tuleva arki?

Edellinen postaus: Mitä vauraus minulle merkitsee?

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

7 kommenttia

 1. Eeva kirjoitti:

  Eikös miehen loman pitäisi helpottaa lapsen hoitokuvioita? Tyttö isänsä mukaan reissuun (?) tai isä tytön kanssa illat olemaan?

  ~Eeva

  • Jonna kirjoitti:

   Ei voi mimmi lähteä mukaan kun on koulussa. Mies on suurimman osan lomasta mökillä tekemässä siellä remppahommia niin ei siitä kauheasti apua ole. Nekin hombat on saatava nyt siellä tehtyä ennen talvea. Onneks ollaan saatu tytön kaverin isän kans sovittua aika hyvin aikataulut. Tytöt on vuoronperään iltoja meillä ja niillä, niin saadaan kumpikin tehtyä työmme 🙂

 2. HerttaTee kirjoitti:

  Hei kiinnostaisi tietää enemmän tästä sinun suunnitelmasta opiskella tradenomiksi. Mä oon itsekin hoitoalalla, mutta alanvaihto on käynyt mielessä tasaisin väliajoin. Miksi juuri tradenomi, mihin haluaisit töihin sillä koulutuksella? 🙂 Alkoi nimittäin kiinnostaa tuo, että opinnot voisi kokonaan suorittaa verkossa (!). Opiskelisit siis työn ohessa?

  • Jonna kirjoitti:

   Minä olen äärettömän kiinnostunut rahasta, taloudesta ja sijoittamisesta ja siksi tradenomin opinnot kiinnostaa kovasti! Voisin hyvin toimia esim. velkaneuvojana tai jossakin sijoitusfirmassa. Hankala sanoa vielä 😀 Mieli voi vielä muuttua kun tietoa tulee lisää. Joo, tradenomiksi voi opiskella myös verkko-opintoina! Toki harjoittelu täytyy suorittaa firmoissa paikan päällä. Ajatuksena olisi ainakin alkuun suorittaa opinnot työn ohessa, ja jos tarve vaatiin, hakea aikuiskoulutustukea ja opintovapaata.

 3. Eeva kirjoitti:

  Hienoa, että kaverin kodin kanssa voi vuorotella ”vahtivuoroja”. Helpottaa varmasti paljon. ??

 4. Nimetön145 kirjoitti:

  Meillä just mies aloittaa tradenomi opinnot verkossa tänä syksynä ?

  • Jonna kirjoitti:

   Minkä koulun kautta? Kun katsoin et Laureaan haku vasta syyskuussa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.