Hae
Palasia Arjestani

Viikon 31 tulot & menot

*Sisältää mainoslinkkejä

viikon 31 tulot & menot

Heippa, ajattelin jakaa teille tällä kertaa yhden viikon rahajuttuja eli viikon 31 tulot & menot. Olen omalla kohdallani huomannut, että on helpompaa ja kannattavampaa tarkastella omia kulutustottumuksia viikko kerrallaan. Kuukaudessa asiat tahtovat unohtua eikä budjetti pidä yhtä hyvin kuin viikon jaksoissa. Suunnitelmissa on hankkia/tehdä mukana kulkevia paperitaulukoita, joihin voin aina ostohetken jälkeen merkata kaikki kulut. Näin pysyn koko ajan kärryillä paljonko minulla on rahaa esim. ruokaostoksiin tai hupiostoihin jäljellä. Elokuun loppukuu sekä koko syyskuu tulevat olemaan todella tiukkia, joten budjetissa on pysyttävä ja mielellään jopa alitettava se. Tulen saamaan ensimmäisen normaalin palkan syyskuun lopussa, joten sinne asti on sinniteltävä. Liitto ilmoitti jo etten saa heinäkuulta mitään, koska palkkatulot ovat liian suuret. Tuskin tulen sieltä saamaan mitään myöskään elokuulta, vaikka ensimmäiset 9 päivää olenkin vielä työttömänä. Ei auta kuin laittaa kukkaron nyörit tiukille ja välttää kaiken ylimääräisen ostamista! Sen minä onneksi osaan 😉

Viikon 31 tulot & menot

Maanantai 27.7

Mikrosäästö -tilille 5,87e

Kirpparimyynnit +25e (siirsin suoraan tytön tilille)

McDonald´s 11,60e (tämä viikonlopulta)

Tiistai 28.7

Ei tapahtumia

Keskiviikko 29.7

Mansikoita ja herneitä, 10e

Torstai 30.7

Ruokaostokset Lidlistä 22,25e

Uimahalli 8,50e

Uimahallin kahviosta mehu, jäätelö & sämpylä 8,10e

Peten koiratarvikkeesta kynsitrimmeri ja pari luuta koiralle 36,40e

Mikrosäästö -tilille 8,15e

Perjantai 31.7

Työttömyyskassasta +393,91e

Palkka Terveystalosta +1238,38e (nämä siis keikkatöistä)

Opintolaina 65e

Elisa 199,21e (sis. minun ja tytön puhelinlaskut + tietokoneen korottoman osamaksun)

Yhtiövastike 355,06e

Koiran pentukoulu 65e (tämä maksettu jo keskiviikkona)

Dansken rahastoon 150e

Puskuriin 200e

Nordnetin osakesäästötilille 120e

Lauantai 1.8

ei tapahtumia

Sunnuntai 2.8

ei tapahtumia

Yhteenveto tuloista

Viime viikolle sattui kaikki mun tulot lapsilisää lukuunottamatta. Tuloja kirppismyynteineen oli yhteensä 1657,29e, josta 25 euroa siirsin kirppismyynneistä suoraan tytön tilille. Meillä on hänen kanssaan sopimus, että hän saa rahat kaikista myymistään omista tavaroista ja tämä tuntuu kivasti motivoivan oman huoneen läpikäymistä. Tytöllä on haaveena ostaa uusi pleikkari 5 kunhan se tulee markkinoille, joten säästötavoite lokakuuhun mennessä on aika kova! Hyvä vain, että oppii säästämisen tarpeellisuuden tällä tavalla. Kirppishommia tullaan harrastamaan isolla kädellä myös elo- ja syyskuussa, sillä kassavajetta täytyy yrittää paikata jollakin. Vieläköhän meiltä löytyisi jotain myytävää 😀

Ruoka & eläinten kulut

Ruokaan meni viime viikolla todella vähän rahaa, sillä meillä oli tiedossa viikon reissu mökille, joten ei haluttu ostaa mitään ylimääräistä kaappiin. Sen sijaan kaivelin ahkerasti pakkasta ja loihdin sieltä milloin mitäkin sörsseleitä. Lidlistä kävin hakemassa lähinnä perustarpeita, kuten vihanneksia, hedelmiä, jogurttia ja kanaa + maailman parhaita kaurasydämiä (niitä pitää ostaa aina!). Ruokaostokset tein maanantaina, mutta ne kirjautuivat tililtä vasta torstaina ja siksi olen myös merkinnyt ne torstaille. Pienenä tarkennuksena ettei kukaan hämmennyt miksi kävisin viikonloppua vasten kaupassa, vaikka oltiin lähdössä mökille. Alkuviikosta haettiin mansikoita ja herneitä torilta ja maanantaille kirjautui myös viikonlopun mäkkäriostokset. Siinäpä koko viikon ruokaostokset! Koiran juttuihin upposi yhteensä 101,40 euroa, joka sisälsi pentukoulun 65e, kynsitrimmerin sekä pari luuta. Kynsitrimmeri on osoittautunut todella hyväksi ja sillä saadaan kynnet lyhennettyä ilman koiran ja omistajan tuskailuja, tykkään! Hintaa kynsitrimmerillä oli 29,90e. Peten koiratarvike on petollisesti ihan salin vieressä ja vierailen siellä vähän turhan usein. Yleensä sieltä ei kyllä lähde mukaan mitään kovin suurta, lähinnä luita Redille ja ruokaa sekä koiralle että kissoille.

Lainat & osamaksut

Opintolainaa mulla ei ole kuin ehkä tonni enää jäljellä ja maksan sitä pois 65e kuussa. Ajatuksena on käydä nostamassa summaa syyskuussa niin, että saisin maksettua koko summan pikapuoliin pois. Asuntolainaa mulla on noin 39 000 vielä jäljellä, mutta sitä maksellaan pikkuhiljaa pois. Muita lainoja ei ole. Ostin tovi sitten uuden koneen Elisalta ja sitä makselen myös vähitellen. Hankin yleensä kaikki laitteet Elisalta, sillä sieltä ne saa ostettua korottomalla osamaksulla. Muuten en osamaksua käytä mihinkään. Tietokone on kuitenkin aina sen verran kallis, että saisin säästää siihen ikuisuuden. Mieluummin maksan sitä vähitellen pois ilman sivukuluja ja laitan muut rahat rahastoon poikimaan lisää rahaa.

puskuri, mikrosäästö ja sijoitukset

Viime viikolla tein myös jonkin verran siirtoja säästöön. Minulla on olemassa mikrosäästö -tili, johon siirrän pitkin viikkoa ”hiluja” eli tasaan aina mun päätilin summan sinne. Jos tilillä on vaikka 328,50 euroa, siirrän tuon 8,50e mikrosäästöön. Kerran kuussa siirrän nuo hilut Nordnetin rahastoon. Välillä mikrosäästöön kertyy isojakin summia ja välillä pienempiä. Viime kuussa siirsin 150e mikrosäästöjä rahastoon, tässä kuussa summa tulee olemaan pienempi. Dansken rahastoihin mulla lähtee aina automaattisesti 150 euroa ja tytön rahastoon 95 euroa. Lisäksi siirrän Nordnetiin arvo-osuustilille, rahastoon tai osakesäästötilille summan x. Viime viikolla osakesäästötili kasvoi 120 eurolla. Elokuussa tuskin pystyn sinne enää mitään laittamaan ja syyskuukin tulee varmasti olemaan laihanlainen siltä osin. Kaikki säästö tosin on aina parempi kuin ei mitään ja olen aina iloinen jos saan vaikka ylimääräisen 10 euroa siirrettyä rahastoon. Näiden lisäksi siirsin puskuriin 200 euroa, sillä olen joutunut käyttämään puskuriani työttömyysjakson aikana melko reilusti. Otin sieltä mm. kissojen hammasoperaatioihin 2000 euroa, joten paikattavaa riittää! Säästöön siirtyi viime viikolla 14,02e (mikrosäästö)+150e (dansken rahasto) + 200e (puskuri) + 120e (osakesäästötili) = 484,02e.

Tällaiset oli mun viikon 31 tulot & menot! Olipas kiva kirjoittaa ne auki, niin heti näin itsekin paremmin missä mennään. Viime viikossa ei ole oikeastaan mitään mitä olisin halunnut jättää pois tai lisätä. Viikko oli ihan hyvä tällaisenaan. Mikään ei jäänyt harmittelemaan, joten siltä osin kaikki hyvin 🙂 Mites sun viime viikko sujui rahan osalta?

Lue myös:

Mitä vauraus minulle merkitsee?

10 vinkkiä säästämiseen

Toukokuun 2020 tulot ja menot

Lähitulevaisuuden suunnitelmat talouden osalta

Tiedätkö mikä on säästöasteesi?

Miksi puskurirahastoon säästäminen kannattaa?

Edellinen postaus: Uusi arki jännittää

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

8 kommenttia

 1. um kirjoitti:

  2000 € kissojen hampaisiin?? Pilkkuvirhe vai kullatut tekarit?

  • Jonna kirjoitti:

   Olisikin pilkkuvirhe! Sen verran upposi kissojen hampaiden poistoon kahdessa erässä. Ei ole mikään vitsi…?

 2. Suski kirjoitti:

  Kuinka suurta puskuria sä pidät, tyyliin kuukauden menoja vastaava määrä vai isompi? Jotkut on suositelleet jopa puolen vuoden menoja vastaavaa määrää. Mulla koko puskurin kerryttäminen on vielä ihan lapsenkengissä, tuntuu että aina on jotain isoja menoja jolloin säästöön ei jää mitään.

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on yleensä ollut noin 2kk palkkaa vastaava summa. Nyt on ehkä puolen kuun kun jouduin käyttämään työttömyyden aikana siitä niin paljon. Jotenkin tuntuu haaskaukselta lepuuttaa puolenkin vuoden palkkaa tilillä kun se voisi olla tekemässä esim.rahastossa lisää rahaa ?

 3. Tiina kirjoitti:

  Minut on kasvatettu siihen että 6kk rahat pitää olla jemmassa. Meillä on yhteisellä kulutilillä miehen kanssa noin parin kuukauden kuluihin käteistä. Muuten meillä on yhteisiä ”säästöjä” erilaisissa rahastoissa. Näistä rahaa saa kuitenkin nostettua tarpeen mukaan pois. Ja onhan sitä Visa mitä voi vinguttaa jos akuuttiin tarpeeseen.

  Kummallakin on sitten omat säästöt, osakkeet ja rahastot.

  • Jonna kirjoitti:

   Rahastoista saa kyllä nopeasti kotiutettua rahat pahan päivän aikana. Meillä on kaikki s-bonukset myös hätävarana. Ei käytetä niitä oikeastaan koskaan…nekin pitäisi itse asiassa laittaa rahastoon!

 4. Anile kirjoitti:

  Tililtä siirtyy Dansken rahastoon automaattisesti joka kuukausi summma x, lisäksi siirrän puskuriin joka tilipäivän jälkeen tietyn summan, sekä loput mitä jää tilille ennen seuraavaa palkanmaksua. Käytössä on myös Kakeibo säästämisen taito tilikirja jota saa esim. suomalaisesta kirjakaupasta, oiva tapa pitää kulut kurissa ja merkitä päivittäiset ostokset/mihin se raha on mennyt, sekä kirjata fiilikset ja suunnitelmat tulevaisuuteen.

  Omat kissani ovat sairastelleet tänä keväänä, eläinlääkärikulut eivät ole todellakaan olleet pieniä, mutta niihin on hyvä ollut varautua ennakkoon.

  Säästämistä olen joutunut opettelemaan kantapään kautta. Aiemmin elin tilistä tiliin. On ihana huomata miten ei enää tarvitse stressata rahan riittävyyttä, tämä on tuonut mielenrauhaa omaan elämääni :).

  Huomenna lähden pitämään kirpparipöytää ulkotapahtumaan ensimmäistä kertaa elämässäni, saa nähdä miten käy. Facen kirppisryhmissä olen myös myynyt jotain itselleni tarpeetonta, näistä saadut tuotot laitan puskuriin.

  Tykkään blogistasi ja säästämistä koskevat julkaisut ovat mielenkiintoisia.

  • Jonna kirjoitti:

   Ihanaa kun kaikille löytyy se omahuvä tapa laatia budjetti ja pitää kirjaa menoista! Täytyy tuohon kakeiboonkin tutustua. Sitäkin on moni kehunut 🙂

   Minä olin ennen ihan samanlainen, kaikki meni mitä tuli. Viimeinen viikko ennen tilipäivää olin jo ihan persaukinen. Sitten olikin ihanaa taas shopata kun tuli rahaa. Melkoinen kierre…nyt alan ensimmäistä kertaa budjetoimaan myös hupirahat. Tällöin ei tarvitse potea huonoa omatuntoa. Toisaalta, hupirahakin tulee kulumaan leffaan ja ravintolakäyntiin tytön kanssa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *