Hae
Palasia Arjestani

Pienistä summista kasvoi reissukassa

reissukassa

Ihan huomaamatta pienistä summista kasvoi reissukassa meidän Turun reissua varten. Joitakin kuukausia sitten (harmittaa etten laittanut päivämäärää ylös) alettiin säästämään reissukassaa tulevaa Turun viikonloppureissua varten. Olikohan joulukuu, kun Youtube Allstars -liput tulivat myyntiin ja tyttö kysyi josko voitaisiin hänen synttäreidensä kunniaksi mennä katsomaan peliä. Ostin loput samoin tein. Tuolloin meillä oli jo pieni alkusumma käteisenä säästettynä ja kohteen varmistuessa säästäminen jatkui vimmaisesti.

Ilimasta rahhaa

Minulla on aina koiralenkeillä muovipussi taskussa ja kerään tien varsille heitetyt tölkit ja pullot pussiin. ”Ilimasta rahhaa”, niin kuin tapaan sanoa tytölle, kun hän ihmettelee miksi niitä keräilen. Joidenkin mielestä ehkä noloa, mutta mulle ne merkitsevät sekä rahaa että vähemmän jätettä luonnossa. Meille ostetaan kotiin myös usein esim. limua, bcaa-juomia jne, ja tiedän että säästettäisiin enemmän jättämällä ne kauppaan, mutta se vain ei nyt ole vaihtoehto. Kerään siis noistakin pulloista saadut rahat aina käteisenä mun rahalaatikkoon. Johonkin ne rahat kuitenkin menisi, niin miksi ei säästöön? Näiden lisäksi samaan rahalaatikkoon päätyvät rahat kaikista kirppismyynneistä. Osa toki haluaa maksaa esim. mobilepaylla, joten minulla on myös olemassa tili, johon siirrän kaikki kirppismyyntien rahat, joita ei makseta käteisellä 😀

reissukassa

Pienistä summista kasvoi reissukassa

Ensi viikolla on aika viedä rahalaatikkoon kertyneet kolikot. Setelit otan Turkuun mukaan ruoka- ja käyttörahaksi. Laskin eilen boksiin kertyneen kassan ja summaksi sain reilu 300 euroa! Mielestäni aika hyvin! Aika lailla puolet oli seteleitä ja puolet kolikoita. Me vietetään tytön kanssa Turussa koko viikonloppu ja päädyin varaamaan meille huoneen kahdeksi yöksi Holiday club Caribiasta. Päästään samalla kylpyläänkin lillumaan. Reissu tulee olemaan hintava (pelkkä huone 2 vrk oli noin 360e), mutta kaipa sitä voi kerran vuodessa edes jossain hemmotella itseään. Reissun jälkeen alkaa säästäminen johonkin muuhun kohteeseen. Osan reissun budjetista olen säästänyt erilliselle tilille ja lisäksi käytetään näitä käteisenä säästettyjä rahoja. Vielä ehdin myymään jotain ylimääräistä kotoota ennen reissua 😀 Nälkä kasvaa syödessä!

Miten te säästätte reissuja varten?

Edellinen postaus: Evakkoasunnon esittely

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

2 kommenttia

  1. Sara kirjoitti:

    ”…ja tiedän että säästettäisiin enemmän jättämällä ne kauppaan, mutta se vain ei nyt ole vaihtoehto.”
    lainkaan kritisoimatta tämä herätti mielenkiintoni – miksei ole vaihtoehto? 🙂

    • Jonna kirjoitti:

      Koska ei haluta ? Me ei juuri tuhlata rahaa mihinkään turhuuksiin, ei tupakoida tai käydä baareissa, niin limut, vichyt ja bcaa-juomat on meidän pahe. Toki tiukan paikan tullen niistä luovuttaisiin, mutta nyt ei ole niin tiukka paikka ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.