Hae
Palasia Arjestani

Haudi!

Niin se oli jalkapäivä, taas vaihteeks! Nykyään tuntuu, et jokainen päivä on jalkapäivä. Yhtenä etureittä ja toisena takareitta. Ei silti passaa valittaa, iteppähän olen tieni valinnut. Treeniohjelma vaikuttaa edelleen motivoivalta ja haastavalta, vaikka normaalisti kyllästyn ohjelmaan tosi nopeasti. Tällä kertaa kuitenkin tiedän, että ohjelma on rakennettu just mua varten ja mun heikkouksiin panostaen. Olkapäät vois tosin kasvaa nopeammin 😀 Ne tuntuu olevan se mun kompastuskivi, johon saa panostaa ihan täysillä eikä silti mitään kovin ihmeellistä kehitystä tapahdu. Ei se auta kuin treenata niitä kovaa ja tunnollisesti niin kenties ne joskus näyttää siltä, et niille olis jotain joskus tehtykin…

Tänään siis vuorossa etureisiä. Tällä kertaa energiaa ja intoa riitti ainakin triplasti viime kertaan verrattuna ja sen huomas treenistäkin! Toistoja tuli jokunen enemmän joka liikkeessä ja sekös vasta on mukavaa 😀

Luin muuten uudesta Flexistä tutkimuksesta, jonka tekijää tai tekopaikkaa en muista, USA:ssa se oli kuitenkin (voin tarkistaa ja korjata sen tänne myöhemmin). Tutkimuksen tulosten mukaan ennen treeniä ei kannata venytellä ollenkaan, ei edes lyhkäsiä venyttelyitä. Tulosten mukaan treeniteho/toistomäärät laskivat noin 10% niillä, jotka venyttelivät ennen treeniä. Sen sijaan heti treenin jälkeen kannattaa tehdä kevyt jäähdyttely ja noin 10-30 sekunnin staattisia venytyksiä. Tämä taas paransi ainakin lihasten venyvyyttä sekä voimatasoja sekä laskee kortisolin tasoa elimistössä. Kortisolihan on katabolinen hormoni.. Ennen treeniä suositellaan dynaamisia venyttelyitä eli jaloille potkuja ja käsille sekä olkapäille esim pyörittelyä ja muuta heiluttelua. Dynaamisen venyttelyn on todettu kasvattavan lihasten voimia noin 10%. Että semmosta.

Ennen treeniä käpöttelyä matolla ja pumppailua pienillä painoilla. Venyttelyt jätin väliin 😀

1. Reidenojennus
13*50kg
13*45kg
15*40kg

2. Smithkyykky
10, 8*85kg
9*80kg
Ja ens kerralla saa lisätä hitusen painoja.

3. Hackkyykky
10, 8*60kg
8*55kg 6 toistoa leveällä ja 2 kapealla.
Video ekasta sarjasta. Enjoy!

4. Prässi
14, 12*160kg
13*155kg

Treenin jälkeen jäähdyttely matolla ja kevyet venyt. Kohta otan vielä pidemmät venyt. Lapojen väli on taas tosi kipeenä enkä tiedä miten saisin sen kuntoon. Kait se on kohta taas nöyrryttävä ja varattava aika fyssarille.

Huomenna sit takareisien vuoro..

4 kommenttia

 1. Blue Bear kirjoitti:

  Sun blogi pitäis pystyä tilaamaan? Unohdan aina seurata ilman säännöllisiä ilmoituksia.Takapiru ilmoittautuu siis.

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Pitää yrittää laittaa vaikka linkki sinne blogilistaan! Kiitos kun ilmoitit 😉

 3. GIN kirjoitti:

  En mä kyllä näin alas tota hack-kyykkyä oo tehnyt, pitää kokeilla. 😀 Pystytkö sä tekemään noi smith-kyykytkin noin syvälle, tai siis et eks se liikerata jotenki oo jo kovin hankalan tuntunen siinä?

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Kyllä mä pystyn tekemään smithissäkin ihan pohjaan asti, mut mulla häviää tuntuma sillon reisiin ja siks otan smithissä himpun verran alle ysikymppin. Sillai ainakin mulla pysyy koko ajan liike hyvin etureisillä eikä mee esim perseelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *