Hae
Palasia Arjestani

Risteilyleski.

Hehee, diipadaapa linja jatkuu. En oo vieläkään päässyt salilla ja pikku hiljaa alkaa nuppi hajoilemaan. Kropasta huomaa tällä hetkellä etten ole salille päässyt viikkoon. Vaaka näyttää kammottavia lukuja (siis pieniä!) vaikka syön normaalisti ja peilistä näkyy kunnon kukkakeppi 😀 Eipä ole lihaspaineita yhtään ei.

Keskiviikkona olin vielä innokkaana lähössä salille.
Lyhyeksi jäi se reissu…

Kävelyä oon kyllä harrastanut, mut mitään muuta urheilua en. Menin lataamaan puhelimeen sportstrackerin, oli muuten vihoviimeinen veto 😀 Tekee mieli kävellä koko ajan ja kerryttää kilometrejä! Onneks mulla ei aika riitä pidempiin kävelyihin kuin aamupäivällä ja sillonkin rajoittavana tekijänä on tuo lapsukainen, joka ei ihan kauhean pitkään jaksa istua rattaissa paikoillaan.

Lounasta kaverin kanssa alkuviikosta.

Pienempää ja kiljuvaa lounasseuraa!

Nestemäinen aamupala tänään.

Tänään talsin tytön kanssa Malmille Lidliin. Isäntä lähti tänään laivalle, joten päätin repäistä ja pitää mässypäivän ihan issekseen. Lidlistä lähdin hakemaan pizza- ja mutakakkutarpeita, mut eihän sieltä kaikkea saanut ja jouduin vielä prismaankin ahtautumaan muiden viikonloppu ruokia hamstraavien sekaan. Kotiin tullessa tajusin ettei mulla ees oo kaikkia mutakakku tarpeita ja illalla on siis vielä mentävä kauppaan, äääääääh! Vai voiko mutakakkuun käyttää Keijuriinia!? 😀 Sportstrackeria sain kerrytettyä kauppareissulla vajaan neljän kilsan verran. Olinpa reipas.

Tän päivän kauppasaalis! Ihan kuin mies olis pidemmäksikin aikaa lähtenyt reissuun  😀 Hamstrasin meille tytöille vähän evästä… On nimittäin jääkaappi nyt ihan täynnä!

Kävellessä kerkesin taas mietiskelemään omia treenejä ja ravintojuttuja. Tulin siihen tulokseen, että musta on tullut aika niuho ravinnon suhteen ja se on ehkä vähän pelottavaa. Tän seikan oon tajunnut vasta nyt kun olen asiakkaille tehnyt ruokaohjelmia ja tarkastanut heidän ruokapäiväkirjojaan. Mähän voisin helposti elää parsakaalilla ja paistijauhelihalla päivästä toiseen. Siihen vähän riisiä kylkeen niin hyvä tulee. Entisenä sokerihiirenä ihmettelen myös suuresti minne mun kaikki mieliteot on kadonneet? Olenko löytänyt itselleni täysin sopivan ruokavalion ja siksi mun ei tee mieli mitään herkkuja? Eilenkin menin kauppaan ja annoin itselleni luvan ostaa ihan mitä vaan. Ostin jauhelihaa, tomaattikastiketta ja lapsukaisella sämpylöitä. Että näin. Tää on vähintäänkin omituista…. Onko tämä nyt sitä fitnesselämää!? Voinko nyt sanoa harrastavani fitnesstä 😀 Kaikkihan nykyään haluavat harrastaa fitnesstä…

Yllättäen alunnuslihoja taas 😀

Mun suosikki <3

Tarkoituksena ei todellakaan ole kehua itseäni et hähähää, vetäkää te nyt siellä herkkuja kun mun ei tee mitään mieli, mä syön vaan parsakaalia kun oon niin *itun guru vaan tää on mulle aika omituinen tilanne, koska muistan minkälainen herkkuperse ennen olin. Kaikki herkku ja mättö kelpas. Aina ja millon vaan. Ei tehnyt tiukkaakaan vetää shittiä nassuun aamusta iltaan.

Hyviä rasvoja on ruokavaliossa oltava riittävästi!

Puuroa, marjoja ja raikkua oon kipeenä ollessa syönyt päivittäin 🙂

Eilen iltapalalla taas puddingia ja pähkinöitä!

Noh, tänään päätin sit tosiaan vähän repäistä ja tehdä pizzaa ja mutakakkua, ihan vaan itselleni. Enpä voi ainakaan sanoa etten olis poikennut normeistani. Onko teillä tapahtunut tällaisia muutoksia ruokavaliossa ihan huomaamatta? Ennen olitte pullan mussuttajia ja herkkuperseitä ja nyt syötte mieluummin terveellisesti eikä mitään herkkuja tee mieli?

Kultsalta kotiutin muutamat protskupatukat.

Oh Yeahit on ehkä parhaita protskupatukoita ever!

Satasella näitä, kiitos 🙂

Mä uskon, että vuosien mittaan elämäntavaksi muodostuneet pienet asiat ruokavaliossa on johtaneet tähän pisteeseen eli enää ei kroppa huuda sokeria. Miten tähän ollaan tultu?

 • Syön 3-4 tunnin välein
 • Syön monipuolisesti ja minulle sopivia ruoka-aineita
 • Juon paljon vettä ja kohtuudella kahvia
 • Urheilen
 • Saan riittävästi proteiinia, rasvoja ja hiilareita
 • Osaan ajoittaa päivän hiilarit oikeisiin kohtiin päivää
 • Kokeilen välillä uusia ruoka-aineita ja kiinnitän huomiota elimistön happo-emästasapainoon
 • En kiellä itseltäni mitään

Tuossa ehkä ne tärkeimmät. Mites teillä, tuleeko muuta mieleen? Onko teillä muita hyviä ohjenuoria ruokavalioon ja sokerin himosta irti pääsemiseen?

Tätä piti testata keskiviikon treenissä, mut se vähän jäi… ens kerralla sit!

Chicken legs, olkaatten hyvät!

Juu, kai mä tästä siirryn pizzan teko hommiin. Kovasti haaveilen, että mimmi nukkuisi pitkät päiväunet ja saan ihan rauhassa syödä pizzaa ja katsoa boxilta ohjelmia. Näinköhän toive toteutuu?

Aamun ruttumaha.

Tämmönen kukkakeppi katsoi aamulla peilistä 😀

Kyllä mä täältä vielä pullistun! 😀

Hyvää viikonloppua!
Mitäs suunnitelmia teillä on viikonlopulle? Treenatkaa ainakin munkin puolesta 🙂

12 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Joku voisi lahjoittaa mullekin tuota ”ei tee mieli makeaa”- oloa. 😀 Vaikka syön monipuolisesti ja terveellisesti 3h välein jne. ja pidän ihan oikeasti terveellisistä, simppeleistä ruoka-aineista, niin en kyllä voisi kirkkain silmin koskaan sanoa, etteikö suklaa kelpaisi. Voisin elää esim. jogurttikuorrutetuilla cashewpähkinöillä ja suklaajäätelöllä, mikäli kroppa kestäisi ja niistä saisi kaikki ravintoaineet. Okei, tarvitsisin myös esim. puuroa ja lohta, mutta näin kärjistetysti 😀 Ja väitänkin, että suklaanhimo ei lähde musta koskaan, sen kanssa on vaan opittava elämään.Täällä viikonloppu sujuu koiranäyttelyssä ja fiilistellen, että käsi on oikeesti toipunut hyvin (mursin siis ranteeni pääsiäisenä). Tänään pystyin jo tekemään ylätaljaa koneessa, kevyellä vastuksella tosin, mutta siistiä saada edes jotain tuntumaa selkään näin kolmen viikon tauon jälkeen. 😀

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Se on kyllä mielenkiintoista miten varsinkin naiset suklaata himoitsevat! Mulla suklaa on vaihtunut lakuun, suklaata käytän lähinnä leivonnassa.Mikä koira teillä on? Täällä meinaa välillä olla pienoinen koirakuume… Jee, hyvä että käsi alkaa olla parantunut! Siitä se taas pikku hiljaa lähtee ja kohta oot täydessä työn touhussa 😉

  • Heidi kirjoitti:

   Multa löytyy flatteja eli sileäkarvaisia noutajia kaksin kappalein. 🙂

 2. Kerttu kirjoitti:

  Oh Jeah patukoissa muistaakseni ei kauheita määriä olepuhasta valkosta sokeria? Oliko tuo kaverin kans salaatilla, ku olit, niin liha naudan paahtopaistia? 🙂 Hyvin kyllä on muokkautunu Sulla tuo vatsanseutu, hyvä Jonna! <3

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Näin mäkin muistelen, en voi tarkistaa kun heitin kääreet jo roskiin.. Joo naudan paahtopaistia! Oli varmaan eka kerta kun subissa söin salaatin ja oli kyllä yllättävän hyvää :)Ääh, ei kait tosta mahasta enää koskaan priimaa saa mut näillä mennään mitä on!

 3. Henna kirjoitti:

  Mulla on käyny samoin herkkujen suhteen! Tänään vietän ansaittua vapaasyöntipäivää (sarjassamme kun mikään ei ole kiellettyä) ja aloitin aamun sämpylöillä ja juustolla. Äsken mussutin vähän irtokarkkia ja nyt oon ihan ähkyssä, eikä tee mieli enää mitään. 😀 Niin sitä ihminen muuttuu! Oikeestaan ootan jo huomista, että pääsis takas bodyruoan pariin… Parsakaali ja paistijauheliha on aika pop loppujen lopuks!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mulla sama aamupala tänään ;)mukavahan se on välillä poiketa normaalista, mut oon huomannut että voihan sitä tehdä jotain erilaista ”normi”ruokaakin. Ei herkuttelun tartte aina merkata kauheeta mässykasaa… Saapa nähdä mitä se mies raahaa laivalta kotiin 😀

 4. Adelheid kirjoitti:

  Mullakin on kyllä ihan hirveesti muuttunut ruokavalio tässä muutaman vuoden aikana että ei kaipaa enää kaikkea sitä shittiä mitä tuli vedettyä. Vetelin aamupalalla leipää ja sokerijogurttia, lounasruokina jotain kaupan lihiksiä juustolla ja päälle jätskiä tai karkkia. Päivällisellä perus suomalaista kotiruokaa jättiannoksina ilman salaatteja ja iltapalaksi tehtiin usein jotain suolasta piirasta rahkavoitaikinasta jne. Ja sitten vielä viikonloppusin kauheesti karkkia. Voi ihme kun paino vähän nousi..on vähän eri meininki nykyään. Aattelin tehdä postauksen jossa kuvaan kaikki ensi viikon aikana syömäni ruuat. Tulis väkisin panostettua ruokapuoleen kun nyt välill lipsuu siihen suuntaan ettei tule syötyä tarpeeksi. Katsotaan, hyvää viikonloppua. Mä jo haaveilen tekeväni vähän pihatöitäkin viikonloppuna!

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Aika tutuilta kuulostaa noi sun entisajan eväät. Mä ”tankkasin” joskus vuosia sitten treeneihin kaupan pinaattiletuilla. PAketillisella niitä 😀 Voi luoja. Sillon sitä luuli, että kun sanotaan et pitää syödä paljon niin voi syödä mitä vaan! Vähänpä tiesin silloin.Mä en viitsi kuvata, tulis turhan tylsiä postauksia kuin päivästä toiseen samat eväät. Ei niitä kukaan jaksais katsoa :DOi, sulla onnellisella on oma piha! Buhuu, mäkin tahdon…

 5. Atsushi kirjoitti:

  Mä syön ite perusterveellisesti, jolla en nyt tarkoita yleisiä ruokasuosituksia, Paleoon viittaavasti.. Mutta kyllä muuten herkut maistuu. Tosin eilen söin mäkki-aterian, massakauden perjantai-ilo, ja olo oli todella huono. Rupesin miettimään, että onko tää mun hyvillä rasvoilla (avokadot, oliivit, oliiviöljy, kookosöljy, kalaöljy, mantelivoi) kyllästetty kroppa nyt siinä jamassa, että jos sinne paskarasvaa tunkee sisään, sillä ei oo sille yhtikäs mitään tarvetta ja heittää jarrut päälle? Mutta toisaalta hiilareilla on ns. tarvetta, tyhjä lokero, jolloin karkki maistuu, eli mulla lähinnä suklaa. Tosin onhan siinäki rasvaa.. Mut joo, mä en oo mikään enkeli näissä syömisissä, onneks kukaan ei tuu massalla siitä rokottamaan, kuhan menee oikeet aineet sisään, ni siihen päälle syön sitte, jos oikeesti masuun mahtuu ja mieli tekee.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mulla on myös ihan samanlaisia oireita havaittavissa kun syö jotain shittiä. Tulee tosi huono ja väsynyt olo ja seuraavana päivänä on kauhea nälkä koko ajan! Normaalisti mulla ei aamuisin ole kauhea nälkä, mut esim tänään kyllä oli aivan järkyttävä. Eilen kun vetelin iltapalaksi sitä omatekemää pizzaa….

 6. Anna A kirjoitti:

  Mulla viikko menee tosi hyvin ruokailujen suhteen (ruoka-aineet ja ruoka-ajat), mutta viikonloput on välillä vaikeita. Eilenkin meni fetajuustokolmioita ja popparisuklaata, illalla leffan kanssa sipsejä. Ja mahaan sattu.Voisin itsekkin elää jauhelihalla, valkosipulilla, tomaattimurskalla ja kukka- ja parsakaalilla. Ja tomaatilla. Olen kyllä ihan tavallinen laihduttaja enkä fitness-ihminen. Joskus tulee vaan olo, että pitäiskö tehä muutakin ruokaa, etenkin kun kattelee telkkarin kokkiohjelmia.-Anna-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *