Hae
Palasia Arjestani

Kasvisruokaa: kermainen kukkakaali-hernepesta

kermainen kukkakaali-hernepesta

No nyt on syöty kasvisruokaa! Moni teistä on toivonut minun tekevän enemmän kasvisruokaa ja jakavan kasvisreseptejä. Nyt saamanne pitää, sillä eilen kokkasin mielettömän hyvää kermaista kukkakaali-hernepastaa. Tämä resepti löytyy alkuperäisenä Syötävän hyvä -blogista. Olin keskiviikkona blogin pohjalta tehdyn Syötävän hyvät -kirjan julkkareissa ja kädet suorastaan syyhyävät päästä testaamaan kirjan reseptejä. Mielettömän kauniita ja upeilla raaka-aineille loihdittuja reseptejä. Kirjasta tulossa lisää piakkoin!

Olen viime päivinä lueskellut itse asiassa paljon kasvisruokavaliosta sekä ilmasto- ja luontoasioista. Ruokavalioni pitäisi ehdottomasti olla kasvispainotteisempi eikä se mikään ongelma varmasti olisikaan. Ainoa asia, joka mietityttää, on meidän lapsukainen, joka ei kasvisruokaa suostu syömään. Kasvissosekeitto on ainoa kasvisruoka, joka hänelle kelpaa eikä aina sekään. Ehkä tässä vain pitää siedättää häntä ja lisätä repertuaaria pikku hiljaa.

No mutta itse ruokaan sitten. En olisi uskonut, että kukkakaalista saa oikeasti näin hyvän kastikkeen pastalle! Livautin ehkä pikkusen liian suuren palan valkosipulia mukaan, mutta muuten kastike oli ihanan pehmeä ja kermainen. Herneet toivat annokseen kivaa suutuntumaa ja makeutta. Melko täydellinen kombo eikä ollut vaikeaa tehdä! Jos sinulla on ravintohiivahiutaleita, heitä niitä ihmeessä sekaan ja saat ihanan juustoisen maun kastikkeeseen 😉

Kermainen kukkakaali-hernepasta

(2-3 annosta)

 • 6 dl kukkakaalia (n.400g)
 • 6 dl kasvislientä (tai vettä + 1 rkl fondia)
 • 0,5 dl kasvimaitoa
 • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
 • 1 tl oliiviöljyä
 • suolaa
 • 1 rkl ravintohiivahiutaleita (valinnainen)
 • 1 dl sulatettuja pakasteherneitä
 • pastaa syöjien mukaan

Keitä pasta ohjeen pakkauksen mukaan.

Leikkaa kukkakaali paloiksi ja keitä kasvisliemessä kypsäksi. Ota keitinlientä n. 0,5 dl talteen.

Laita kukkakaalit, 0.5 dl keitinleintä, 0.5 dl kavimaitoa, valkosipuli, oliiviöljy, suola ja ravintohiivahiutaleet blenderiin ja aja tasaiseksi. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Nestettä lisäämällä saat kastikkeesta juoksevampaa tarvittaessa.

Sekoita kastike pastan kanssa ja lisää sulatetut herneet annokseen. Koristele esimerkiksi mintulla tai basilikalla.

Herkuttele heti lämpimänä!

 

 

4 kommenttia

 1. Vieras kirjoitti:

  Hei! Kuulostaa aika kummalliselta, että lapsen mieltymykset sanelisivat perheen ateriat. Meillä ainakin lapset 5, 4 ja 4 syövät kaikkea mitä tarjolla on. Jos ei maistu, niin todetaan vain, että ensi ruokailukerralla sitten varmasti on jo nälkä ja maistuu paremmin. Ja niinhän se on, kun siinä ulkoilee ja urheilee välissä. Lisäksi puhutaan aina, että mikään ruoka ei ole pahaa, vaan kaikkea kyllä oppii syömään kun maistelee (yleensä se 20 kertaa meneekin totutellessa uusiin makuihin).

  Ruuan arvostaminen on tärkeä moraalinen asia ja lisäksi auttaa jaksamaan myös koulussa jne, kun ei turhia nirsoile. Tämä on yksi tärkeimmistä kodin kasvatusvastuista mielestäni (olen opettaja), joten siksi avauduin ? Mukavaa kevättä ja kiitos inspiroivasta blogistasi!

  • Jonna kirjoitti:

   Niin, tuota systeemiä pitänee kokeilla. Ei vain anna mitään muutan ruuaksi niin eiköhän se nälkä ole sitten seuraavalla kerralla. Meillä kun on aina melkeinpä ollut joku toinenkin vaihtoehto tarjolla niin on saanut valita (esim. edellisen päivän ruokaa tms).

   Erittäin hyvä kommentti! Ehkä ollaan totutettu ruuan osalta tuo lapsi liian hyvälle. Täytyypä ajatella asiaa uudelleen 🙂

 2. ninna kirjoitti:

  Jee kiva! 10points jonna. mitä pastaa käytät? entä kasvimaito?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *