Hae
Palasia Arjestani

Täyteläinen suklaafudge marjoilla ja pähkinöillä

 

suklaafudgeYritän viedä ruokavaliota pikku hiljaa terveellisempään suuntaan – myös herkkujen osalta. Älkää pelätkö, minusta tuskin mitään sokerinatsia tulee, mutta jos haluan herkutella myös viikolla niin terveellisemmät ja sokerittomat herkut ovat oiva ratkaisu tähän! Minusta on ihanaa ottaa joku pieni herkkupala kahvin kanssa ja aika usein se on jotain suklaista. Siksipä päätin itse tehdä pitkästä aikaa suklaafudgea ja höystää sen  pähkinöillä ja kuivatuilla marjoilla, koska niitä minulla oli laatikossa yllin kyllin. Suurena maapähkinävoin ystävänä ujutin myös tätä kyseistä ihanuutta fudgeen ja väitänpä, että se sopii muiden ainesosien kanssa yhteen täydellisesti! Yksi pala tätä täyteläistä suklaafudgea vie taatusti makennälän sen siliän tien 😉

Täyteläinen suklaafudge marjoilla ja pähkinöillä

MAAPÄHKINÄVOISEOS

  • reilu desi pehmeää maapähkinävoita
  • 2 rkl kookossokeria
  • 2 rkl sulatettua kookosöljyä
  • lusikan kärjellinen aitovaniljajauhetta

SUKLAASEOS

  • 70g mahdollisimman tummaa suklaata (mulla 87%)
  • 2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3 rkl sulatettua kookosöljyä
  • 2-3 rkl kookossokeria
  • 0,5 dl kookoskermaa
  • ripaus merisuolaa
  • n. 0,5 dl kuivattuja marjoja tai hedelmiä (mulla CocoVin marjamixiä + rusinoita)
  • n. 0,5 dl haluamiasi pähkinöitä

Vuoraa noin 10 x 20 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla. Jos käytät pienempää niin saat vain paksumpia paloja ja isommassa ohuempia 😉

Sekoita kaikki maapähkinävoiseoksen ainekset kulhossa tasaiseksi ja jätä odottamaan.

Sulata tumma suklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun suklaa on sulanut, lisää joukkoon kookosöljy, kaakaojauhe ja kookossokeri. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon vielä kookoskerma, nosta kattila pois levyltä ja sekoita koko ajan kunnes seos alkaa paksuuntua. Sekoita kunnes seos on tasaista ja paksua.

Nostele suklaaseos maapähkinävoiseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon ripaus merisuolaa ja puolet pilkotuista pähkinöistä ja kuivatuista marjoista. Lusikoi seos leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele loput marjat ja pähkinät suklaafudgen päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Kun fudge on jähmettynyt, leikkaa se paloiksi ja nauti esimerkiksi hyvän kahvin keran! Voit myös pakastaa fudgea!

 

*Maapähkinävoi Nu3:lta ja pähkinät, kookosöljy sekä raakakaakaojauhe Luontaistukulta saatuja.

terveellinen_suklaafudge

4 kommenttia

  1. Terveelliset Herkut kirjoitti:

    No nam!!!! <3

  2. Hei kirjoitti:

    Toi kookossokeri on mulle ihan uusi tuttavuus. Minkälaista se on ja miten se poikkeaa normi sokerista

    • Jonna kirjoitti:

      Heips, kookossokeria voi käyttää ihan normaalin sokerin tapaan, mutta se on maultaan aromaattisempaa kuin normisokeri, se sisältää enemmän ravinteita ja siinä on pienempi GI. Lisää voit lukea vaikka täältä: https://www.hyvinvoinnin.fi/kookossokeri

      Kookossokeria saa nykyään jo suuremmista ruokakaupoista (tod.näk superfood-hyllyssä) ja ainakin luontaistuotekaupoista. Ja tietysti verkkokaupoista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *