Hae
Palasia Arjestani

Kroppa prakaa – Mistä apu ongelmiin?

mistä apu ongelmiin?

Vähän aikaa sitten kerroin teille omituisista oireista, joista olen kärsinyt jo hetken, mutta viime päivät olen miettinyt, että mistä apu ongelmiin? Minulla on ollut paljon suolisto-oireita, väsymystä ja paino nousee koko ajan ylemmäs ja ylemmäs. Kyseinen postaus oli todella suosittu ja sain teiltä todella paljon hyviä vinkkejä! Moni neuvoi otattamaan mm. ferritiini- ja kilpirauhasarvot ja toiset kiinnittämään enemmän huomiota ruokavalioon, uneen sekä stressitasoihin. Työskentelen terveydenhuollossa laboratoriohoitajana ja keskustelen juuri tällaisista asioista asiakkaiden kanssa päivittäin. Olen tullut siihen tulokseen, että ihmisen elimistö on hyvin monimutkainen laitos, joka voi oireilla mitä ihmeellisemmillä tavoilla. Aina oire ja syy ei mene yksi yhteen. Suolistovaivat eivät välttämättä johdu ruokavaliosta tai väsymys liian vähistä yöunista. Jos oireissa on mukana vielä useampia tekijöitä, soppa voi olla melkoinen ja sen selvittämiseen saattaa kulua paljonkin aikaa. Joskus oireet poistuvat omia aikojaan ilman mitään selittävää syytä. Jos saisin 10 senttiä jokaisesta erilaisiin oireisiin liittyvistä keskusteluista ja pohdinnoista, olisin jo pitkän aikaa sitten voinut jäädä eläkkeelle ja muuttaa etelään!

Monesti ihmiset uskovat, että keinot oireiden selvittämiseen ovat hyvinkin yksinkertaiset. Sehän on selvää, että jokainen haluaa löytää syyn helposti ja kivuttomasti. Elämä olisikin todella helppoa, jos tarvittaisiin esimerkiksi yksi verikoe tai virtsakoe kertomaan mistä vatsakivut, väsymys tai painonnousu johtuu. Näin se ei kuitenkaan välttämättä aina mene, sillä syy saattaa olla jokin aivan toinen kuin mitä itse oireet antavat olettaa. Esimerkiksi unen ja ravinnon laadulla on suuri merkitys ihmisen hyvinvointiin, samoin kuin stressilläkin. Stressaava elämäntilanne voi aiheuttaa ihmiselle todella koviakin oireita, kuten sydämentykytystä, rintakipuja, uniongelmia, alakuloisuutta, hikoilua, suolisto-ongelmia jne.

mistä apu ongelmiin?

mistä apu ongelmiin?

Olen pohdiskellut todella paljon omia oireitani viime aikoina. Miettinyt milloin ne alkoivat, mitkä osatekijät ovat edesauttaneet oireiden syntymistä ja miten pääsisin niistä eroon. Verikokeita en ole vielä otattanut, mutta lähiaikoina aion mittauttaa ainakin ferritiinin sekä kilpirauhasarvot, jotka kesäkuussa olivat vielä ihan kunnossa. Uskon, että yksi syy omiin oireisiini on ollut kesäkuussa tapahtunut nopea siirtyminen vegaaniseen ruokavalioon sekä muutama suurempi stressinaihe, joista olen kärsinyt selkeästi. Aika nopeasti aloin oireilla kesäkuussa esim. nyhtökauralle ja tällä hetkellä saan oireita myös pavuista, soijasta ja kikherneistä. Nukun öisin vähintään 8h, mutta silti olen koko ajan väsynyt, ja heräilen myös öisin ja näen painajaisia. Vatsa on turvoksissa joka päivä ja paino nousee edelleen pikku hiljaa. Mitään kovin selvää ja selittävää syytä minun oireilleni ei ole löytynyt noita muutamaa seikkaa lukuunottamatta.

Mistä apu ongelmiin? Minulla on useampikin keino, joilla olen saanut jo vähän oireita kuriin:

 • riittävästi unta (edelleen)
 • stressitasot mahdollisimman alas (helpommin sanottu kuin tehty)
 • sopiva määrä liikuntaa ja lepoa (ei pakkotreenaamista!)
 • eliminoidaan ruokavaliosta mahdollisia oireita aiheuttavia ruoka-aineita
 • syön riittävästi ja laadukasta ravintoa
 • glutamiinilisä kuuriluontoisesti tasoittamaan vatsahappojen toimintaa
 • omenaviinietikkaa ennen ruokailua (kerran päivässä) lisäämään vastustuskykyä ja tasoittamaan elimistön ph:ta (tällä monia hyviä vaikutuksia!)
 • käyttöön laadukkaat vitamiinit ja hivenaineet Hyvinvoinnin tavaratalosta (esim. sinkki, c-,d- ja b12-vitamiini)
 • kirkasvalolampun käyttö päivittäin (koska tämä pimeys…*alapeukku*)
 • malttia asioissa, ei radikaaleja päätöksiä tai kuureja!
 • asiat posin kautta

Sain loppukesästä Hyvinvoinnin.fi:stä kasan erilaisia vitamiineja ja hivenaineita kotiin. Ne oli alunperin tarkoitettu tukemaan vegaanista ruokavaliota, mutta nyt niistä on ollut suuri apu ihan yleisessä hyvinvoinnissa. Uskon itse vahvasti siihen, että suoliston hyvinvoinnilla on suuri osa koko elimistön hyvinvoinnissa sekä vitamiinien voimaan (kunhan niitä ei käytetä liikaa). Otan pari kertaa viikossa d-vitamiinia (parantaa mm. vastustuskykyä) pieniä pitoisuuksia suihkeena, koska minulla d-vitamiini imeytyy jostain syystä vähän liiankin herkästi. Lisäksi otan tällä hetkellä päivittäin b12-vitamiinia (mm. vähentää väsymystä ja uupumusta)ja c-vitamiinia (vastustuskyvyn lisäämiseen) sekä sinkkiä ja magnesiumia aina iltaisin parantamaan unen laatua. Hyvinvoinnin tuotteista minulla on nyt käytössä SOS Health Liposomi-sarjan vitamiinit, joiden imeytyvyyden on luvattu olevan huomattavasti parempi kuin perinteisten tablettimuotoisten vitamiinien. Nämä vitamiinit ovat nestemäisiä, yksittäispakattuja sekä hyvän makuisia. Ehkä pienen miinuksen antaisin nimenomaan yksittäispakkauksesta, koska niistä tulee ylimääräistä sekajätettä, muuten nestemäinen vitamiini on itselleni miellyttävämpää niellä kuin tablettimuotoiset, jotka tahtovat aina olla minun suuhuni liian suuria! Tällä hetkellä haluaisin eniten saada kunnon yöuneni takaisin, sillä väsymys on kauheinta mitä tiedän. Melkein tulee tytön vauvavuosi mieleen, sillä samanlaisessa sumussa tässä on tarvottu jo pieni tovi eteenpäin!

mistä apu ongelmiin?

Myös tytölle saatiin oma d-vitamiinisuihke!

mistä apu ongelmiin?

mistä apu ongelmiin?

mistä apu ongelmiin?

Olen aikaisemminkin tehnyt yhteistyötä Hyvinvoinnin tavaratalon kanssa ja pidän todella heidän tuotteistaan sekä valikoimastaan. Hyvinvoinnin.fi on suomalaisessa perheomistuksessa oleva turkulaislähtöinen hyvinvoinnin verkkokauppa, joka oli Kaupan liiton vuonna 2018 teettämän tutkimuksen mukaan Suomen 5. arvostetuin verkkokauppa! Yrityksen valikoimiin kuuluu mm. luonnonkosmetiikkaa, vitamiineja, luontaistuotteita sekä kodin ekologisia puhdistusaineita. Yrityksen tavoitteena on asiakkaidensa hyvinvoinnin lisääminen sekä parhaan palvelun tarjoaminen verkossa. Hyvinvoinnin tavaratalolla on oma kanta-asiakasohjelma johon kuuluessasi keräät jokaisesta tilauksesta ekopisteitä, joita voit käyttää maksuvälineenä seuraavissa tilauksissa. Kanta-asiakkaita on tällä hetkellä yli 130 000! En siis taida olla ainoa tyytyväinen asiakas 😀 Käytä hyödyksesi myös Hyvinvoinnin tavaratalon ilmainen terveysneuvonta asiantuntijoilta! Asiantuntijoiden joukossa on laillistettu ravitsemusterapeutti, yleislääketieteen erikoislääkäri, seksuaalineuvoja ja klassinen homeopaatti, jotka neuvovat esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalon tuotteiden käytössä. Tässä omassa mystisessä tilanteessani näistä asiantuntijoista voisi itse asiassa olla minullekin aika suuri hyöty..Homeopatia on alana ainakin todella kiinnostava! Terveysneuvonnan ja yhteydenottolomakkeen löydät täältä.

Ihanaa olisi päästä piristymään Turkin lämpöön, jossa postauksen kuvatkin on otettu, mutta nyt täytynee vain taistella itsensä normaaliksi toisin keinoin. Pysykäähän ihmiset terveinä! Täällä otetaan nyt urakalla sinkkiä ja c-vitamiinia, koska tyttö on kuumeessa….

Edellinen postaus: Palasia arjestani in da house!

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.