Hae
Palasia Arjestani

Browniekakku.

Löysin ihanan leivontablogin, Yummy Bakerin, vähän aikaa sitten. Blogi on pullollaan aivan mahtavia reseptejä ja hienoja kuvia. Bongasin blogista heti browniekakun ohjeen ja pakkohan sitä oli päästä testaamaan 🙂

kuvia 011

Browniekakku on taivaallisen hyvää ja parhaimmillaan yön yli jääkaapissa levänneenä. Mitä eroa browniekakulla on mutakakkuun? Kertokaa jos tiedätte.

Browniekakku

  • 2,25 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 150g tummaa suklaata (esim. taloussuklaa käy hyvin)
  • 150g voita
  • 3,2 dl sokeria
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl pekaanipähkinöitä (valinnainen, itse en laittanut)

Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa.

kuvia 001

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa.

kuvia 002

Lisää sokeri sulaan suklaaseokseen ja sekoita kunnolla tasaiseksi.

kuvia 003

Lisää vanilja-aromi sekä kananmunat yksitellen vispilällä sekoittaen.

kuvia 004

Lisää lopuksi jauhot ja murskatut pähkinät. Kaada taikina voideltuun n. 20cm irtopohjavuokaan.

kuvia 005

Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia vuoan koosta riippuen. Oma vuokani oli 22 cm ja paistoaika 35 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hiukan pehmeän näköiseksi. Jäähdytä hyvin vuoassaan.

kuvia 006

Browniekakku on todella hyvää ihan sellaisenaan eikä välttämättä vaadi kaverikseen jäätelöä tai kermavaahtoa. Omani söin ihan pelkältään ja kyllähän se kielen vei mennessään…

kuvia 010

 

9 kommenttia

  1. Eveliina kirjoitti:

    Argh… Ei tämmösiä tänne! 😀

    Aina kun tänne tulee niin tekee mieli alkaa kokkailemaan ties mitä, ja kun monet näistä on vielä niin hiton epäterveellisiä herkkuja ja mulla ei ole itsekuria syödä yhtä palaa, vaan vetäisin ton koko kakun kerralla.

    Hmph. Protestoin nyt näitä hiton herkkureseptejä!

    http://musclefetish.blogspot.fi/

    • nasba kirjoitti:

      Sä valehtelit mulle. Sä sanoit että se oli pahaa. 😉

      Yhdyn edelliseen kommentoijaan… mut silti haluan lukea näitä! Hih!

      • Jonna kirjoitti:

        No ehkä vähän huijasin 😀 toi oli vähän liiankin hyvää ja töissäkin kehuivat!

    • Jonna kirjoitti:

      Hahaa, protestiasi ei huomioida 😀 mä maistan itse aina palan tai kaksi ja mitä ei mies syö niin roudaan duuniin! Nerokasta eikö 😉

  2. Joan kirjoitti:

    Mutakakkuun tolla on varmaan eroa nuo jauhot. Ite oon tehnyt aina tällä reseptillä: http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=142 mutta ilman mitään makeutusjauheita/sokrua. Kun on hyvälaatunen tumma suklaa niin ei tarvi mitään muuta. Parhaimmat taitaa löytyä itseasiassa lidlistä! Tän kaa toimii hyvin marjat, erityisesti vadelmat 🙂

  3. Maribel kirjoitti:

    Mutakakkuun ei tuu noin paljoa aineksia! Mun mutakakkureseptissä on vaan suklaata, voita ja munia. 🙂 Tääkin kuulostaa kyllä tosi herkulta. Onneksi ei oo suklaata, mun nimittäin tekis kovasti mieli leipoa jotain. Leipoisin useammin jos joku muu sitten söisi ne!

    • Jonna kirjoitti:

      Eikö sokeriakaan?

      Leivontahimo kun iskee niin siinä ei muu auta kun pistää jauhot pöllyämään. Yhtään tuota himoa ei helpota leivontaohjelmien seuraaminen tai reseptien selailu. Nyt jo tiedän mitä leivon viikonloppuna! 🙂

      • Maribel kirjoitti:

        Ei sokeriakaan! Mun resepti on peräisin yhdestä tamperelaisesta kahvilasta, jossa olin työharjoittelussa. Oon kokeillut paria muutakin reseptiä, mutta kyllä tässäkin se kaikista yksinkertaisin on paras. 🙂

        Mä leivoin sitten lopulta omenapiirakkaa, kun oman pihan puun satoa tuli säilöttyä sen verran reilusti pakastimeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *