Hae
Palasia Arjestani

Realistiset tavoitteet?

Anonyymi lukijani heitti minulle muutaman mielenkiintoisen kysymyksen tässä postauksessa. Sallinette minun

Sievästi siinä hän.

rykäisevän tähän valiin suoran lainauksen kommentista 🙂

”Hei, kiva kun olet taas terveempänä. Näitä postauksiasi on kiva lukea. Lajien eroista paljoa vielä tietämättömänä olisi mielenkiintoista lukea, miksi (näin olen ymmärtänyt) valitsit Womens physiquen lajiksesi; miksi koet, että se olisi lajina eniten sinua? Muutenkin tähtäimistä olisi kiva lukea; tarvitsetko pieniä välitavoitteita motivoituaksesi?”

Jotkut teistä ehkä tietävätkin, että olen ”treenihistoriani” aikana kisannut kaksi kertaa: kerran body fitneksessä vuonna nakki ja 2010 naisten classic bodybuildingissa eli ns. naturaali kehonrakennuksessa. Mä en ole pätkääkään korkkari ihmisiä, joten BF ei tunnu oikein mun lajilta. Ei tuntunut kisatessanikaan siinä. CBB sen sijaan kolahti ja kovaa. En jännittänyt yhtään lavalla ollessa vaan nautin siitä suunnattomasti. Nautin joka hetkestä, jonka sain lavalla olla. Joo tiedetään etten ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa mut mitä siitä! Ensimmäisen CBB-kisan jälkeen päätin, että lavalle vielä nousen ja laji tulee olemaan sama. CBB poistui kisaohjelmistosta ja tilalle tuli saman tyylinen Women´s Physique (WP), joten se tulee olemaan mun lajini jos ja kun lavalle nousen.

Olen miettinyt, että voinko oikeasti edes haaveilla kisaamisesta, koska multa puuttuu monelle kisaajalle ominainen lähden vain voittamaan– asenne. Voiko ilman sitä ylipäätään onnistua dieetissä ja nousemaan lavalle elämänsä parhaassa kunnossa? Onko olemassa toista samanlaista kisaavaa ihmistä, joka ajattelee samalla tavalla kuin minä? Tiedättekö, kyllä on! Jokunen päivä sitten luin kaimani Jonnan ajatuksia ensi syksyn kisoista:

”Omalta kohdaltani, tahtomatta loukata yhtään ketään naispuolista kilpailijaa, on ilo päästä näyttämään rintalihaksia (niitä mitä nyt taas jäljelle jää) ilman silikoneja. Itse arvostan luonnollisuutta ja se linja pysyy. Mutta kuten todettu, en tarkoita loukata ketään ja edelleen kukin saa taplata juurikin sillä omalla tyylillään. Se EI ole minulta pois. Itselleni tätä hommaa edelleen teen, en voittaakseni muita. Se, keitä siellä lavalla vierellä seisoo ei sekään ole meikäläistä hetkauttava tekijä. Olkoot keitä tahansa –ja syksyllä siellä taatusti on erittäin kovia fysiikoita ja mahdottoman paljon lihaksikkaampia likkoja, kuin minä. Mutta saa olla. Ja kiva, jos mahdollisimman monta likkaa lauteille nousee. Ompahan katsomossakin enemmän aihetta sitten puhua fysiikoista. Silti nautin täysillä ja otan oman tilani siellä.”

Jonnan kanssa kisattiin molemmat ekaa kertaa CBB:ssä 2010 ja ihailin kaimani asennetta kisaamiseen, diettaamiseen ja elämään ylipäänsä jo silloin! Sama ihailu jatkuu edelleen 🙂 Jos Jonna luet tätä niin tiedoksesi vain, että fanitan sua ihan kybällä 🙂

Paita flagnorfail.com
Pikaräpsy ennen kuin kukaan tulee…

Main point on se, että tätä hommaahan tehdään vain itselle, ei muille. Seuraavan kerran kun lavalle nousen niin haluan olla paremmassa kunnossa kuin viimeksi ja kehitystäkin täytyy näkyä. Loppujen lopuksihan se on ihan arpapeliä ketä siellä lavalla on vastassa ja tulos voi olla mikä tahansa olit miten hyvässä kunnossa tahansa. Kyllä mä saan motivaatiota ihan joka treenissä, kun ajattelen tulevaa kisakoitosta ja huippu kondiksessa olevia mimmejä siellä lavalla. Jokainen kovaa tehty treeni on askel kohti omaa unelmakroppaa ja seuraavaa kisatavoitetta!

Eilen pukkariposet vähemmissä vaatteissa.
Semmottiis kondis.

Omaa kehitystä on todella vaikeaa nähdä ja minulla kehitystahti ei todellakaan ole ollut mitään päätä huimaavaa. Silti puurran kerrasta toiseen sata lasissa salilla ja teen parhaani. Joka ikinen kerta. Näin tekisin vaikkei kisasuunitelmia olisikaan. Mä en ole asettanut mitään varsinaisia välitavoitteita, paitsi sarjapaino puolella. Leuoissa on tavoitteena vetää sarjaa 15kg lisäpainolla, samoin dipissä. Kyykkyssä toivoisin kesällä näkeväni kolmenumeroisen luvun ja räkkivedossa haaveena on 150kg. Fysiikan puolella tahdon pysyä suht siistissä kunnossa ympäri vuoden ja muistuttaa edes hetkittäin urheilijaa 😀 Jokainen lihasgramma on tervetullut tähän pienen pieneen varteen!

Kuvien ottaminen tässä lajissa on kaikkein tärkeintä! Toki kehitystä tulee väkisinkin jos sarjapainot nousevat, mutta kyllä kuvista kehityksen näkee parhaiten. Ottakaa siis niitä kuvia säännöllisesti vaikka se tuntuisi kuinka typerältä. Kiitätte itseänne myöhemmin 🙂

Mitä tavoitteita teillä on treenaamiseen liittyen? 

Kyykylle mänössä!
Sivulta tommoset.

Tämän erittäin syvääluotaavan pohdinnan ja analysoinnin jälkeen siirrytään tämän päivän treeniin. Vuorossa koivet kokonaisuudessaan. Niinhän siinä on taas käynyt, että flunssa verotti kyykystä painoja pois ihan kiitettävästi. Pah sanon minä. Vaikka ärsyttin suunnattomasti niin nielin kiukkuni ja keskityin tekemään mahdollisimman hyvät sarjat vähän pienemmillä kuormilla. Ennen olisin lähtenyt ovet paukkuen salilta samoin tein 😀

1. Kyykky 5x
2a. Prässi leveällä 3x
2b. Askelkyykkykävely 3*max
3a. Takareidet maaten 3x
3b. Takareidet istuen 3x
4. Pohkeet seisten 1x, kahdella pudotuksella

Olipa muuten eilisen tissitreenin jälkeen vähän vaikeuksia päästä kyykkytangon alle 😀 Selkä ja rintafileet on ihan muussina vaikka venyttelin ne eilen ihan huolella. Sitä se treenitauko teettää… Alkulämmittelyihin sain käyttää taas tosi paljon aikaa. Kiristystä tuntuu vähän siellä ja täällä eli venyttelyä on tällekin illalle luvassa!

Jalkojen heiluttelua lämmittelynä.
Ihanan tarkkoja kuvia 😀

Sisäreidet lämmittelen ja venyttelen huolella ennen kyykkyjä. Samoin lonkankoukistajat!

Ennen salille lähtöä yritin taas jotain tehdä tälle tuulenpesälle joita hiuksiksikin kutsutaan. No tämmösen söttösen sain aikaan.

Etutötsä.

Vähän lettiä, ponnaria ja pinniä sekaan. Sai kelvata.

 Salilla silmiin osui jotain uutta, jännää ja maistamatonta. Oottekos maistaneet?

Illalla menee testiin.

Onko vastusta Fastin minttusuklaa puddingille?

Treenin päälle vetäsin lasagnen loput ja hiilariksi sämpylää ja banskua. En jaksanut muuta alkaa värkkäämään niin sai kelvata tällä kertaa.

Meillä oli mimmin kanssa ihana pieni lukuhetki tänään päivällä. Tytsy tykkää ihan hulluna lukea kirjoja. Tai se lähinnä osoittelee kuvia ja ölisee ja minä luen 😀

Sinne köllähti.
Mutsi mä häpeen sua 😀

Näihin kuviin ja tunnelmiin 🙂 Mukavaa keskiviikko iltaa kaikille! Kohta alkaa ”Rakas, sinusta on tullut pullukka”. Must see!

11 kommenttia

 1. Kerttu kirjoitti:

  UPEAA ajatuksen virtaa Jonnaseni, ihana oli lukea. Ja kyllähän se nuin just mennee minustakin, intohimo koko touhiin, ja sitte jos lavalla on, ni ite on ittellensä kovin vastus, ja suurin voitto on voittomittestä. <3 Ootko siis ajatellu yhtää millo kisaisit? TSEMPPIÄ ihan jokaiseen hetkeesi, treeni tahi arkpäivän askare! <3 Halaus.<3

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Näin se on, kilpailisin joskus tai en, niin treenit ei muutu rakkaus lajiin ja tekemiseen pysyy 🙂 en oo vielä miettinyt tarkkaa ajankohtaa. Sit joskus jos tunnen olevani valmis 🙂

 2. Outi kirjoitti:

  Juuri hyvä asenne kisoihin minun mielestäni! Ihan samoja pointteja, mitä omassa mielessäni pyörii… Ja kyllä täälläkin kiinnostaa koskas on kisatavoite? 🙂 Itsenikin haluasin vielä saada bf-lavalle, siellä kaksi kerta käväisseenä, jos en muita tosiaan niin ainakin taas itseni voittamaan 😉 Niin ja aion seurata blogiasi uudessakin osoitteessa! 🙂

 3. Adelheid kirjoitti:

  Mun kisatavoitteet on aerobisessa urheilussa. Muutamaan kesän juoksutapahtumaan aijon ilmoittautua ja yhteen minitriathloniin on jo paikka ostettukin. Mutta koska haluan kroppani olevan enemmän kuin satasen juoksijoilla eikä kuten maratoonareilla niin myös kaikki salihömppä kiinnostaa kovasti.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Mäkin alan aina näin keväisin innostua juoksemisesta 😀 ei vaan tunnu olevan aikaa alkaa harjoitella juoksua ja vaunujen kanssa en kyllä ala tuolla rymistelemään.

 4. Anonymous kirjoitti:

  mikä hinku sinne kisaamaan on vaikka selvästikkään ei ole ”lahjoja” lajiin?eikö voi vaan treenata itsensä ”hyvään kuntoon” ja nauttia siitä?tietysti onhan se hieno sit sanoa et olen kilpaileva kehonrakentaja/fitness-jotain,vai onko jos ei oikeasti ole sillä tasolla?ja tämä oli ihan yleinen kysymys noin ylipäätään.

  • Jonna1983 kirjoitti:

   Ei mulla ainakaan mikään hinku sinne lavalle ole, sen huomasin kun olin kevään kisoja katsomassa. Omasta mielestäni mulla on lahjoja lajiin, mutta kehittyminen vie vain paljon enemmän aikaa kuin monella muulla. Omalla kohdallani haluaisin nähdä minkälainen fysiikka mulla on lavalla verrattuna entiseen. Toisaalta niin kuin sanoit niin kyllähän se selviää treenaavalle itsensä hyvään kuntoon. En vaan tiedä riittäiskö motivaatio dietata ihan huvikseen niin vähiin rasvoihin?Mun mielestä voi sanoa olevansa kilpaileva kehonrakentaja/fitness typy kun oikeasti kilpailee usein ja paljon. Omalla kohdallani olen kilpaillut, en kilpaileva 😀 Kyllä mulla on päätavoitteena kehittyä koko ajan harrastajana. Kisataan sit joskus jos siltä tuntuu ja näyttää. Ei mun motivaatio treenaamiseen katoa minnekään vaikken enää koskaan mihinkään kisoihin tähtäisikään!Kiitos asiallisesta ja ajatuksia herättävästi kommentista! 🙂

 5. Päivi kirjoitti:

  Mä luulen, että omalla kohdallani ”hinku” kisaamaan syntyy ihan siitä, että olen aina ollut sellainen tyyppi, joka asettaa tavoitteen itselleen ja haluaa siihen myös päästä. Ihan sama onko kyseessä jokin asia työelämässä, arkielämässä, harrastuksen parissa tms. Mulle tuskin voittaminen on se itse tarkoitus. Olisihan se hemmetin hienoa pokata se kisan kirkkain mitalli, mutta tässä vaiheessa näen jo sen voittona, kun sinne lavalle nousen ja olen tehnyt hitosti paljon duunia sen eteen että voin sinne mennä. Vielä minä en ainakaan mieti mitään sijoituksia. Mennään ja tehdään fiiliksellä ja nautitaan tästä harrastuksesta, sen tuomista uusista kivoista jutuista omassa elämässä. Täällä siis tsemppi terkuin Päivi 🙂

 6. Anonymous kirjoitti:

  ”kilpaileva fitness-typy”, hah ja pyh. Termi antaa kuvan henkilöstä, joka myös pärjää niissä kisoissa. Voihan sitä käydä vaikka yleisurheilukisoissa ja olla aina viimeinen, mutta eihän siinä ole mitään arvostettavaa. Jos olet useammin, kuin kerran viimeinen, silloin ole t myö selkeästi huonoin ja silloin joko ei sovita ko. lajiin tai treeniakana jotain tehdään täydellisen väärin. Esimerkkinä uutisointi Hussin tytöstä. Se oli viimeinen, sen ohjelma oli huono, myötähäpeää. SIlti lehdet uutisoi otsikoin ”Näin Janni Hussi lunasti paikkansa fitness-maailmassa”. Joo, sen viimeisen, häviäjän paikan. Jonkun täytyy aina olla viimeinen, kisoista kun on kyse, mutta onko sinne lavalle pako lähtä nolaamaa itseää? ”Olin huonoin, viimeinen, TAAS, olen toella tyytyväinen kun lihasta oli jopa 100gr enemmän kun viime kisoissa, läskiä tosin sitten senkin edestä.”

 7. Jonna1983 kirjoitti:

  Tsot tsot, Janni oli kolmas, ei suinkaan viimeinen koska kisassa oli neljä kilpailijaa! Faktat haltuun 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *