Hae
Palasia Arjestani

Helpotusta arkeen yhden kattilan pastoilla!

En tiedä teidän arjestanne, mutta mun arki kulkee välillä kello kaulassa. Aamut ovat hektisiä ja illallakin tekemistä riittää ihan kivasti. Tulen kotiin treeneistä kuuden maissa ja siinä vaiheessa nälkä on jo luokkaa kuolema. Tyttö syö usein jo aikaisemmin miehen kanssa, mutta joskus hän on syönyt vain pienemmän välipalan ja haluaa odotella minun tekemää ruokaani. Meillä tehdään paljon ihan perusruokaa: spagettia ja jauhelihakastiketta, makaronilaatikkoa, kanaa ja riisiä, pastaa ja jauhelihaa. Mitä näitä nyt on! Yritän löytää arkeen reseptejä, jotka on nopeaa valmistaa ja pastaa meillä syödään myös paljon eri muodoissaan. Se on aina helppoa, nopeaa eikä petä koskaan.

Meillä tehdään useimmiten pinaatti-lohipastaa ja aloin kaipaamaan siihen jo jotain vaihtelua. Sain blogin kautta luettavaksi Yhden kattilan pastat -kirjan ja siinä sitä vaihtelua ja ideoita nyt on. Kirjassa on kehitelty pastareseptejä, joiden ainekset kypsyvät samassa kattilassa samaan aikaan yhdessä pastan kanssa. Pakko sanoa, että hauskan ja arkea helpottavan kuuloinen idea! Kirjasta löytyy ohjeet 33 erilaiseen pastaan ja näihin sisältyy liha-, kala-, kasvis- sekä juustopastoja. Kasvispastatkin kuulostavat niin herkullisilta, että jopa minun lihansyöjänä tekee niitä mieli testata! Mulla on aina tapana selata kaikki reseptikirjat useampaan kertaan ja painaa sieltä mieleen omia suosikkejani ennen kuin tartun toimeen. Tässä kirjassa mielenkiintoisimmilta vaikuttavat lihapastoista perinteinen carbonara, parsa & pekonipasta, chorizo+maissi+paprikapasta, kana-pistaasipähkinä-ricottapasta sekä jauheliha-paprikapasta. Kalapastoista voisin kokeilla thailohipastaa, tonnikala-kapris-parmesaanipastaa sekä kesäkurpitsa-katkarapu-sitruunapastaa. Kasvis- ja juustopastoista eniten houkuttelee tomaatti-basilika-chilipasta, munakoiso-tomaatti-mozzarellapasta, herkkusieni-gorgonzola-saksanpähkinäpasta sekä tomaatti-oliivi-vuohenjuustopasta (ilman oliivia tosin :D). Tekemistä siis riittää hetkeksi näiden parissa!

Kysyin sunnuntaina tytöltä mitä hän haluaisi maistaa ensimmäisenä näistä ja hän suosikkinsa oli kana-pistaasipähkinä-ricottapasta. Pasta oli siinä mielessä helppoa valmistaa että kaiken sai vain viskoa samaan kattilaan, vettä päälle ja kiehumaan miedolla lämmöllä. Meidän kattila ei ehkä ollut paras tuollaisen ruokamäärän kerralla keittämiseen, koska loppuvaiheessa pasta meinasi palaa kattilaan kiinni. Yhden kattilan pastoille suositellaankin halkaisijaltaan vähintään 24 cm kokoista kattilaa, pidemmille pastoille 28 cm. Saatoin myös keittää pastaa liian kauan jolloin pasta ylikypsyi. Yhden kattilan pastoja tulisi keittää noin 15 minuuttia ja nostaa sitten pois levyltä hautumaan vielä 5 minuutiksi. Multa saattoi tuo haudutusvaihe unohtua kokonaan :d No, ei sen niin väliä! Hyvää tuli joka tapauksessa. Alla vielä ohje tähän meidän valmistamaamme pastaan.

Kana-pistaasipähkinä-ricottapasta

 • 250g gnoccheja
 • 6 ohutta kananrintapalaa (itse käytin filesuikaleita!)
 • 250g ricottaa
 • 50g pinjansiemeniä
 • 50g kaltattuja pistaasipähkinöitä
 • 2 suurta pilkottua salottisipulia
 • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
 • 1 kasvisliemikuutio
 • 2 rosmariininoksaa (en laittanut)
 • 4 korianterinvartta
 • 1 tl jauhettua anista (en laittanut)
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • mustapippuria ja suolaa
 • 7,5 dl vettä

Laita sivuun puolet ricotasta sekä korianterit. Laita pastat kattilan pohjalle, lisää kaikki muut ainekset sekä vesi ja sekoita hyvin. Anna kiehua keskilämmöllä noin 15 minuuttia, muista sekoitella välillä! Keittele kunnes kattilan pohjalla on kaksi senttiä nestettä. Nosta kattila levyltä ja anna hautua kannen alla vielä 5 minuuttia välillä sekoitellen. Tämä on tärkeä vaihe, koska nyt pasta kypsyy valmiiksi eikä ota enää kattilan pohjaan kiinni. Myös kastikkeen rakenne paranee. Viimeistele ruoka ricottan lopulla sekä korianterilla.

Ricotta tuo tähän pastaan ihanaa kermaisuutta ja pistaasipähkinät taas ovat kiva suolainen lisä pastan joukossa. Mun kuvat eivät todellakaan ole eduksi tälle herkulliselle annokselle. Parempi onni keittämisen kanssa ensi kerralla 😀

Jos kiinnostuit kirjasta, voit tilata sen esimerkiksi täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *