Hae
Palasia Arjestani

Valmisruoat on ihan jees

valmisruoat

Mä olin muutamia vuosia sitten täysin valmisruokia vastaan. En voinut kuvitellakaan ostavani saati syöväni niitä. Siihen aikaan ei kyllä ollut mitään kovin laadukkaita valmisruokia, vaan kaikki oli kyllästetty lisäaineilla ja ties millä. Ulkonäkö oli kuin suoraan vessanpöntöstä kaivettu eikä makukaan yhtään mistään kotoisin. En ole maistanut kaikki valmisruokia niin en osaa sanoa vieläkö tällaista mössöä myydään? Toivottavasti ei.

Pinaattiletuista se lähti

Uskoin pitkään olevani sellainen äiti etten turvautuisi valmisruokiin ikinä. Kovin oli ruusunpunaisia ajatukset silloin! Pari vuotta sitten tyttö alkoi kinuamaan kaupan pinaattilettuja ja niitähän ostettiin kerran ja vielä toisenkin. Valmisruokamarkkinoiden laajennuttua ja parannuttua on valmisruokia löytynyt meidänkin jääkaapista yhä useammin. Teen edelleen suurimman osan ruuista itse, koska yksinkertaisesti oma tekemä on aina parasta! Okei, anopin ja siskon tekemät on vielä parempia, mutta enivei. Kun kauppojen hyllyiltä alkoi löytymään kunnon raaka-aineista valmistettuja ja ilman miljoonia e-koodeja varustettuja pakkauksia, aloin itsekin lämpenemään niille entistä enemmän. Vasta ihan viime kuukausina olen ymmärtänyt miten suuri apu niistä oikeastaan onkaan tiukan paikan tullen.

Valmisruoat – iso apu arjessa

Valmisruoat on todella hyvä apu kiireisessä arjessa kun ruokaa täytyy saada nyt heti. Tällainen päivä oli eilen, kun olin paastonnut kahdeksan tuntia kauheista vatsakivuista johtuen. Kotona ei ollut mitään ruokaa valmiina ja halusin jotain muutakin kuin pelkkää leipää. Niinpä valmisruoka kaupasta matkaan ja kotiin heti syömään. Helpotti! Myös töihin ostan valmisruokia silloin, kun en ehdi kotona ruokaa laittaa, tai ei ole mitään mistä laittaa. Joskus sitä on yksinkertaisesti niin laiska ja mukavuudenhaluinen, että haluaa käyttää aikansa ruuanlaiton sijaan pötköttelyyn. Onneksi näitä tilanteita on harvoin sillä kyllähän valmisruokien ostaminen käy kukkaron päälle. Samalla summalla saa melkeinpä tehtyä ruuan monelle päivälle. Esim. eilen ostin Kokkikartanon feta-kasviskiusauksen, joka maksoi noin 3,50 euroa. Sillä summalla olisi saanut jo makaronipussin ja jauhelihan tai munia ja (pienen) kasan vihanneksia. Mutta joskus näin!

Mikä teidän suhtautuminen on valmisruokiin? Ja mikä on sun suosikki? Löytyykö kasvissyöjille ja vegaaneilla hyvin myös valmisruokia?

Ps. Vlogissa uusi video! Pääset kanavalle tästä.

4 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Jotenkin helpottavaa ja terveellistä esikuvaa antavaa kun et parjaa valmisruokia. Ruokapäiväkirjoissakin on ilahduttavaa kun niitäkin on, ei ruokien punnitsemista ja fanaattista puhtautta. Valmisruoat ovat todella paljon kehittyneet jos vertaa/muistaa 90lukua tai vielä 00alkua. Onko itse 90luku muistissa? Nykyaikana jopa ravitsemusterapeutit suosittelevat valmisruokia ja voivat olla paljon terveellisempiä ja vähäenergisempiä kun itsetehty. Esim kaupan makaronilaatikko on saanut synninpäästön vrt. kotitekoiseen nautasikajauhelihaan tehtynä runsaaseen kulutusmaitoon ja suolaan. Valmisruoissa huonointa on juuri tuo liiallinen suola vähäinen proteiini ja kasvikset. Tosin niitä voi sitten itse lisätä ja sitäkin suositellaan. Ei pelkkä laatikko/keittoruoka edes aina riitä ateriaksi vaan lisäpoikana kasviksia, leipää ja maitotuotetta ehkä hedelmä tms. Tuunaustakin kannattaa tehdä lisätä mausteita ym. Lapsuudesta muistan meilläkin ostettiin pinaattilettuja, ne olivat tosi hyviä. Maksalaatikko(jota äiti ei jaksanut itse tehdä ymmärrän!)saarioisten pizza kalapyörykät lihapiirakat(vain atrian kelpasi!)nuggetit kasvislasagne(ainut kasvisruoka josta pidin)olivat muut suosikit. Makaronilaatikkoa, kiusauksia ja keittoja tehtiin aina itse koska ne olivat niin helppoja tehdä. Pikkujoulua vietettiin valmisjoululaatikoiden kera. Mielestäni on ok syödä silloin tällöin ehkä kerran kaksi viikossa mutta pelkkien valmisruokien varaan en jättäisi. Vanhuksille todellinen helpotus ja oma mummo syö melkein pelkästään(harmi)niitä(ei täydennä millään.)Ruotsissa on jopa oma seniorivalmisruokatuotemerkki, en tiedä menisikö Suomessa? Valikoima on tosiaan runsaasti joskus jopa liikaa ja samoin annoskoot! Joku pihviateria on aivan massiivinen. Onko kokemusta Viasta? Kasvisvaihtoehtoja(olen itse kasvissyöjä)on kiitettävästi mutta gluteenittomia saisi olla PALJON enemmän! samoin ilman sipulia. miksi sitä on kaikkialla? Fodmap valmisruokia ei oikein ole. Kasvisruoissa pitäisi olla enemmän proteiinia. Ja lasketaanko valmisruoaksi myös pakasteet ja säilykkeet? Omat suosikkini ovat kasvishernekeitto, riisipuuro ja balanssi kasvisateriat. Näitä tulee pari kertaa vuodessa muuten teen itse. Kuten sanoit maistuu omatekoinen paremmalta. Enemmänkin kyse on kuitenkin hinnasta tulee paljon halvemmaksi tehdä itse. Itselleni myös ateriakoot ovat liian pienet esim. tuo balanssi tai joku kasviskiusaus300g. Mitkä ovat omat suosikkisi ja täydennätkö jotenkin? Kun valitsee ne lisäaineettomat vaihtoehdot ei tarvitse tuntea syyllisyyttä- Eri asia on sitten nämä pussikeitot sun muut hötöt esim. lämmin kuppi keittoa en ole koskaan ymmärtänyt.

  • Jonna kirjoitti:

   Vanhuksille valmisruuat ovat todellinen pelastus! Ei tarvitse laittaa ruokaa eivätkä he välttämättä enää jaksakaan. kätevää kun voi vaan lämmittää ja syödä. Via on joo tuttu, joskus olen ostanut jotain tomaatti-vuohenjuustokeittoa (?) muistaakseni. Se oli mielettömän hyvää!

   Mun suosikkeja on Kokkikartanon kinkkukiusaus, broileri-ananaspasta ja feta-pinaattikiusaus. Tuunaan usein valmisruokia itse juurikin lisäämällä vihanneksia kylkeen. Suurin ongelmahan noissa on juurikin hinta + liian pieni annoskoko. Kokkikartanolla tosin on niitä 700g pakkauksiakin.

 2. Pia kirjoitti:

  Mä päätin tänä vuonna suhtautua myönteisemmin valmisruokiin, koska silloin kun on niin kiire ettei periaatteessa kerkeä tekemään ruokaa niin mielestäni on parempi syödä valmisruokaa kuin paastota tai saada hirveä stressi kiireestä ja ruuanlaitosta.

  Eli ostan kaupasta yleensä jääkaappiin yhden valmisruuan jos sellaista ei ole jo, että kiireessä ehdin jotain syyä 🙂

  Itse aloin siis opiskelijana välttelemään valmisruokia, suurimmaksi osaksi niiden törkeän hinnan vuoksi 😀 Sitten fitnessbuumista innostuessani ajattelin niiden olevan kauhean epäterveellisiä.
  Oikeastaanhan valmisruuat on mulle ihan tuttuja lapsuudesta, koska yksinhuoltaja perheessä on valmisruuat olleet apuna kiireen keskellä. Ainoa seuraus siitä on se, että minä ja veljeni inhoamme maksalaatikkoa, kun sitä tuli lapsena niin paljon syötyä 😀

  Vegaaneille löytyy tosi hyvin nykyään valmisruokia! Ainoa mikä niissä harmittaa on niiden törkeä hinta. Hoviruuan vegaaniset valmisruuat on ihan kohtuullisen hintasia, mutta muiden valmistajien jotkut annokset saattavat maksaa yli 4 euroa!!!

  http://tuhatlausetta.blogspot.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, maksalaatikko on mun suosikkia! Mutta joo, hintahan noissa on pitkässä juoksussa melko suolainen ja varsinkin jos on yhtään erikoisempi kuten vegaaniversio. Mä kans käyn aika lailla kerran viikossa hakemassa joko töihin tai sit kotiin jos tiedän etten ehdi enkä jaksa ruokaa laittaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *