Gluteeniton mascarpone-mustikkapiirakka.
Olen viime aikoina innostunut raakaleivonnan ohella gluteenittomasta leivonnasta ja onnekseni sain Provenalta testattavaksi Gluteenittomia Täysjyväkaurajauhoja. Provenan tuotteet ovat puhdasta kauraa eli tuotannonkaan aikana mukaan ei pääse muita viljoja. Kauran ansiosta Provena-tuotteiden koostumus on aika lailla samanlainen kuin ”normaaleissa” tuotteissa ja tuotteet myös maistuvat herkullisilta ja ovat ravintoarvoiltaan hyviä ja kuiturikkaita gluteenittomia tuotteita.
Gluteeniton täysjyväkaurajauho on tehty 100% puhtaasta kaurasta, joten se sopii erinomaisesti myös keliaakikoille. Jauhot sisältävät mm. B1-vitamiinia, rautaa, magnesiumia, sinkkiä sekä paljon hyviä ja vatsaystävällisiä kuituja. Ne soveltuvat sekä suolaiseen että makeaan leivontaan 🙂 Gluteenittomian Täysjyväkaurajauhojen lisäksi Provena valmistaa gluteenittomana kaurahiutaleita, kauramysliä, erimakuisia pikapuuroja, kaura&myslisämpylöitä, kauraleipäseosta, kauraista jauhoseosta sekä suklaamuffinssimixiä! Viimeisintä on muuten pakko päästä kokeilemaan 😉
Mä en ole koskaan aikaisemmin leiponut mitään gluteenittomista jauhoista, joten keittiön ilmassa oli pientä jännitystä. Mulla on ihmeellinen tapa saada pilalle leivonnainen kuin leivonnainen, jota valmistan ensimmäistä kertaa! Täytyy varmasti lotota ensi viikonloppuna, koska tämä mustikkapiirakka onnistui lähes täydellisesti 🙂 Keittiössä toteutan itseäni aina fiiliksen mukaan ja tällä kertaa halusin tehdä jotain todella hyvää ja ehkä hieman epäterveellistäkin. Joskus täytyy herkutella oikein kunnolla 😉
Gluteeniton mascarpone-mustikkapiirakka
Pohja
- 100g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- n. 2 dl Provena Gluteenittomia Täysjyväkaurajauhoja
- 0,5 dl perunajauhoja
- 1 tl leivijauhetta
Täyte
- n. 300g mustikoita
- 250g mascarponejuustoa
- 0,25 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
Vaahdota sokeri sekä huoneenlämpöinen voi. Lisää voi-sokerivaahtoon kananmuna ja sekoita kunnolla. Yhdistä toisessa astiassa jauhot sekä leivinjauhe ja lisää ne kolmessa erässä taikinaan koko ajan sekoittaen.
Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 5 minuuttia 200 asteessa uunin alatasolla. Seuraa kuinka taikina valuu reunoilta pohjalle, mutta älä kauhistu, niin kävi minullekin. Nosta piirakkapohja hetkeksi jäähtymään ja lisää pohjan päälle mustikat.
Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja lisää mustikoiden päälle. Tasoita niin että täytettä on joka puolella yhtä paljon.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä kunnolla esimerkiksi parvekkeella. Nauti pala tai pari vaniljajäätelön kera lempiohjelmaasi samalla seuraten 🙂
Nautinnollisia herkkuhetkiä! <3
Minun mustikkapiirakan reseptiä voit käydä äänestämässä parhaaksi reseptiksi Provenan reseptikilpailussa täällä. Äänestäjien kesken arvotaan Provenan tuotepalkintoja! Suut makiaks!
*Postaus sisältää yhteistyökumppanin mainoslinkin*