Hae
Palasia Arjestani

Loppuviikosta tapahtunutta..

Löysin kamerasta musta-valko toiminnon 😀

Mulla tikulla kauhee kuvaplĂ€jĂ€ys ja varmaan asiaakin taas ihan liikaa yhteen postaukseen. Ei kukaan jaksa lukea mitÀÀn maratonjuttuja, ainakaan mun juttuja 😀 Katotaan mitĂ€ kaikkee viitin ahtaa tĂ€hĂ€n. No ne tĂ€rkeimmĂ€t ainakin eli treenijutut. Kaipa tĂ€tĂ€ vielĂ€ voi treeniblogiksi kutsua vaikka aika monesta muustakin asiasta tulee höpistyĂ€.

Viime viikolle vÀÀnsin viisi salitreeniĂ€. Puhtia siis riittÀÀ vielĂ€ nĂ€illĂ€kin viikoilla :)Kotosalla ei aina vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ jaksa (eli viitsi…) tehdĂ€ mitÀÀn mut salilla punnerretaan kuin viimeistĂ€ pĂ€ivÀÀ! Loppuviikon jumpat meni nĂ€in –>

9.2 Takareidet + olkapÀÀt + pohkeet

1a. Takareiskat istuen vipuv. koneessa 4*9-11*12,5-17,5kg
1b. Takareiskat roikkuen 4*7-11*bw
2. Takareiskat seisten taljassa 2*15-20*15-20kg
3. Viparit sivulle+eteen+sivulle kp 4*8-11*4-5kg
4a. Pystypunnerrus koneessa 2*9-12*10-15kg
4b. Sivuviparit koneessa 2*11-13*10-15kg
5. Pohkeet seisten koneessa 3x

Takareisille lisĂ€sin taas yhden liikkeen eli yhden jalan koukistusta taljassa. Ens kerralla vois testata vaikka prĂ€ssiĂ€ takajaloille tai katotaan nyt mitĂ€ keksin. Yks vaihtoehto on tietysti vaan tehdĂ€ enemmĂ€n sarjoja. Sain kyllĂ€ jo noillakin takajalat megakipeiks… OlkapĂ€ille tommosia vemputuksia nopeilla palutuksilla ja hyvĂ€llĂ€ tuntumalla. Oon nyt tykĂ€stynyt tekemÀÀn olkapĂ€ille enemmĂ€n tĂ€mmösiĂ€ treenejĂ€, joissa liikeet ei vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ ole mitÀÀn perusliikkeitĂ€ ja kaikki tehdÀÀn nopeilla palutuksilla. Tuntuma on taattu 🙂 Katsotaan jÀÀkö tonne rasvan alle sit raskauden jĂ€lkeen mitÀÀn lihasta ees etĂ€isesti muistuttavaa vai saanko alottaa kaiken alusta..

10.2 LeveÀ selkÀ

1. Kapea ylÀtalja 3*14-21*30kg
2. Vipuvarsiveto 3*14-19*30kg
3. YlÀtalja niskan taakse 3*15-20*35kg
4. Hiihto taljassa 2*16-18*40kg

Kannatais paksukaisen vissiin kÀydÀ kampaajalla?

SelĂ€lle tein tĂ€mmösen ”raskas pumppi”-tyylisen treenin mikĂ€ kuului ihan vakituisesti mun treeniohjelmaan kun olin vielĂ€ Bullin valmennuksessa. Toi on muuten hyvĂ€ tyyli saada kunnon tuntumaa ja hermottaa lihasta. NĂ€itĂ€ tein muistaakseni aina kevyellĂ€ viikolla eli varsinaista kevyttĂ€ viikkoa ei ollut ollenkaan. Tarkotuksena on valita ekaan sarjaan sellaiset painot, joilla tulee noin 20 toistoa. Jokainen sarja tehdÀÀn samalla painolla ja palautukset pidetÀÀn 30 sekunnissa. Nopeasti alkaa laskea toistomÀÀrĂ€t ja vetĂ€mÀÀn lihakset ihan hapoille 🙂 Muistaakseni taisin vielĂ€ pari sarjaa vemputella jotain hauiksille selĂ€n jĂ€lkeen, mut ei se sit oikein huvittanutkaan ja painelin venyttelemÀÀn ja odottelemaan isĂ€ntÀÀ. Venyttely on tullut taas vaikituisesti mun ohjelmaan ja pyrin venymÀÀn koko kropan lĂ€pi ainakin jokaisen treenin loppuun. VielĂ€ pitĂ€is saada itteensĂ€ niskasta sen verran kiinni ettĂ€ venyttelis illalla kotonakin!

12.2 Etureiskat + ojentajat

1. Reidenojennus 5*9-20*20kg
2. Hackkyykky 3*15-20*30kg
3. Sissykyykky 3*9-15*bw
4. Pushdown köydellÀ 4*12-23*20kg
5. Ranskalainen kp 4*8-19*5kg
6. Pushdown tangolla 22*35kg+18*25kg

OlkapÀÀt sĂ€ikeillĂ€ 😀

Sama raskas pumppi treeni jatkui tĂ€ssĂ€kin eli 30 sekan palautukset ja samat painot koko ajan. Etureisille uskaltauduin testaamaan hackia, joka osottautui aivan loistavaksi! SelkÀÀn se ei ottanut ollenkaan ja sain aivan jĂ€rjettömĂ€n pumpin. LiikettĂ€ tosin en vienyt kovin alas enkĂ€ ylĂ€asennossa pÀÀstĂ€nyt jalkoja lĂ€heskÀÀn suoraks. Semmosta pientĂ€ kivaa ja hapottavaa nytkytystĂ€ koko sarja. TĂ€nÀÀn on ollu etureidetkin ihan uudella tavalla kipeĂ€t 🙂 Ojentajille samanlaista settiĂ€ kuin etujaloillekin. Meinas kuolema tulla jossain vaiheessa kun oli ojentajat niin pumpissa ja kipeĂ€t. HyvĂ€ niin!

No mut, nyt tÀytyykin alkaa syömÀhommiin eli muita viikonlopun juttuja sit myöhemmin!

6 kommenttia

 1. Laura kirjoitti:

  HyvĂ€ on reenit 🙂 Hei, onko sulla tiatoo, kun jossain luki, ettĂ€ ei sais niin paljo selĂ€llÀÀn maata ja ettĂ€ esim. penkkiĂ€ tehdessĂ€ vois laittaa vinoon sitĂ€ penkkiĂ€ niin se olis parempi? PitÀÀkö paikkaansa vai onko humbuugia?

 2. Jonna1983 kirjoitti:

  Ei tietoo, en oo ainakaan mistÀÀn moista kuullut.. Toisaalta, mĂ€hĂ€n nukun osan yöstĂ€ selĂ€llĂ€ni et peli on sit siltĂ€ osalta jo menetetty 😀 Jos muistais niin vois neuvola-tĂ€diltĂ€ asiasta kysĂ€stĂ€. Katotaan muistanko…

 3. Valkee kirjoitti:

  Hei, helevetin hyvinhĂ€n sulla nĂ€yttÀÀ reenailut kuleksivan!!!:o 😀 Kunnon boudarimama 🙂 Vaavistakin tulee varmaan jo ekojen elinkuukausiensa aikana kauhee massamonsteri, sen verran testoa (siis elimistön omaa….) saanut sun veren kautta jo masussa ollessaan, hehe!:)Oispa kiva kun olis vielĂ€ nuo kuvat gym99:ltĂ€….. Iha tyhmÀÀ ku oot siellĂ€ etelĂ€ssĂ€…:(PS. Niin ja mĂ€ ainakin jaksan lukea kaikkia juttujas ja postaukset saa olla paljon pidempiĂ€kin.

 4. Jonna1983 kirjoitti:

  Laura: en muistanu kysyĂ€ 😀 EN kyl keksi ite mitÀÀn syytĂ€ miks siitĂ€ olis haittaa. Tukalaahan se on, mut olisko siitĂ€ vauvalle sit mitÀÀn haittaa? Siihen en osaa vastata.. Mun on jostain syystĂ€ vaan pakko vĂ€lillĂ€ nukkua selĂ€llÀÀn vaikken siinĂ€ asennossa kovin pitkÀÀn pysty olemaankaan. Alkaa nimittĂ€in painaa keuhkoja melko kivasti ja henigtys vaikeutuu selkeesti. Salilla en oo samaa huomannu esim. penaa tehdessĂ€. Omituista…Valkee: Juu, kyllĂ€ ne nyt kulkee ihan jees. Painoja en viiti nyt kauheesti hilata ylös pĂ€in ettei vaan tule takapakkia, lĂ€hinnĂ€ tuntumapelillĂ€ mennÀÀn 🙂 MĂ€ vĂ€hĂ€n pelkÀÀn et vaavi on jo nyt kauhee massamonsteri kun toi ukko on kuitenkin aika iso kokoinen… ja urheilijahan meidĂ€n potaatista muutenkin tulee 😀 Ei me sitĂ€ minnekÀÀn tiedekerhoihin kuskata vaan johonkin urheilukerhoon heti kun mahdollista!

 5. Minna kirjoitti:

  Mulle sanottiin neuvolassa tuosta selĂ€llÀÀn makoilusta, ettĂ€ loppuraskaudessa se voi aiheuttaa huonoa oloa, koska kohtu jotenkin painaa suuria verisuonia ja hapenkulku vaikeutuu. Kuulemma se ei kuitenkaan vaaranna lapsen hapensaantia, sillĂ€ Ă€iti luonnostaan vaihtaa asentoa jos huono olo iskee. Itse joskus loppuraskauden aikana saatoin herĂ€tĂ€ yöllĂ€kin pahaan oloon, jos olin kÀÀntynyt vahingossa selĂ€lleni 🙂

 6. Jonna1983 kirjoitti:

  Joo ei siinĂ€ asennossa kauan viihdy. Joskus on vaan helpompi nukahtaa selĂ€lleen, mut aika nopeesti siihen havahtuu et kÀÀntÀÀ toiselle kyljelle. MĂ€ nukun nykyÀÀn pÀÀasiassa vasemmalla kyljellĂ€ mikĂ€ vissiin on ainakin nĂ€in lopussa suositeltavaa. Oikealla kyljellĂ€ tuntuu ettĂ€ puolet sisĂ€elimistĂ€ on ihan rutussa ja kylkiluut poksahtaa rikki… On tĂ€mĂ€ mielenkiintoista 😀

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *