Hae
Palasia Arjestani

Loppuviikosta tapahtunutta..

Löysin kamerasta musta-valko toiminnon 😀

Mulla tikulla kauhee kuvapläjäys ja varmaan asiaakin taas ihan liikaa yhteen postaukseen. Ei kukaan jaksa lukea mitään maratonjuttuja, ainakaan mun juttuja 😀 Katotaan mitä kaikkee viitin ahtaa tähän. No ne tärkeimmät ainakin eli treenijutut. Kaipa tätä vielä voi treeniblogiksi kutsua vaikka aika monesta muustakin asiasta tulee höpistyä.

Viime viikolle väänsin viisi salitreeniä. Puhtia siis riittää vielä näilläkin viikoilla :)Kotosalla ei aina välttämättä jaksa (eli viitsi…) tehdä mitään mut salilla punnerretaan kuin viimeistä päivää! Loppuviikon jumpat meni näin –>

9.2 Takareidet + olkapäät + pohkeet

1a. Takareiskat istuen vipuv. koneessa 4*9-11*12,5-17,5kg
1b. Takareiskat roikkuen 4*7-11*bw
2. Takareiskat seisten taljassa 2*15-20*15-20kg
3. Viparit sivulle+eteen+sivulle kp 4*8-11*4-5kg
4a. Pystypunnerrus koneessa 2*9-12*10-15kg
4b. Sivuviparit koneessa 2*11-13*10-15kg
5. Pohkeet seisten koneessa 3x

Takareisille lisäsin taas yhden liikkeen eli yhden jalan koukistusta taljassa. Ens kerralla vois testata vaikka prässiä takajaloille tai katotaan nyt mitä keksin. Yks vaihtoehto on tietysti vaan tehdä enemmän sarjoja. Sain kyllä jo noillakin takajalat megakipeiks… Olkapäille tommosia vemputuksia nopeilla palutuksilla ja hyvällä tuntumalla. Oon nyt tykästynyt tekemään olkapäille enemmän tämmösiä treenejä, joissa liikeet ei välttämättä ole mitään perusliikkeitä ja kaikki tehdään nopeilla palutuksilla. Tuntuma on taattu 🙂 Katsotaan jääkö tonne rasvan alle sit raskauden jälkeen mitään lihasta ees etäisesti muistuttavaa vai saanko alottaa kaiken alusta..

10.2 Leveä selkä

1. Kapea ylätalja 3*14-21*30kg
2. Vipuvarsiveto 3*14-19*30kg
3. Ylätalja niskan taakse 3*15-20*35kg
4. Hiihto taljassa 2*16-18*40kg

Kannatais paksukaisen vissiin käydä kampaajalla?

Selälle tein tämmösen ”raskas pumppi”-tyylisen treenin mikä kuului ihan vakituisesti mun treeniohjelmaan kun olin vielä Bullin valmennuksessa. Toi on muuten hyvä tyyli saada kunnon tuntumaa ja hermottaa lihasta. Näitä tein muistaakseni aina kevyellä viikolla eli varsinaista kevyttä viikkoa ei ollut ollenkaan. Tarkotuksena on valita ekaan sarjaan sellaiset painot, joilla tulee noin 20 toistoa. Jokainen sarja tehdään samalla painolla ja palautukset pidetään 30 sekunnissa. Nopeasti alkaa laskea toistomäärät ja vetämään lihakset ihan hapoille 🙂 Muistaakseni taisin vielä pari sarjaa vemputella jotain hauiksille selän jälkeen, mut ei se sit oikein huvittanutkaan ja painelin venyttelemään ja odottelemaan isäntää. Venyttely on tullut taas vaikituisesti mun ohjelmaan ja pyrin venymään koko kropan läpi ainakin jokaisen treenin loppuun. Vielä pitäis saada itteensä niskasta sen verran kiinni että venyttelis illalla kotonakin!

12.2 Etureiskat + ojentajat

1. Reidenojennus 5*9-20*20kg
2. Hackkyykky 3*15-20*30kg
3. Sissykyykky 3*9-15*bw
4. Pushdown köydellä 4*12-23*20kg
5. Ranskalainen kp 4*8-19*5kg
6. Pushdown tangolla 22*35kg+18*25kg

Olkapäät säikeillä 😀

Sama raskas pumppi treeni jatkui tässäkin eli 30 sekan palautukset ja samat painot koko ajan. Etureisille uskaltauduin testaamaan hackia, joka osottautui aivan loistavaksi! Selkään se ei ottanut ollenkaan ja sain aivan järjettömän pumpin. Liikettä tosin en vienyt kovin alas enkä yläasennossa päästänyt jalkoja läheskään suoraks. Semmosta pientä kivaa ja hapottavaa nytkytystä koko sarja. Tänään on ollu etureidetkin ihan uudella tavalla kipeät 🙂 Ojentajille samanlaista settiä kuin etujaloillekin. Meinas kuolema tulla jossain vaiheessa kun oli ojentajat niin pumpissa ja kipeät. Hyvä niin!

No mut, nyt täytyykin alkaa syömähommiin eli muita viikonlopun juttuja sit myöhemmin!

6 kommenttia

  1. Laura kirjoitti:

    Hyvä on reenit 🙂 Hei, onko sulla tiatoo, kun jossain luki, että ei sais niin paljo selällään maata ja että esim. penkkiä tehdessä vois laittaa vinoon sitä penkkiä niin se olis parempi? Pitääkö paikkaansa vai onko humbuugia?

  2. Jonna1983 kirjoitti:

    Ei tietoo, en oo ainakaan mistään moista kuullut.. Toisaalta, mähän nukun osan yöstä selälläni et peli on sit siltä osalta jo menetetty 😀 Jos muistais niin vois neuvola-tädiltä asiasta kysästä. Katotaan muistanko…

  3. Valkee kirjoitti:

    Hei, helevetin hyvinhän sulla näyttää reenailut kuleksivan!!!:o 😀 Kunnon boudarimama 🙂 Vaavistakin tulee varmaan jo ekojen elinkuukausiensa aikana kauhee massamonsteri, sen verran testoa (siis elimistön omaa….) saanut sun veren kautta jo masussa ollessaan, hehe!:)Oispa kiva kun olis vielä nuo kuvat gym99:ltä….. Iha tyhmää ku oot siellä etelässä…:(PS. Niin ja mä ainakin jaksan lukea kaikkia juttujas ja postaukset saa olla paljon pidempiäkin.

  4. Jonna1983 kirjoitti:

    Laura: en muistanu kysyä 😀 EN kyl keksi ite mitään syytä miks siitä olis haittaa. Tukalaahan se on, mut olisko siitä vauvalle sit mitään haittaa? Siihen en osaa vastata.. Mun on jostain syystä vaan pakko välillä nukkua selällään vaikken siinä asennossa kovin pitkään pysty olemaankaan. Alkaa nimittäin painaa keuhkoja melko kivasti ja henigtys vaikeutuu selkeesti. Salilla en oo samaa huomannu esim. penaa tehdessä. Omituista…Valkee: Juu, kyllä ne nyt kulkee ihan jees. Painoja en viiti nyt kauheesti hilata ylös päin ettei vaan tule takapakkia, lähinnä tuntumapelillä mennään 🙂 Mä vähän pelkään et vaavi on jo nyt kauhee massamonsteri kun toi ukko on kuitenkin aika iso kokoinen… ja urheilijahan meidän potaatista muutenkin tulee 😀 Ei me sitä minnekään tiedekerhoihin kuskata vaan johonkin urheilukerhoon heti kun mahdollista!

  5. Minna kirjoitti:

    Mulle sanottiin neuvolassa tuosta selällään makoilusta, että loppuraskaudessa se voi aiheuttaa huonoa oloa, koska kohtu jotenkin painaa suuria verisuonia ja hapenkulku vaikeutuu. Kuulemma se ei kuitenkaan vaaranna lapsen hapensaantia, sillä äiti luonnostaan vaihtaa asentoa jos huono olo iskee. Itse joskus loppuraskauden aikana saatoin herätä yölläkin pahaan oloon, jos olin kääntynyt vahingossa selälleni 🙂

  6. Jonna1983 kirjoitti:

    Joo ei siinä asennossa kauan viihdy. Joskus on vaan helpompi nukahtaa selälleen, mut aika nopeesti siihen havahtuu et kääntää toiselle kyljelle. Mä nukun nykyään pääasiassa vasemmalla kyljellä mikä vissiin on ainakin näin lopussa suositeltavaa. Oikealla kyljellä tuntuu että puolet sisäelimistä on ihan rutussa ja kylkiluut poksahtaa rikki… On tämä mielenkiintoista 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *