Hae
Palasia Arjestani

Tänä vuonna lähdetään budjettilomalle

budjettilomalle

Nyt näyttää vahvasti siltä, että tänä vuonna lähdetään budjettilomalle. Olen normaalisti saanut vuosittain säästettyä ihan kivan summan syksyn reissua varten, mutta tänä vuonna rahasta on ollut tiukkaa. Aina kun olen saanut muhkean summan säästöön reissua ajatellen, on eteen tullut jotain ja osa rahoista hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Sellaista se elämä välillä on! Ikinä ei tiedä mitä eteen tulee ja vaikka kuinka tekee hommia lomamatkan eteen, joutuu loppujen lopuksi jättämään reissun välistä tai tyytymään vähempään kuin haluaisi.

Me aloitettiin matkustelu vasta tytön ollessa 1,5-vuotias eli reilu viisi vuotta sitten. Sitä ennen ei käyty miehen kanssa Tukholmaa pidemmällä, vaikka ollaan oltu yhdessä kohta 14 vuotta. Toisaalta, minulla oli koulu ja yötyöt ja mieskin painoi pitkää päivää duunissa. Olevinaan koskaan ei ollut rahaa, mutta olisihan meillä ollut. Priorisoitiin vain niihin aikoihin enemmän treenaamiseen ja ruokaan. Mulla oli valmennukset päällä, jotka maksoi hunajaa. Nykyään haluaisimme käydä kaksi kertaa vuodessa reissussa, mutta toistaiseksi siihen ei ole ollut mahdollisuutta. Lentämisestä puhutaan nyt paljon ja matkustamista jopa paheksutaan. Itse taas ajattelen, että päivittäisillä valinnoilla on enemmän merkitystä ilmaston kannalla kuin yhdellä ulkomaan reissulla vuodessa. Toki jos kuukausittain lennetään jonnekin reissuun, ei sitä enää kompensoida edes päivittäisillä valinnoilla. Mutta jokainen elää omaa elämäänsä ja päättää omista teoistaan.

budjettilomalle

Mihin lomalle edullisesti?

Tänä vuonna tosiaan on pakko lähteä ns. budjettilomalle ja ollaan kuumeisesti mietitty kohdetta. Mikään kallis paikka se ei saa olla, sehän on sanomattakin selvää. Mietittiin Sideäkin jo kolmatta kertaa peräkkäin, mutta meidän budjetti ei taida riittää edes siihen tänä vuonna. Ollaan vasta katseltu paikkoja ja lopullinen päätös tehdään vasta juuri ennen loman alkua tai hyvän ja halvan kohteen sattuessa eteen. Mielessä on ollut Turkin kohteet, Bulgarian Kultahietikko sekä Kreikka. Matka saisi maksaa meiltä kolmelta reilusti alle 2000e. Mielellään noin 1500e ihan max. Kesä Suomessa on tänäkin vuonna sen verran hyvä, että hyvällä tuurilla saadaan hyväkin matka edullisesti. Toisaalta voi käydä huonokin tuuri ja joudutaan tyytymään johonkin aivan kämäiseen reissuun, jos odotellaan liian myöhään.

Loppujen lopuksi, vaikka meidän hotelli olisikin aivan kökkö, on se kuitenkin uudenlainen seikkailu ulkomailla. Loma ulkomailla on aina täysin eri asia kuin loma Suomessa. Meidän eka reissu Turkkiin Gumbetiin oli myös budjettimatka. Hotelli oli tosi ankea, mutta kylä muuten tosi kiva. Eikä siellä hotellilla juuri aikaa vietettykään! Lapsen kanssa matkustaminen on asettanut viime vuosina tietynlaiset standardit ja totta kai olisi ihanaa yltää niihin myös tänä vuonna. Ollaan oltu kahtena vuonna peräkkäin Sidessä Sunwing Side Beach -hotellissa ja sehän on oikea lapsiperheen unelma! On hyvät uima-altaat, vesiliukumäet, lapsille vaikka mitä kivaa, hyvä kuntosali, loistavaa ruokaa ja aivan ihanat huoneet ja henkilökunta. Sellaisen paikan jälkeen ei mielellään lähtisi ns. huonompiin hotelleihin, mutta välillä on ehkä pakko mennä sen oman budjetin mukaan ja yrittää saada sille rahalle parasta vastinetta mitä on.

Onko sulla suositella edullisia kohteita budjettilomalle heinäkuun loppuun? Kaikki ehdotukset otetaan huomioon! 

Alla muuten mun uusin video! Mun muita videoita pääset katselemaan täältä. Tilaappa samalla kanava, sillä se ei maksa mitään 😉

Edellinen postaus: Lauantaipizza on nyt ketopizza 

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

17 kommenttia

 1. Kristiina kirjoitti:

  Paljastan ehkä tyhmyyteni, mutta mitä budjettiloma tarkoittaa? Uusimman videon kävinkin jo eilen katsomassa ja kovasti odottelen sun juhannusvideota. Onhan sellainen tulossa?

  • Jonna kirjoitti:

   Juhannuksesta ei tule videota! Halusin ottaa itse juhannuksen rennosti ja viettää sen perheen keskuudessa eli kamera pysyi kiinni koko sen ajan 🙂 Budjettilomalla tarkoitan siis edullista matkaa eli yritetään etsiä mahdollisimman edullinen ja meidän budjettiin sopiva. Viime vuonna pystyttiin vain valitsemaan ja ottamaa mikä halutaan. Tänä vuonna ei ellei ihmettä tapahdu!

 2. Sanna kirjoitti:

  Me tultiin just reilun viikon Viro -road tripilta ja tuosta kaksi päivää vietettiin Pärnussa, ja voin todellakin suositella paikkaa. Hienot rannat, kohtuuhintaista majoitusta ja ruokaa, ja se paras osuus; neljä tuntia Stadista omalla autolla (ja tämä aika sisältää siis lautan). Toki Saarenmaa, Muhu ja Viron maaseutu yleensäkin on näkemisen arvoista mestaa, mutta jos rantalomaa hakee, niin sitten tuonne Pärnu Beachille.

  https://www.lily.fi/blogit/sanna-r/

  • Jonna kirjoitti:

   Minä niin haluaisin käydä Pärnussa, sillä isä kävi siellä usein ja hehkutti paikkaa! Mies taas ei innostu ei sitten ollenkaan 🙁

 3. Sanna kirjoitti:

  Mie myös oon koukussa Youngeriin. Toinen on Riviera, myös C Morella.

 4. Nina kirjoitti:

  Latvia!! ?

  • Jonna kirjoitti:

   Siellä oli kiva käydä, mutta herralle ei jostain syystä passaa. Ihme tyyppi!

 5. Eve kirjoitti:

  Jos meette Bulgariaan, jonne varmasti saa edullisia matkoja niin menkää ihmeessä uuden Nessebarin alueelle, eli vanhakaupunki on ihan vieressä, siitä on n. 15-20 min bussilla sunny beachille. Kultahietikko oli tylsä paikka… Oon käynyt kuusi kertaa Bulgariassa ja toi uudempi Nessebarin alue oli mukavan rauhallinen, mutta kiva. 🙂
  Siellä on kivoja vesipuistojakin, en kyllä just muista että kuinka pitkä matka on. Siellä on takuuvarma aurinko, lämpö, hyvä ruoka ja upeet rannat 🙂
  Kreikassa Zakynthos on kiva paikka ja Parga.

  • Jonna kirjoitti:

   Nessebar on listalla! Se vaikuttaa tosi kivalta paikalta. Minä kyllä tykkäsin Kultahietikostakin, mutta eipä ole tietoa paremmasta 😀

 6. Milla kirjoitti:

  Kreikasta Kos ja siellä hotelli Imperial. Pari vuotta sitten saatiin matka noin kuukautta ennen lähtöä 350€/hlö ja ihan todella hyvä hinta-laatusuhde sillä hotellilla! Siistit huoneet, kiva allas ja hyvä aamiainen. Kos on myös tosi mukava paikka.

  • Jonna kirjoitti:

   Tämä täytyy tsekata myös! Löydettiin myös Lesbokselta yksi varteenotettava vaihtoehto 🙂

 7. mariem kirjoitti:

  Olen ollut Sidessä samassa hotellissa kuin te ja paikka on siisti ja palvelu loistavaa. Vastaavaa hinta-laatusuhdetta ei ole helppo löytää. Vinkkinä Aurinkomatkoilla hintaan kuuluu matkatavarat, ruuat lennolla (Finnair) jne, muilla matkanjärjestäjillä usein ei, joten pieniä lisäkuluja tulee yllättävän paljon.
  Bulgariassa olen käynyt myös, Sunny Beach on aika kammottava, erittäin turistismin kyllästämä hieman väsynyt paikka 😀 Ihan muutaman kilometrin päässä on Nessebar kuin eri maailmasta, paikallista asutusta, edullisemmat hinnat, mukavia ihmisiä. Vanha kaupunki on kiva vierailla, mutta hotelli kannattaa ottaa uuden Nessebarin puolelta. On ihan perusparin tähden hotelleja ja Sol-ketjulla lapsiperheille sopivia all inclusive paikkoja. Tämä tulee mieleen parhaana Euroopan budjettikohteena.
  Kreikassa, Espanjassa ja Italiassa saa ainakin pakettimatkalla helposti maksaa ison hinnan keskitasoisesta tai sitä huonommasta hotellista.
  Tsemppiä loman etsintään!

  • Jonna kirjoitti:

   Joo Sidelle on vaikeaa löytää korvaajaa ja yritän kuumeisesti meittiä saataisko kuitenkin jostain rahat sinne..mutta ei taida löytyä! Sidessä olisi pari muutakin edullisempaa paikkaa, joita tänään juuri selailin. Saa nähdä mihin päädytään!

 8. Johanna kirjoitti:

  Halvalla lentäen Puolan Gdanskiin (mikä on myös ihana kaupunki, meillä oli lennot 30€/hlö), ja siitä rannalle. Mikähän sen paikan nimi oli.. Sopot? Ei käyty itse mutta kaveri kehui! Näyttäs olevan välimatkaa 12,3km 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Gdanskia ollaan mietitty enemmän kahdenkeskisenä matkana jossain vaiheessa! Herralle ei passaa kuulemma nyt lähteä sinne 😀 Älä kysy miksi.

 9. Roosa kirjoitti:

  Itse täällä kanssa usein kovaa matkakuumetta poden ja yritän laskea jokaisen sentin, että olisiko mahdollista reissuun päästä. Aikuisiällä vasta kahdesti on tullut reissussa oltua lentäen lasten kanssa. Muuten ollaan koluttu koto-Suomea tai Tukholmaa/Viroa. Kyseinen Siden hotelli on tullut kanssa koettua keväällä 2018. Tykästyttiin kovasti kanssa ja matkakuvia tulee selattua tämän tästä. Oli hauska törmätä Youtubessa videoihisi kyseisestä paikasta. Kokemukset oli niin samanlaiset, todella ihana kohde lasten kanssa matkustamiseen. En ollut koskaan aiemmin Turkissa käynyt, mutta teki lähtemättömän vaikutuksen. Samalla reissulla käytiin myös Alanyassa. Kivalta vaikutti sekin matkakohteena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *