Hae
Palasia Arjestani

Mehevä taatelikakku sopii myös kevääseen

mehevä taatelikakku

Mies on innostunut viime viikkoina leipomaan todella paljon ja uusin kokeilu on mehevä taatelikakku. Mietittiin viime perjantaina, että mitäs leivottaisiin viikonloppua varten ja hetken ideoita palloteltuamme keksin, jotta taatelikakkua tekis mieli. Taatelikakun leipomisesta ollaan keskusteltu jo tovi, mutta ei olla saatu aikaiseksi. Jotenkin olen aina mieltänyt, että taatelikakku ”kuuluu” jouluun, mutta nyt sekin luulo kumottiin vääräksi. Tämä mehevä kuivakakku nimittäin sopii ihan jokaiseen vuodenaikaan, juhlaan ja päivään. Aina on hyvä syy leipoa taatelikakkua! Pari viikkoa sitten herra leipoi meillä sitruunakakkua ja vaikka sekin oli todella hyvää, ei se vetänyt mehevyydellään ja kosteudellaan taatelikakkuun. Uusi kuivakakkujen suosikki on tainnut löytyä 😉

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Mehevä taatelikakku

  • 1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita (kannattaa käyttää laattoina myytäviä taateleita)
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 200g voita
  • 1 kananmuna
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • vuokaan voita & korppujauhoja
  • pinnalle halutessasi tomusokeria

Tee näin:

  1. Lohko taatelit katti­laan. Tarkista, ettei joukossa ole kiviä. Lisää sokeri ja vesi. Hauduta niin, että taatelit irtoavat toisis­taan ja pehmenevät. Lohko voi joukkoon ja anna sulaa tasaiseksi.
  2. Lisää hieman jäähtyneeseen taateliseokseen kananmuna. Yhdistä kuivat aineet & sekoita taikinaan.
  3. Kumoa taikina voideltuun ja leivitettyyn rengasvuokaan, jonka vetoisuus on 1,8 litraa.
  4. Kypsennä kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 40–50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla: kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Älä kypsennä kuivaksi vain varmuuden vuoksi. Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ennen kumoamista.
  5. Kumoa kakku vadille ja anna jäähtyä. Siivilöi jäähtyneen taatelikakun pinnalle halutessasi tomusokeria.

Vinkki: tarjoile taatelikakku vaniljajäätelön kera! Mielettömän hyvä kombo 😉

Ja eikun leipomaan!

Edellinen postaus: Taitaa tulla potku persuuksille

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *