Hae
Palasia Arjestani

Testissä Whirlpool Chef Plus mikroaaltouuni

Whirlpool Chef Plus mikroaaltouuni

Olen toiminut jo vuosikausia Buzzadorina ja sitä kautta meillä on nyt testissä Whilrpool Chef Plus mikroaaltouuni. Buzzador voi hakea erilaisiin kampanjoihin mukaan ja saada kotiin testattavaksi esim. kodinkoneita, ruokatuotteita sekä kosmetiikkaa. Kukaan ei velvoita sinua osallistumaan kampanjoihin, mutta jos osallistut, sinun ainoa tehtäväsi on kirjoittaa saamastasi tuotteesta rehellinen arviosi. Vaikka haet mukaan kampanjaan, ei ole takuuta, että varmasti pääset mukaan siihen. Minä en ole viime aikoina päässyt kovinkaan moneen, joten uuden mikron kotiin saaminen oli iloinen yllätys! Meidän vanha mikro oli melkein 10 vuotta vanha ja roudattiin se mökille käytettäväksi vieläkin vanhemman mikron tilalle. Nyt kelpaa lämmitellä ruokia sekä kotona että mökillä 🙂

Ulkomuodoltaan Chef plus on kaunis, moderni ja virtaviivainen. Ei mitään ylimääräisiä glomeruuleja ja härpäkkeitä. Lisävarusteita siinä tuli jonkin verran ja ylimääräisen kaman kertyminen kaappeihin ahdistaa aina, mutta nämä lisävarusteet tulivat toki tarpeeseen, jo meinaa mikroa hyödyntää kaikilla tavoin. Lisävarusteina mikron mukana tuli rapeutusalusta ja sille oma otin sekä grillausritilä. Kupu meillä olikin jo omasta takaa.

Whirlpool Chef Plus mikroaaltouuni

Whirlpool Chef Plus mikroaaltouuni

Whirlpool Chef Plus mikroaaltouuni toimii ihan normaalina mikroaaltouunina ruoan lämmittämiseen sekä sulattamiseen, mutta siinä on näiden lisäksi muutama mielenkiintoinen ominaisuus. Dual crisp -toiminnolla saa esimerkiksi pizzoihin ja lämpimiin voileipiin rapsakan ruskean pinnan, vähän niin kuin uunissa paistaisi! Rapeutusalustaa kannattaa kuumentaa hetki ennen ruuan kypsennystä, jotta saa aikaiseksi oikein rapsakan pinnan. Olen kokeillut tätä toimintoa juurikin edellisen päivän pizzan lämmittämiseen sekä hodareiden lämmitykseen. Rapeutusalustan avulla voi myös sulattaa kokonaisen pakastetun leivän erillisellä Bread defrost -toiminnolla. Sulatus- ja rapeutustekniikan yhdistelmällä leipä tuoksuu ja maistuu juuri leivotulta. Tätä kokeilin myös ja tykkäsin kyllä lopputuloksesta. Grilli -toiminta käyttää voimakasta grilliä ruokien ruskistamiseen ja tätä toimintoa varten mukana tuli erillinen grillausritilä. Käytin itse tätä toimintoa hodareissa nakkien grillaamiseen, kun taas mies keitti omansa. Sanoisin, että mun grillatut kasvisnakit oli tuhat kertaa parempia! Tällä toiminnolla voi ruskistaa myös ruokia, kuten juustopaahtoleivät, vihannekset ja perunakroketit.

Mikrossa on valikoima automaattisia kypsennysreseptejä, joihin on asetettu kaikkiin omat kypsennysparametrinsa. Niiden avulla mikro osaa kypsentää ruuat oikealla tavalla ja oikeassa ajassa. Omat ohjelmat löytyvät mm. keitoille, pakastetuille lihoille, kalalle, kasviksille, pakastepizzalle sekä popcornille. Chef menu -valikosta valitaan vain oikea ruoka, ruuan paino, laitetaan ruoka mikroon ja sekoitetaan jos laite niin pyytää. Mikro hoitaa lopun itse. Ei tarvitse arvailla ja availla mikron luukkua vähän väliä ja päivystää vieressä. Tämä on ollut todella hyvä ominaisuus!

Whirlpool Chef Plus mikroaaltouuni

Whirlpool Chef Plus mikroaaltouuni

Ehkä kaikista parasta tässä vempeleessä on se, että se puhdistaa itse itsensä. Tai no melkein kokonaan. Mikroon täytyy laittaa vettä muoviastiaan ja painaa Auto clean -painiketta. Puhdistusjakso kestää noin 10 minuuttia. Kun laite on hoitanut hommansa minun täytyy vain pyyhkiä sisäpinnat liinalla tai talouspaperilla. Tämä on ollut mielettömän käyttökelpoinen ominaisuus. Vaikka vanhassa mikrossa pysyi toki tekemään samalla tavalla, niin sisäpuoli oli melkoisessa jankissa ilman kunnon pesuainepuhdistusta..

Alku Whilrpool Chef Plus -mikron kanssa oli hankalaa, niin kuin aina uusien laitteiden kanssa. Erilaisia toimintoja on niin paljon, että oli vaikea päättää mitä käyttäisi ja mihin ja miten saisin edes peruslämmityksen toimimaan. Mikrossa on onneksi myös pikakäynnistys, jonka taisin oppia ensimmäisenä. Nyt kun mikron kanssa on puuhasteltu jo kolmisen viikkoa, niin sitähän käyttää jo kuin vanha tekijä. Ei mitään hankaluuksia!

Halutessasi voi katsoa lisätietoja mikrosta esimerkiksi täältä. Lue enemmän Buzzadorista täältä!

Edellinen postaus: 3 x lukuvinkki kesäksi

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

Yksi kommentti

  1. Tommi kirjoitti:

    Kiitos arvostelusta. Olisi kiva tietää minkä syvyiselle hyllylle tämä menee eli mikä on syvyys takaseinästä etujaloille?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.